Thursday, June 25

50 dalam cik era!

Photobucket

hyep..maybe ramai yang susah nak faham siapa shaye? shaye yang bernama zaihazra binti sulaiman ni..sape2 yang belum kenal shaye sure akan cakap yang shaye ni macam sombong..tp ngga kok..hehe..ok2, ni ade beberapa perkara yang kamu tak tahu pasal shaye.. diam2 ok..jangan pecah rahsie ok?..ceh!

  1. shaye? seorang perempuan..haha..ok2..orang kata name shaye ni pelik sungguh..pelik ke? zaihazra bt sulaiman..simple je kan? tapi buktinye masa kecik sampai tadika shaye x berupaya sebut nama sendiri dengan betul..terbelit2 lidah..adush..
  2. masa sekola beratur paling depan sekali..tu la..tinggi sangat..tp if ade kena injection, shaye org last sekali coz name start huruf Z..untung2..
  3. masa kecik sgt pendiam..masa duk uma penjaga shaye, shaye diibaratkan seolah2 kanak2 bisu.. sbb shaye hanya akan berkomunikasi dengan cara "angguk" dan "geleng" yang bermaksud "ya" atau "tidak". jangan main2..bertahun2 shaye begitu..
  4. even shaye pendiam, shaye sgt degil.. kira diam2 ubi berisi..ade je hal yang shaye wat mase kecik..huhu
  5. shaye seorang yang pemalu sebenarnye..ceh!
  6. shaye seorang yang pelupa..benda2 penting je ingat..hehe
  7. sumtimes shaye gagap tak tentu pasal..penyakit datang tiba2..hehe
  8. shaye seorang yang berdarah gemuruh..huhu
  9. shaye seorang kakak yang garang..adik2 mesti ikot cakap kakak ok!
  10. rapat dengan parent..hihi
  11. tak suka membaca maybe masa kecik banyak sangat membaca sampai dapat anugerah tokoh dalam program nilam tu..hehe
  12. shaye takkan bercakap bila lapar or penat..so, mintak maaf kepada org2 yang pernah serumah dengan shaye..diorang pon dah faham..hehe..
  13. bile sangat penat, tiba2 shaye akan menangis..
  14. seorang yang sangat serius bila wat kerja, if buley nak berkerut je muke..bak kata dd shaye sangat huduh bile study..adush..hehe
  15. bila shaye sedang wat kerja, shaye tak suka diganggu..senyum pon jangan..
  16. bila sedang study, shaye tak suke dengar orang ketawa..hati sangat panas bile dgr..
  17. bila saya sakit hati o sedang marah, jangan tegur shaye coz secara tak sengaja shaye akan cakap dalam nada yang jerit2..n bila pegang barang, barang tu akan tercampak o terhempas..tak sengaja ok..hehe..
  18. bila shaye sedang happy2, jangan tiba2 cari pasal..
  19. bila shaye sedang sedih, shaye perlukan ruang untuk menangis..so, xperlu pujuk2..
  20. rela kena marah jerit2, daripada kena marah slow2..touching beb!
  21. shaye cepat panas hati, n cepat cool balik..
  22. shaye tak suke dipaksa, if shaye tak nak, shaye tetap tak nak..<--degil
  23. if shaye nak sumthing, shaye akan dapatkannye dengan apa cara..even makan masa bertahun2..
  24. tak buley tdo or study dalam susana yang sunyi sangat, sekurang2nye dengar bunyi kipas pon jadi la...
  25. paling susah nak tdo, n susah nak bangun..kena ada org kejutkan tiap pagi..
  26. sangat taksub kepada mimpi, if mimpi tak besh, bagi kesan mood shaye pada hari itu..
  27. tak buley letak kat panggung tengok cter seram2 o aksi2..terlebih shaye yang terlebih excited suspen nye..tak pasal2 jerit2 sana sini..hiihi
  28. sukakan binatang, tapi suka tengok je, tak suke pegang..takott!
  29. paling geli cicak, coz banyak kali amek kesempatan curi2 masuk dalam baju shaye..! eee!
  30. suka pokok2, bunga2..tapi seumur hidup tak pernah dapat munge..huhu
  31. anti orang yang buang sampah merata2..lagi2 tong sampah depan mata..buta agaknye..
  32. seorang setiakawan..!
  33. ade banyak geng! tapi bukan gengtser ok..! (btul ke eja gengster?)
  34. masa skola2 teknik dulu, shaye nakal sgt..huhu..
  35. masa SPM kena kick dari asrama..sbb..FLY..terbang...terbang...ceh!
  36. tak sanggup tengok slip SPM coz teruk gile..nyesal beb!
  37. tak suka penipu, coz dari kecik asek bergelumang dengan macam2 penipu..
  38. sangat ego..
  39. sangat suka dengar lagu..tak kira lah lagu ape..hehe..1 day tak dengar lagu tak keruan dibuatnye..
  40. suka nyanyi..hobi..hehe..
  41. sangat suka mengadap komputer..24jam pon tak pe..!
  42. fotogenik kot..hehe..! suka camera..!
  43. suka masuk kedai stationery, pastu beli pen colour2 banyak2..
  44. suka colour2..masa tadika tak puas mewarna..hehe
  45. even rumah tak la besar mana, suka lari2 nak gi satu tempat ke satu tempat, kat padang tak nak pulak lari..hehe
  46. susah nak tegur org selagi org tu tak tegur kite dulu..hihi..tak reti nak say hye2 ni..
  47. tak berapa suka campur hal orang..biarlah shaye dengan hidup shaye..tapi bukan shaye jenis tak bercampur ok..means, shaye tak suke sibuk hal orang..
  48. pasal mkn mmg tak kesah, tolak batu dengan kayu je..
  49. if dah lapa, tak kesah gi kedai makan n makan sorang2..janji kenyang..setengah orang segan2 kan..?hihi
  50. guna prinsip, "kau tak kacau aku, aku tak kacau kau" <--ganas semacam je ayat..

