Wednesday, November 4

Farmville oh..

Farmville. apa benda tu ya? if tanya korang of coz pejam mata pun buley jawab kan? kan? lagi-lagi bila siapa-siapa yang asyik 24jam dengan facebook dia..hehe..confirm diorang main Farmville ni..ok2,shaye bagitahu la kan buat siapa-siapa yang tak main game ni..Farmville ni adalah game dalam Facebook di mana ia membolehkan kamu semua yang minat berkebun,berladang tu,berkebun dalam alam game ni..hehe..dan yang paling besh nye, social game contohnya macam Farmville ni membolehkan satu dunia main game ni dalam satu masa..ceh3..betul la..

n yang paling penting ia memang pandai wat orang lekat di depan skrin komputer 24jam semata-mata nak jaga kebun or apa-apa je la..percaya tak? meh datang rumah..my housemate hari-hari main game ni..jadi addicted beb..shaye pun dah start menceburkan diri ni..tapi masih baru lagi..ceh3..tak la maju sangat ladangku..

ok2,cerita pasal Farmville ni..setiap kali main kita buley bagi gift kat orang contoh macam bagi pokok epal ke,bagi lembu ke,arnab ke,apa-apa je la,dengan harapan orang tu balas bagi kat kita balik coz nak tunggu hasil tanaman kita, makan masa la pulak kan..hihi..

aktiviti biasa,beli benih,kita tanam pokok,sampai beberapa jam atau hari, kita harvest..ternakan pun sama,bila lembu tu dah buley kuarkan susu,bertambah la duit kita..tapi bukan duit betul la..dalam game je ok..hehe..if betul la,agaknya semua nak jadi petani siber..haha..jenis-jenis pokok yang ditanam macam buah-buahan,makanan ruji,bunga dan sebagainya..binatang ternakan yang kita buley bela macam lembu,arnab,kuda,itik..dan lain-lain..

n game ni ada level-level dia..tapi tak tahu la sampai level brape..game ni quite ok la..besh..tapi kena banyak bersabar tunggu pokok-pokok tu membesar n nak harvest..hehe..lepas tu bila kita dah tanam make sure kena bila nak harvest, coz if terlupa rosaklah tanaman anda..takpun layu..last-last rugi..tak pasal-pasal jadi ladang terbiar nanti..

oppsss!n dah tiba masanya untuk meninjau ladangku..babai....!


yeahh...yeah!

yang dah expert tu jangan nak senyum-senyum pulak..shaye masih baru..so,ladang biasa-biase je..hehe

2 comments:

Aimi Liyana said...

hehe, senyum je, kita pun baru je level 14, addicted sbb ramai sgt yg suka bg gift kan :))

kawan kawan yg lain suma da 30 lebey :(

|| nemo mimosh || said...

wahhh..hebat!

Lazada Philippines