Sunday, September 6

tanda soal

Ahad yang membosankan..perut bergelora bcoz PUASA..actually banyak kerja nak buat tapi tiada mood..huhu..tak mengapa coz mood shaye ni jap lagi stabil la kan..nak update blog tapi tak tahu nak cerita apa..banyak idea kot tapi tak tahu nak cerita macam mana..ceh3..hehe..(dah start merepek la ni)

shaye nak bertanya la kan..benarkah bila kita tinggal jauh dari pasangan,perasaan sayang,chenta dan sebagainya akan berkurang?? apa benarkah? shaye jadi tertanya-tanya di situ disebabkan hal-hal tertentu..apa kita mesti sentiasa di depan mata baru boleh jadi orang kesayangan? apa disebabkan jarang berjumpa kita asyik nak bergaduh? curiga atau sebagainya?

yep..actually memang benarlah apa yang dipersoalkan tadi..memang bila kita sayang someone tu kita nak dia selalu ada depan mata kita kan.. kita mesti selalu nak ambil tahu pasal dia..time tu la,terserlah tahap busybody anda..haha! pastu mesti korang selalu nak rindu-rindu la bagai sume kan? kan? takkan korang tak pernah merasainya..tak pernah??tipu la tu..ceh3..lagi-lagi orang yang berchenta jarak jauh..lagi la kuat dugaannya..

tapi kan...mana satu lagi korang prefer? chenta jarak jauh ke chenta jarak dekat?? yela kan..bila jauh, payah sangat nak jumpa,mempuyai potensi nak curang dan sebagainya tapi tu la menguji kesetiaan kita..kan?? kan? bila dekat pulak memang la senang sume tapi mana la tahu tiba-tiba jadi bosan takpun kebebasan kita tersekat ke kan?? kan?? shaye juz cakap je,takde mengena dengan shaye or sesiapa ok..hehe..takut korang fikir shaye tulis ni sebab shaye dirundung kesedihan ke kan..hehe! tapi jarak jauh atau jarak dekat tu bukan kita yang tentukan kan?? chenta tu datang sendiri lorh..lagi-lagi if dah jodoh,takkan le kita buley tolak..huhu..

macam mana pulak if keluarga sebelah pihak tak dapat menerima kita seadanya?? lagi parah kan? kan? guwe takut juga if macam tu..restu ibu bapa itu sangat penting untuk mendapat keberkatan bila dah kawin nanti..eh,apa citer pasal kawin-kawin ni? ceh3..hmm..nta la..chenta ni sangat rumit,sangat halus dan sangat berseni..sukar untuk kita tafsirkan..

tapi pada hakikatnya chenta ni sebenarnya, jarak dekat ke atau jarak jauh sama je..ia bergantung la pada diri kita sendiri nak menilainya dan menjaga hubungan masing-masing....betul tak?? setiap orang punya perasaan...kan? oleh itu,marilah kita sama-sama menjaga perasaan ok..bersyukurlah dengan kebahagiaan yang kita dapat..minta petunjuk dariNya, insyaAllah kita boleh berkongsi kebahagiaan itu ada di mana-mana..dunt wury be happy!

*saja buat karangan petang2 nih..

1 comment:

SHELYN said...

yea...ak stuju gk ngn kate2 u...cinte 2 nk dtg pown kite xpat hlg ke aper kn...terime je...cume perasaan yg ader skrg 2 kene kite appreciate...XD lau bg ak,ak xduli camne org tgk i ngn bf i...sal kite hepy same kn...(^^.)

Lazada Philippines