ha, itulah shaye..banyak lagi tapi tak habis kaji lagi pasal shaye..nak tambah buley..tambah kat kumen ok..! =)

kepulangan

hyep..shaye baru pulang dari exam..macam mana? ok la tadi..alhamdulilah..ha, shaye udah wat keputusan x mahu pulang ke rumah pada hari ini..malas nak rush2 n japgi sampai malam agak bahayes la kan sejak inciden2 gangguan seksual dalam bus yang pernah berlaku before ni..takot woo..esok selepas subuh shaye pulang! cakap dengan penuh keyakinan..ceh..hehe..lagipun if shaye pulang esok dah confirm2 mimi ada kat uma..so, buley terus main2 dengan die..shaye bawak pulang teddy gurl n moo2 untuk die..cik kiah yang bagi from klia lagi tapi shaye simpan banyak2 pon wat pe kan..? so, bagi mimi satu la..musti die happy..hehe..tapi pandai main kah die?..7 bulan dah pandai main sket2 kot..hihi..kena aja la ni balik ni..hehe..mama kata die dah pandai tepuk tangan dah..if dulu die berkepak2 kunun2 tepuk tangan, n now dah buley la..ketawa je xpandai lagi..jerit2 xpayah cakap la..hehe..mama kata dia dah pandai lambai2 "bye2" tapi bak kata mama macam org mintak "beri laluan"..haha..dua2 tangan nak melambai..laju2 pulak tu..hehe..i can't wait to see her..rindu gile beb! sambil download video cartoon untuk letak kat handphone..untuk sape? mimi la..hehe..now die teruja dgn telefon..habis la..sume die sumbat mulut japgi..wahai mimi shayang..tgu shaye pulang taw!
*ok x bagi mimi?? cute ngga??
*nak bagi yang mana satu ni? cnfius!
Photobucket

