Tuesday, June 9

nogori sombilan

hehe..diz week mmg shaye berada di nogori sombilan..pas g Reunion kat PD shaye nk stay uma jija kat Jelebu sehari alang2 nak balik Johor dah..balik je Reunion, shaye, Jija, Eton n her bf g Sua Rasa tv9 kat Paroi..punye la ramai org even time tu panas terik..huhu..sampai2 je shaye cari toilet..terpakse la g kat stesyen minyak berhampiran..tgk2 toilet pompuan kunci..pergh..hampas..shaye pon masuk je toilet laki lepas beralah dgn pakcik mana nta dtg dari Singapore..diorg satu family datang dari Singapore semata2 nk mkn masak lemak cili api coz tgk tv9 ade Sua Rasa..hehe..pas g toilet,kitorang pon tgk2 le ape ada kat Sua Rasa tu..agak besh if nak banding kat Terengganu dulu..banyak benda diorang jual..tp shaye beli air je..hehe..kat situ, kat mana ade kamera, kat situ la kitorang ade..kunun2 masuk tv le nanti..hahaha..gile! dah pnt2, kitorang pon bergegas pulang ke uma Jija coz Eton n her bf nk bali Perak petang tu juge..dalam kete,shaye tdo mati xsdr diri..hehe..tahu2 je dah sampai..bagus2, x la merasa jln macam ular kat Jelebu tu..1st shaye dtg Jelebu dulu, penin2 n mabuk shaye..ni sbb shaye tdo lena,tahu2 je dah sampai..hehe..sampai2, makan le lauk ayam masak lemak cili api..pergh..mmg sodap..mak jija tanya "macam mano Nemo,podas?" ..shaye pon menjawab "uiiih,makcik..podas!" hahaha..tiba2 pandai cakap nogori..habis mkn Eton n her bf pon pulang..tinggal le shaye kat uma Jija..shaye pon borak2 le wit mak, Jija n abg Jija.."Nemo,jgn duk atas darat lame2..nnti lomas" ayat abg Jija..haha..esk nye,kitorang g pasar pagi n terus g Muzium Adat..besh! shaye suke g muzium..hehe..dalam muzium adat tu kita dapat tahu adat2 orang melayu..adat peptih pon ade.asal usul kita sume la..tgk patung2 dalam tu agak seram tp besh la..hehe..ape lagi, amek gamba je la kijenye..balik je Muzium Adat,abg jija,Jija n mak die hantar shaye ke Terminal 1 coz shaye dah nk pulang ke Batu Pahat dah..sampai2 Terminal 1,tiket off9..hampas je..g pulak Terminal2,bajet nk balik esknye coz dah xsempat..tp rezeki shaye abg jual tiket tu kata sempat lagi coz bus dtg lambat sket..so shaye pon naik le bus jam 2.30pm..n sampai la ke Batu Pahat yang indah ini..kesimpulannye, even masa yang ade agak terhad tp shaye telah gunekan sepenuhnye dengan baik..shaye dapat jumpe kawan2 lame n dapat le sket ilmu...hehe..ape2pon nogori sombilan besh! even bahase diorang agak kasar, tp hati mereka baik2..=)
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

No comments:

Lazada Philippines