Wednesday, December 16

my name is...?

*gambar sekadar hiasan..harap maklum..

nama shaye zaihazra binti sulaiman (nama dalam kad pengenalan)

kenapa nama shaye macam itu? tanya la mak shaye..hahaha! (gelak guling2)

mengikut fakta dari mamaku, diye memang dah plan awal2 nak bagi nama shaye 'zaihazra'..tapi sampai sekarang shaye tak tahu ape maksudnye..(tepuk dahi)

masa zaman mama muda-muda dulu, ada sorang penulis lirik takpun penulis ape nta..nama diye 'zaihazra'..tak tahu la kenapa, mama nak letak jugak name shaye ni 'zaihazra' ..besh ke? haha..masa umur shaye 5 tahun, nama sendiri pun shaye tak reti sebut..tergeliat lidah beb! (siyes tak tipu!)

zaihazra? ape? zahira? ape? zaizahra? pantang shaye dengar orang salah sebut namaku..(tiba2 angkat sebelah kaki kat kerusi) <---bajet garang

susah-susah sangat my mum dah tetapkan...

sila panggil shaye ERA ok..! ringkas dan padat..tiada keraguan dan syak wasangka lagi!

huuhu..tapi start masuk skolah, kawan-kawan tak reti sebut name shaye dengan betul..huhu..so, diorang pun panggil shaye dengan nama ZAI..zai? ape tu wey? tolong la..haha! (tiba2 tak sedar diri) actually zai tu nama mama ok..! nama mamaku zainab..

start habis skola pastu masuk kolej, barulah shaye gune nama Era balik..actually takmo guna nama zai sebab teringat zaman 'nakal' masa skola dulu..huhu..so, kita mulakan hidup baru dengan azam baru..

bila masuk poli pulak, member2 sume panggil shaye 'nemo'..ces! sebab?? maybe sebab shaye simpan patung nemo..kot la kan..haha..(sebenarnye diorang kata muka shaye macam nemo) <--ada ke patut?

bila dah habis poli..sekarang membe2 kat UTHM ni panggil shaye Era balik..tapi kebanyakannye panggil nama penuh..'zaihazra'..hehe..so, kemana shaye pergi shaye buley tahu kawan-kawan shaye dari mana berdasarkan panggilan nama shaye..hehe..

even shaye tak tahu or maybe tak jumpa apa maksud nama shaye, tapi shaye suka dengan nama shaye sendiri..(ok la dari takde nama kan?)

zaihazra, Era, Azra, Nemo, Zai..

dats me!

3 comments:

my name is yana said...

ko lupe 1 lagi name ..
YANA!!!
cess ..kacang lupekan kulit ~ :(

|| nemo mimosh || said...

ohohoho..terlupe oke !
itu kan name manje ak dengan ko..opppss..hakhak!

zaihizrai said...

lebih kurang nama saya.. zaihizrai =_="

Lazada Philippines