Tuesday, June 23

menerima dengan hati terbuka

hyep..siang tadi shaye bersama husna, aina jumpa la dengan penyelia kitorang iaitu puan Suriawati coz nak tunjuk hasil kerja yang kitorang dah wat untuk projek PSM..huhu..as usual, banyak benda la yang dia nak kitorang perbaiki..aduyai, asek salah je? setiap kali jumpe n tunjuk hasil kerja, ade je yang salah..hmm..at first agak kecewa la juga tapi kite mana buley cepat mengalah kan?
so, shaye berfikir secara positif n terima sume salah2 tatabahasa, soalan-soalan sume yang silap2 tu..macam klaz bahasa la pulak..hehe..tapi ok la, makin die komen, makin banyak clue yang shaye dapat untuk wat yang lebih baik..hari ni puan juz check Borang Soal Selidik je..proposal die x check lagi..berkerut2 dia check taw..suspen je bila dia check hasil kerja kite..after dia check2 n komen sume, dia bagi ulasan sket n clue setrusnya apa yang patut shaye kaji untuk membantu shaye mendapatkan idea langkah seterusnya..
now, shaye sgt confius nak guna perisian apa untuk aplikasi yang shaye nak bangunkan tu..puan kata "tajuk kamu agak susah, coz banyak kerja yang kamu kena wat..coz ia melibatkan peta.kena tepat n kamu kena tahu kedudukan tu lebih terperinci.kamu kena tahu software apa yang patut kamu guna"..hmmm, dengar puan cakap macam tu, pergh...dalam hati..'kenapa shaye buley terfikir idea ni?' ..aduyai..tapi tak pe..usaha je..
tadi jumpe PA shaye iaitu Puan Zehan jap..shaye ade juga bertanya2 pasal Sistem GIS yang sangat confius kan shaye..hmm..Puan cakap "hmm..tajuk kamu ni banyak yang nak kena wat..bla..bla.." adush, lemah semangat dengar diorang cakap cam tu..n tiba2 puan kata "ha,ada lecturer yang wat tajuk kamu ni tapi die tak gune mobile la..jap sy cari tesis dia" ..Berbunga2 juga hati bile dengar kan? huhu..bile tengok2 je..pergh! berdegup2 jantung bila tengok..susah la..huhu..sangat la complicated..maybe sebab skop dia lokasi masjid kat Wilayah Persekutuan,KL kot..dah confirm2 kawasan luas..hmm..tapi tak pe, shaye akan ambil ini sume sebagai cabaran..mampu or tak shaye bangunkan aplikasi ini? InsyaAllah...=)
*Jangan mengalah Era..Belum cuba, siapa tahu? (tukar ayat)

kaunselor berjaya

hyep..malam semalam sedang shaye khusyuk menjiwangkan diri membuat ayat yang paling besh untuk proposal,trriiiiiiiit triiiiiiiit! lagu crush by david achuleta..ringtone handphone sony ericson guwe ni munyik..call from aniza..my ex-roomate..

shaye : ye,buley shaye bantu?
niza : era, ko nga wat ape? (suara serak2)
shaye : ni siapkan proposal ni..dgn borang survey ni..nape ko? ko ok ke?
niza : ape ko ni? .....aku ok je..eh, cepat nye ko start?
shaye : ye, lect aku suh start awal..x la kelam nanti..ko ni nanges eh? lain je sore?
niza : eh..eh..mane ade la! (cover)
shaye : ko kat mane ni?
niza : aku kat uma la..kua jum?
shaye : eh? tiba2 je ni? btul ke ko ni? japgi cakap je?
niza : btul la..ko dah makan blum? kite gi makan..
shaye : ok..

shaye pon berciap2 dengan excited nye..1st time kat cni kua malam beb..! baru nak kua husna datang..sempat discuss2 jap pasal borang survey mase tu..then shaye pon kua..ye, dah agak..ex roomate shaye tu nga ade probs dengan bf die..so, shaye jadi peneman die daripada die melalak kat uma kan..ayat die ok..haha!..dah abes makan, kitorang gi pusing2 Batu Pahat..sempat lagi tu melepak kat lua BP Mall..nak masuk, kedai2 dah tutup kan..hehe..trrriiit! text from him..BALIK SEBELUM KUL 11! ..ok2..amaran tu tp guwe degil..nak dekat2 kul 11pm tu baru kitorang berangkat pulang n kawan shaye tu nampak nye semakin tenang coz dah meluahkan rase hati die..ha, ni gamba2 yang sempat shaye snap untuk tatapan..

