Tuesday, June 23

menerima dengan hati terbuka

hyep..siang tadi shaye bersama husna, aina jumpa la dengan penyelia kitorang iaitu puan Suriawati coz nak tunjuk hasil kerja yang kitorang dah wat untuk projek PSM..huhu..as usual, banyak benda la yang dia nak kitorang perbaiki..aduyai, asek salah je? setiap kali jumpe n tunjuk hasil kerja, ade je yang salah..hmm..at first agak kecewa la juga tapi kite mana buley cepat mengalah kan?
so, shaye berfikir secara positif n terima sume salah2 tatabahasa, soalan-soalan sume yang silap2 tu..macam klaz bahasa la pulak..hehe..tapi ok la, makin die komen, makin banyak clue yang shaye dapat untuk wat yang lebih baik..hari ni puan juz check Borang Soal Selidik je..proposal die x check lagi..berkerut2 dia check taw..suspen je bila dia check hasil kerja kite..after dia check2 n komen sume, dia bagi ulasan sket n clue setrusnya apa yang patut shaye kaji untuk membantu shaye mendapatkan idea langkah seterusnya..
now, shaye sgt confius nak guna perisian apa untuk aplikasi yang shaye nak bangunkan tu..puan kata "tajuk kamu agak susah, coz banyak kerja yang kamu kena wat..coz ia melibatkan peta.kena tepat n kamu kena tahu kedudukan tu lebih terperinci.kamu kena tahu software apa yang patut kamu guna"..hmmm, dengar puan cakap macam tu, pergh...dalam hati..'kenapa shaye buley terfikir idea ni?' ..aduyai..tapi tak pe..usaha je..
tadi jumpe PA shaye iaitu Puan Zehan jap..shaye ade juga bertanya2 pasal Sistem GIS yang sangat confius kan shaye..hmm..Puan cakap "hmm..tajuk kamu ni banyak yang nak kena wat..bla..bla.." adush, lemah semangat dengar diorang cakap cam tu..n tiba2 puan kata "ha,ada lecturer yang wat tajuk kamu ni tapi die tak gune mobile la..jap sy cari tesis dia" ..Berbunga2 juga hati bile dengar kan? huhu..bile tengok2 je..pergh! berdegup2 jantung bila tengok..susah la..huhu..sangat la complicated..maybe sebab skop dia lokasi masjid kat Wilayah Persekutuan,KL kot..dah confirm2 kawasan luas..hmm..tapi tak pe, shaye akan ambil ini sume sebagai cabaran..mampu or tak shaye bangunkan aplikasi ini? InsyaAllah...=)
*Jangan mengalah Era..Belum cuba, siapa tahu? (tukar ayat)

2 comments:

~mizatiqah~ said...

ya kak era!
chayok2!
hidup FTMM!hidup FTMM!
(dush..pekene mngena ngn FTMM??)

|| nemo mimosh || said...

nta kamu ni??
hahaha..ape2 pon thnx for ur support! (lompat2!)

Lazada Philippines