Wednesday, August 12

baby junior!



wahai baby nasuha jr.
cepat2lah keluar..isyh3..

kenapa eh? why ni? cerita ape ni? ape kes?
actually diz week shaye agak berdebar2 menunggu kelahiran pertama baby my beshfren..
due date patutnya 08 August 09..n shaye pun budget dia dah selamat melahirkan..
hari ni tepat jam 12am,nasuha text shaye..
rupa2nya sampai sekarang baby tu xmo keluar2 lagi..
patut la tiada khabar coz nasuha dah cakap nak bagitahu if dah selamat melahirkan..
sian nasuha..sakit2..huhu
apapun, shaye di sini sentiasa mendoakan orang2 kesayangan shaye sentiasa sihat dan dilindungi..
semoga baby nasuha cepat keluar..
chaiyok!

Sunday, August 9

tangan berseni

macam shaye tak? hehe..masa kat pesta konvo tadi shaye upah pelukis tu lukis gambar shaye..penat juga senyum agak2 dalam 15 minit..hehe..time ni shaye agak selekeh coz kelam nak kejar bus time nak pergi pesta konvo ni..hehe..ni la hasilnya..ok kan? hehe..


balik2 pesta konvo tadi, shaye tolong membe bungkuskan bunga untuk dia bagi kat kawan dia sebab konvo..disebabkan bunga2 yang ada dijual semuanya mahal2 gila even tak cantik pun, membe shaye beli bunga sendiri n kertas2 pembalut sendiri dengan kos yang jauh lebih murah gile..tapi bunga yang sama, pembalut yang sama macam jual kat pesta konvo tu..tapi yang membalutnya, shaye jugak..aduhai..setelah diberi kepercayaan, shaye pun balut la dengan bersungguh2 dengan dibantu membe..nah, ini la hasilnya..ok? hahaha..kos sebenar untuk sejambak bunga ni RM10++ ke 20++,dan ia juga balut dengan cara yang sama tetapi kat pesta konvo harganya RM50++ ke 90++..bukan bunga hidup pun kan..pergh! renung2kan..

*dah pandai belajar berjimat cermat..hikhik



pesta konvo UTHM kelapan

ha, baca tajuk pun dah tahu kan shaye nak cerita apa? nak khabarkan kat semua ni, ada Pesta Konvo UTHM yang kelapan kat sini..meh la datang! (jerit lompat2)..disebabkan malam ni shaye dan budak2 rumah agak free, kitorang pun menjejakkan kaki la ke Pesta konvo buat julung2 kalinya even tahun lepas pun ada konvo juga tapi tak pergi tengok pun..hihi..Malam ni ada konsert sempena merdeka..ada juga la artis2 yang datang antaranya Jay Jay, Farah AF2, Zahid, Ramlah Ram, Achik Spin n Nana dan lain-lain..besh? ok la..at first agak buhsan, tapi bila Zahid start nyanyi n wat lawak2 dia, baru la happening sket..hihi..malas cter panjang,tatap gambar je la ok..!

pergi ramai2 tapi tiba yang lain hilang tinggal kitorang bertiga je..hehe

ai..kaki pun nak juga..

tengok konsert


sempat posing lagi ni..

ececeh...dalam jam 11pm, kami pulang...! yeay!

Friday, August 7

MASK


hep2..ni nak cerita sikit la kan..after claz tadi shaye dan rakan-rakan pergi ke farmasi untuk membeli mask disebabkan wabak H1N1 telahpun berleluasa di sini..

beli2 terus pakai beb! haha..ok ke? =p

susah juga nak pakai yang sangkut2 kat telinga ni..hehe..


kita tengok orang lain pulak pakai macam mana..


yeay! berjaya!

shaye : sume dah pakai mask dah????
mereka: DAH!
shaye : ok,jum keluar kedai dengan selamat...!

baru beberapa tapak keluar dari kedai je...
dengan serentak kami berkata..
LEMAS lah!
hahahaha!

*tak apa,asalkan selamat..insyaAllah..bila nak cuti ni UTHM? =(

Monday, August 3

happy friendship day..




1hb August 09
happy friendship day kepada sahabat-sahabat..
sorry bcoz tahun ni tak wish pun..
maybe sbb shaye pun kurang kawan di sini..huhu..
ape2pun semoga shaye sukses selalu n mendapat ramai kawan dimana-mana..
perompak,pembunuh,orang jahat sekalipun shaye tak kesah untuk berkawan..
asalkan punya keikhlasan hati seorang yang bernama SAHABAT..
Lazada Philippines