Photobucket
ha,ni shaye yang makan...banyak tak? tapi tiada selera..


Photobucket
lepas makan gi mane?? BP MALL!! yeay!!


Photobucket
xde kije ni...hehe..


Photobucket
shaye di tepi BP MALL...!

Photobucket
shaye tunggeng2 la pulak sambil tangkap gamba..adush..hehe..
Photobucket
me and niza..=)

balik2..tengok kat google talk shaye..adush,jija call la pulak tadi..shaye pon call die semula..

shaye : huiit..sorry la,td aku kua makan..
jija : erm..ko baru nak mkn..?

oleh kerana, die macam moody, shaye end call n mesej die guna gtalk juga..

shaye ko ok?
jija knp?
shaye suara macam sedih je?
jija memang nga sedih pon...

jija pon menceritakan masalah kerja die dengan shaye..n shaye pon cakap le ape yang patot..hehe..dah borak2 die pon masuk tdo..shaye pon menyambung kerja shaye..dalam jam 4pagi, ain ym shaye pulak..

ain cik yana?
shaye ye..huit xtdo agi?

bla bla bla..kitorang chatting n shaye aja die guna google talk
bile dah gtalk lagi lame la kitorang bergusip n macam biase sesi kauseling bermula...

tup2..ooohhh..jam 6.30am..!! aduyai..nasib le proposal n borang survey dah ciap..hehe..

*penat la shaye hari ni..jadi kaunselor part time..hehe..!
*masalah yang dibincangkan tidak dapat dikongsi di dalam blog ini atas polisi yang telah ditetapkan..harap maklum..hikhik!

Sunday, June 21

hari bapa?

Photobucket
hari bapa ke sekarang ni? nape shaye tak tahu...huhu..kejam betul la shaye ni..tapi tak pe la, bukan penah sambut pon..huhu..ape2 pon, if betul la kan today hari bapa, thanx a lot to HIM kerana telah membesarkan anakmu yang sangat degil tapi baik hati ni..even kamu tak pernah marah shaye depan2 tp juz sampaikan kat mama je, shaye sayang kamu juge macam shaye syg mama..even kamu pernah pukul shaye dengan teruk sekali masa kecik dulu, shaye faham..shaye degil masa itu..serik guwe..shaye harap itu yang pertama dan terakhir dalam hidup shaye..sejak daripada itu kamu tidak pernah sentuh shaye n pura2 tidak ambil peduli bertahun2 sampai la shaye kena tikam coz bergado dengan adik shaye main baling2 pisau.. n masa tu shaye tercedera.kena tikam sket tp darah nye ya ampun,satu baju penuh darah..masa tu kamu bersungguh2 sapu kan ubat untuk shaye..abah tahu? saat abah sapukan ubat tu,bahu yang berdenyut2,pedih,ngilu kena tikam ni jadi langsung xsakit..shaye menanges bukan sbb saket, tapi bersyukur coz shaye dapat kamu kembali..masa tu baru shaye tahu abah masih sygkan shaye..sedih la..lap2 air mata..if dulu kamu benchi shaye tapi sekarang kamu syg shaye kan? kan? shaye tahu..sket2,"era..tolong abah ni","era,buatkan abah air" dan macam2 lagi..peristiwa kena tikam tu juge wat hubungan shaye dengan adik beradik jadi erat..if dulu asek bergado teruk but now xgado dah..ade hikmahNya kena tikam..sakit woo..hehe..n now ni bak kata mama shaye abah risau coz anak dara die ni dah nak diambil orang..lambat lagi era nak kawen,abah..ape la..hehe..ape2 pon, shaye janji shaye xdegil lagi..abah,kamu tetap yang terhebat kerana telah menjadikan shaye seorang yang buley berdikari dengan apa jua cara sekali pun..caya lah!

