Tuesday, May 12

STORYBOARD

huit! today adalah hari pertama masuk klaz time short sem..besh?? yep, sgt la besh..! even kena kurung dalam lab tu berjam2, shaye stil buley wat keje dgn happy2 nye...nk tahu tadi blaja ape? before diz shaye juz blaja teori sahaja ape itu storyboard sume, n today shaye and rakan2 diberi peluang wat storyboard utk project animated clay movie for 3minutes.. bkn stakat storyboard sahaja,kami perlu wat sendiri model gune clay sume..but 4 today, wat storyboard dulu..tugasan yang sgt besh! shaye sukakannye...sbb colour2..hihi..=) ini shaye and rakan2 yang colour ni...hehe..teringat zaman kanak2 dulu..nk blaja colour meh jumpe shaye.ceh3...ok2..our group dah berbincang..the moral value of our animated clay movie ni, jgn buang sampah merata2 n ianya sgt seswai sekali untuk kanak2 n org dewasa juga...nak tahu ape yang terkandung dalam storyboard ni?? ok,tajuk cter ni adalah 'si Bunga'..seswai ke ya? ermm..ape2 je la..



SI BUNGA

Scene 1
Sekuntum bunga yang cantik sedang menghirup udara segar


Scene 2

Bunga tersebut sedang berbual2 bersama si lebah


Scene 3 & Scene 4
Seorang kanak2 yang nakal berjalan sambil makan makanan yang dibawa. Setelah habis makan, kanak2 itu membuang sampah kepada bunga tersebut dan bunga tersebut marah.

Scene 5
Si lebah ternampak apa yang berlaku lalu si lebah menyerang kanak2 tersebut dengan menyengat

Scene 6
Bunga mengucapkan terima kasih kepada si lebah

dats all..agak simple tapi cukup la for 3 minutes kan?? hehe...kitorang berjaya ciapkan storyboard hari ni n esok just sambung wat model gune clay je..x sabar pulak rasenye..

Kerja dah ciap untuk hari ni...Beres! =)










No comments:

Lazada Philippines