Saturday, June 20

kenangan silam

besh jugak mengenang kenangan silam kan..tadi shaye bukak2 folder gambar kat komputer ni..tiba2 terbukak pulak folder zaman muda2 dulu..hehe..tak pe kan if nak share dgn korang??
Photobucket
ha,gambar ni masa umo berapa bulan nta..x sure la..tapi tengok gaya dah pandai meniarap..cute ngga?? hehe..dari kecik lagi dah dilatih macam mana nak posing depan camera tao..hehe..
Photobucket
ha, gamba ni pon sama...dah pandai merenung masa depan..ntah ape la yang shaye fikirkan mase ni kan? hmmm..=)
Photobucket
ha, yang ni masa shaye umo 5 tahun..my mum wat birhtday party..ramainya yang datang..ingat lagi,time orang ramai ni la shaye gi main longkang depan uma dengan sepupu shaye..ceh! nak potong kek baru my mum panggil..time tu berpeluh2 nye..penat je pakai cantek2..ingat lagi ada makcik tu tanye"mana pengantinnye?"..shaye la tu..hehe..and banyak juga hadiah yang shaye dapat..tapi tak tahu kemana peginye hadiah tu sekarang..kat mana agaknya ya?
Photobucket
ha,yang ni pulak masa umo 9 tahun..shaye yang mane? teka la..hehe..shaye yang tengah tu..paling manja dengan cikgu tu..nama die cik nor aida..baik sangat..sebelum gi skola,shaye akan gi uma die dulu n gi skola sama2 dengan cikgu..bukan membodek nak dapat markah besh ok..tak bodek pon shaye dapat markah besh..poyo je..haha..tapi shaye rapat dengan die..ingat lagi die pernah datang uma mintak kebenaran mama shaye coz nak bawak shaye balik uma die kat mana nta..1st time mama shaye lepaskan shaye dengan orang lain..die bawak shaye n kawan shaye lagi satu tu g kL beli hadiah untuk student2 die yang dapat result besh..hehe..tapi yang tak besh nye, biase la kecik2 dulu mana tahu ape2..tak hingat pulak nak mintak no phone or alamat ke..lost contact macam tu je la..hmm..ape la khabar die ya?
Photobucket
ha,yang ni gambar kelas shaye masa form 4..gambar ni amek untuk letak kat majalah skola..time ni shaye gelap..xchumel pon..menchi pulak tgk gamba ni..hampas je..haha..ha, sket je kan gurl dalam klaz ni..x besh, coz shaye asek jadi mangsa buli..tapi tak pe,aku maafkan korang ok! huhu..
ha,actually banyak lagi gamba tp letih la nak cter satu persatu..nak tgk, datang uma..shaye bagi tengok 1 album lagi..hehe..ape2 pon sume tu jadi nostalgia dalam hidup kita..ada yang pahit,manis..masam2 manis pon ada..so, bersyukur la kite kepadaNya kerana memberi nilai berharga dalam sebuah kehidupan..ayat bukan main..peace (^_^)V

Friday, June 19

hidangan "mewah"

huit...masa untuk makan tengah hari!!!! yeah2! yeah! makan ape hari ni? menu tengah hari pada hari ni ialah roti gardenia sambal bilis..aaa..die tulis kat cni diperkaye dengan vitamin..vitamin ape ya?? jap2..lorh..x ckp la vitamin ape..huhu..air? air untuk tengah hari ni ialah air kotak ribena..ha, yang ni diperkaya dengan vitamin C..roti ni rm0.60, ribena pulak rm1.20..total rm1.80..! wow! makanan tgh hari yang paling jimat..hehe..macam ni la gayenye if x balik uma n duk diam2 kat hostel ni..huhu..shaye call my mum td..die kata kat uma masak sdp..besh nye..tbe2 menyesal plak xbalik diz week..ni pon xsure dapat balik bile..sabar je la..alang2 x makan kat cni, diet je la skali..tp buley kurus ke? pewot ni masalah le..huhu..xpe2,on9 24jam..kenyang la..
Photobucket
*mengidam air oren Goodday..xpun peel fresh...huhu
*ribena pon ribena la..=)

Thursday, June 11

proposal PSM

alhamdulilah syukur ya Allah..tajuk yang shaye propose kat penyelia shaye dah pon diterima n start from today shaye kena wat banyak research pasal tajuk itu..Tajuk shaye nak wat ialah aplikasi penunjuk lokasi masjid menggunakan telefon bimbit..nak wat utk satu Malaysia sangat la xmampu,so shaye propose untuk daerah Batu Pahat sahaja. tp tadi penyelia shaye suruh tukar untuk kecilkan skop n wat untuk kawasan Parit Raja pula. ok2..after ni tajuk ni akan dibawa ke meeting..tgk la macam mn if kena tukar tajuk or ape ke..isao juge..Puan Suriawati bersetuju nak jadi penyelia kitorang tapi dengan syarat kitorang kena la ikot cara dia..maybe dia nak tgk effort kitorang wat projek masing-masing..nampaknya shaye kena jumpe dia seminggu sekali bak kata dia..hehe..tp xpe la kan..dapat ilmu..harap2 shaye dapat menjalankan tugas dengan lancarnya..bcoz semuanya terletak pada usaha shaye sendiri..shaye akan wat sehabis baik! amin..ape2pon Yes!! tajuk shaye diterima..! (lompat2) =p

Tuesday, June 9

nogori sombilan

hehe..diz week mmg shaye berada di nogori sombilan..pas g Reunion kat PD shaye nk stay uma jija kat Jelebu sehari alang2 nak balik Johor dah..balik je Reunion, shaye, Jija, Eton n her bf g Sua Rasa tv9 kat Paroi..punye la ramai org even time tu panas terik..huhu..sampai2 je shaye cari toilet..terpakse la g kat stesyen minyak berhampiran..tgk2 toilet pompuan kunci..pergh..hampas..shaye pon masuk je toilet laki lepas beralah dgn pakcik mana nta dtg dari Singapore..diorg satu family datang dari Singapore semata2 nk mkn masak lemak cili api coz tgk tv9 ade Sua Rasa..hehe..pas g toilet,kitorang pon tgk2 le ape ada kat Sua Rasa tu..agak besh if nak banding kat Terengganu dulu..banyak benda diorang jual..tp shaye beli air je..hehe..kat situ, kat mana ade kamera, kat situ la kitorang ade..kunun2 masuk tv le nanti..hahaha..gile! dah pnt2, kitorang pon bergegas pulang ke uma Jija coz Eton n her bf nk bali Perak petang tu juge..dalam kete,shaye tdo mati xsdr diri..hehe..tahu2 je dah sampai..bagus2, x la merasa jln macam ular kat Jelebu tu..1st shaye dtg Jelebu dulu, penin2 n mabuk shaye..ni sbb shaye tdo lena,tahu2 je dah sampai..hehe..sampai2, makan le lauk ayam masak lemak cili api..pergh..mmg sodap..mak jija tanya "macam mano Nemo,podas?" ..shaye pon menjawab "uiiih,makcik..podas!" hahaha..tiba2 pandai cakap nogori..habis mkn Eton n her bf pon pulang..tinggal le shaye kat uma Jija..shaye pon borak2 le wit mak, Jija n abg Jija.."Nemo,jgn duk atas darat lame2..nnti lomas" ayat abg Jija..haha..esk nye,kitorang g pasar pagi n terus g Muzium Adat..besh! shaye suke g muzium..hehe..dalam muzium adat tu kita dapat tahu adat2 orang melayu..adat peptih pon ade.asal usul kita sume la..tgk patung2 dalam tu agak seram tp besh la..hehe..ape lagi, amek gamba je la kijenye..balik je Muzium Adat,abg jija,Jija n mak die hantar shaye ke Terminal 1 coz shaye dah nk pulang ke Batu Pahat dah..sampai2 Terminal 1,tiket off9..hampas je..g pulak Terminal2,bajet nk balik esknye coz dah xsempat..tp rezeki shaye abg jual tiket tu kata sempat lagi coz bus dtg lambat sket..so shaye pon naik le bus jam 2.30pm..n sampai la ke Batu Pahat yang indah ini..kesimpulannye, even masa yang ade agak terhad tp shaye telah gunekan sepenuhnye dengan baik..shaye dapat jumpe kawan2 lame n dapat le sket ilmu...hehe..ape2pon nogori sombilan besh! even bahase diorang agak kasar, tp hati mereka baik2..=)
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

berdamai

awk,saya ada benda nak ckp pasal hubungan kite..
ye,ape?
saya rasa kita patot habiskan cerita kite..
(senyap)
awk x hingat janji kite?
(senyap)
zaihazra bt sulaiman..saya bercakap dgn awak ni..?
YE!!!
sebenarnye saya langsung x syg awk..
(terkejut)
saya benci awk..
huh?
awak tahu saya suka tipu awak?
(blur)
awak lupa ke bile kite gado kite akan ckp ape?
(try igt tp lupa)
bile kite gado,kite akan ckp..............so,saya benci awak..
saya lagi benci awak (nanges)
saya x sayang awak..
saya lagi la x sayang awk(jerit)
i hate you..!
i hate youuuu!!
ei,i hate you too!!
aku benci kau..
aku lagi benci kau..
awak ja'at!
ape pulak ja'at??
ok2, awk baik la..slalu senangkan ati saya..
awak la,slalu wat saya senang hati..
awak pon same..!
so, saya sangat bencikan awk!
saya lagi bencikan awak!
saya langsung x rindukan awak..
saya lagi x rindu kat awak..
sakit hati kan?
awak ja'at..saya x nanges pon!
ye, awak wat hati saya x saket juge!
(senyap)
awak tahu x,mase awak accident td saya langsung x isaokan awak..
awk mmg,ja'at..
awak charge hp x?
saya sengaja..handphone saya banyak je batery..
so, sy benci gile kat awak..
sy pon benci gile2 kat awak..
benci!
benci!
benci!
awak la selalu wat saya senang hati..!
yelah(pasrah)
awak la baik sgt..
mmg pon(pasrah)
so, saya benci awak..
i hate you too!
saya nak madukan awak..
lempang kang!
hahaha =)
hahaha =p

Reunion DTK PSAS 6-8 Jun 2009

Reunion kat Port Dickson kali ni ramai yang x join..agak x meriah tp not bad la..aktiviti pon x banyak if nak dibandingkan masa kat pangkor dulu..ade je banana boat tu tapi x naik pon..takut shaye..shaye x pandai berenang..hehe..yang besh nye dapat berkumpul lagi skali dengan member2 klaz kat poli dulu..tbe2 rase macam zaman dulu balik..hehe..Shaye grk dari kL pagi Sabtu tu n naik kete wit Anas n Amzari.Jalan nak ke Negeri Sembilan punye la jam pagi tu..huhu.Then kitorang g uma cik Zakiah kat Bandar Baru Nilai..shaye pon melepak la sambil2 tulun cik Zakiah kite masak for lunch..Agak berjanggut le Anas n Amzari menunggu kat bawah..hehe..Pastu bila sume dah settle, baru lah kitorang gerak g PD..Sampai2 je apartment yang kitorang nk stay tu, tanpa pandang kiri kanan shaye pon mkn le bekalan..lapa gile..hehe..sume pon mkn..sampai Amzari and Jija kat sebelah xde chance nak amek lauk dibuatnye.haha..dah kenyang baru le nampak muka2 membe yang join reunion ni..hehe..hampas je kan? haha..pastu borak2 le lame2..besh! lagi2 bile dgr jija mengilai2 ketawe..haha..kitorang dapat anak patung from KLIA..cik kiah kite la yang bagi..die kan kije sane..hehe..tapi ngga adil kok, jija n eton dapat 4anak patung sorang..but me dapat 2 je..huhu..xpe2, shaye kan matang..beralah je la..hehe..bila dah petang2 sket baru le kitorang ciap2 n terus terjun ke laut.ceh2..xde la..berendam je..coz shaye kan x pandai berenang..name je nemo..hehe..tp xpandai berenang..dush3! (tiru ayat z) hehe..dah puas mandi manda sambil cuci mata tgk abg2 negro ( siot je),kitorang pon ciap2 4 BBQ malam tu..turun2 je dak2 laki dah start masak..tahu2 je dak2 ni kena halau coz patotnye tempat tu kena tempah dulu b4 nk guna utk BBQ..lorh,..naseb le dah ciap masak..tinggal mkn je..kitorang mkn le beramai2 kat apartment je..kat lua sume dah penoh time tu..pas mkn borak3 n eton ajak g fun fair pulak..berseronok le di fun fair pula..shaye xmain pon..jimat..hehe..tu pon Amzari blanje naik kete langgar2..hehe..thnx Am! hehe..pas g fun fair, g karaoke la pulak..huhu..jam 1am juge la pulang semula ke apartment..shaye kena marah dgn si dia mlm itu coz pulang lewat..sory babe..huhu..mlm tu juz berborak2 dgn Jija,Eton n cik Kiah n tdo lena sampai la pagi..esoknye kitorang bangun pagi agak awal..igtkan bdk2 laki bgn lambat, rupenye dah ciap mandi laut dah..lagi awal nampak..hehe..kitorang pun g la mandi mande habis habisan..besh! kul 12pm kitorang bdk2 pompuan check out n ramai2 kitorang g PD Walk..x shopping pon..jimat..hehe..tgk dak2 laki main bowling jap pastu pulang ke uma Jija..tu je la..kjp je..masa sgt la terhad n x de aktiviti pon..Pangkor dulu jugak yang besh! next time Anas kata nk wat kat tioman..xtaw la jadi ke x..nk g if buley..harap2 la lagi besh! =)
Photobucket

Monday, June 1

shopping time!

hyep..shaye baru sampai batu pahat yang indah ini..penat..actually xde mood nak tulis coz agak mengantuk ni..baru je lps edit gamba2 sepanjang pulang ke rumah hari tu..ni pon ade xciap lagi..penat lah..xde idea..hmm..ni baru je sampai cni dah pon rindu merindu kepada mimi shaye..huhu..ptg td mama call,ckp dgn mimi skali..tp die bukan pandai cakap pon..die dgr je kat phone tu n senyum2..adush..bile la die nak pandai bercakap..ni dah mlm pon dua kali shaye o my mum call n bagi cakap dgn mimi..huhu..dgr suara die sket2 je..huhu..hari tu shaye pulang, kitorang g shopping brg2 dapur with my mum..punye la happy die duduk kat troli tu..die sbenarnye bukan pandai duduk dgn betul lagi..baru masuk 6bulan..tp tahu2 je la die, perangai mcm budak umo 1 tahun..hehe..die duduk kat troli tu tp kena pgg tangan o bdn coz die takot jatuh pulak..hehe..sampai ptg baru kitorang gerak pulang..dalam kete die happy2 lagi,dah lama sket mule dah die meragam2..adush..klaka tao die..shaye pnt2 beli gule2 kapas n bagi kat die,die macam suspen je tgk gule2 kapas tu n takot nk mkn coz besar sgt kot..haha..last2 kitorang mkn sm2 je..x hbs pon..manis..hehe..sepanjang kua hari tu, mimi ni jatuhkan saham shaye je tao coz asek die je kena ngurat..huhu..sume pon suke tgk die n nak pinjam..huhu..termasuk la encik muaz, bila jumpa mimi takot nk pgg, ni dah rindu merindu jugak kat mimi shaye.nasib baik hari tu mimi jual mhl kat die..slamat shaye..tiade persaingan..hehe..ha, ni gamba kitorang g shopping2 hari tu..layan...=)
Photobucket
Lazada Philippines