Friday, October 30

syukur

gambar sekadar hiasan..harap maklum..


yeay!
kenapa eh?
sebab dah settle dah semua kerja..
chapter 4 pun dah hantar petang tadi..syukur alhamdulilah..
now baru buley start study..aduhai..
study week pun dah nak habis tapi baru nak start study sebab sibuk..
tak pe, slow-slow Era..
yang penting study molek-molek..
shaye start final 3hb dan habis 16hb..
kawan-kawan,doakan shaye ok..!
semoga shaye dapat menjawab exam dengan tenang..
Amin...

Wednesday, October 28

khabarkan-lucious

ku khabarkan pada sang angin
cinta ku basah di tengah hujan
lemas di tengah lautan

dan ku khabarkan pada sang angin
hentikan pukulan ombak
agar cintaku mampu berenang

bawa cintaku ke sisir pantai
biar cintaku ke daratan kembali
agar dapat mengejar cintanya
katakan padanya

bawa cintaku ke sisir pantai
biar cintaku ke daratan kembali
agar dapat mengejar cintanya
cintaku mahukan dia

khabar khabar khabarkan
khabar khabar khabarkan

khabarkan pada sang bulan
cintaku hilang panduan
hilang arah hampir rebah
tak tahu ke mana nak berjalan

khabarkan pada sang mentari
terangkan jalannya empunya hati
agar cintaku sampai kepadanya

bawa cintaku ke sisir pantai
biar cintaku ke daratan kembali
agar dapat mengejar cintanya
katakan padanya

Friday, October 23

macam mana ni?

hmmm..tak lama lagi dah nak final..pastu tup tup dah masuk cuti..

masalahnya di sini ialah sepanjang cuti guwe perlu start bangunkan Projek Sarjana muda shaye itu..dan masalah yang sebenar ialah bagaimana guwe mahu siapkan kerja if takde PC kat rumah coz PC ku di hostel???




Persoalannya di sini..
1. Perlukah shaye membawa pulang PC shaye ke rumah? (kos yang tinggi nak datang sini pastu patah balik)
2. Perlukah shaye meminjam sape2 punye laptop selama sebulan sepanjang cuti?? (sape la yang baik hati tu)
3. Perlukah shaye tinggal di sini tak pulang masa cuti semester?? (sedih giler!)
4. Perlukah shaye goda mana2 Dato' untuk dapatkan sebuah laptop baru? (keji sungguh!)
5. Perlukah shaye masuk mana-mana peraduan yang hadiahnya adalah laptop?
(tak buley blah)

so,kawan-kawan..bantu shaye ya untuk selesaikan masalah ini....sila respon ok! a.s.a.p..!

Wednesday, October 14

papadom besh!

papadom..
afdlin shauki punya cerita..
movie yang baru ditayangkan sekarang ni..
da tengok belum?
rugi tak pergi tonton..
sebab memang besh...!
i liiike it..
cerita dia pasal susahnye nak jadi seorang bapa..
nak cerita lebih-lebih tak buley!
nanti korang tak mau tengok bcoz dah tahu jalan cerita..hihi
dalam movie ni diselitkan dengan unsur-unsur komedi,sedih,dan semualah..!
*lepas tonton movie ni, shaye n incik mueh pergi kedai mamak coz teringin tengok makanan-makanan dalam cerita tu..haha..n masa nak balik dari makan,incik mueh bungkuskan shaye papadom..yeay! (dapat jugak makan papadom,tapi rasenye dia yang lebih makan..huhu)

lega yang tak berapa nak lega

present PSM1 dah lepas...

terasa sangat lega...

tapi kerja pulak yang makin bertambah..
dengan assignment, project, test, quiz dan presentation..
berturut-turut...
lagi-lagi dah nak final dah ni..
semoga shaye berjya tempuh semuanya..
Amin..




*doakan shaye ya kawan-kawan..!

Wednesday, October 7

stress!


2 minggu lamanya shaye tidak pulang..
sangat menderita di sini..
dengan kerja-kerja yang bertimbun..
tulun! help! HELP!!

tulun ape? seseorang bertanya
tulun belikan shaye tiket bas pulang ke rumah..shaye menjawab
shaye mahu pulang ke rumah sekejap..
untuk ketemu *3M....


*3M = orang-orang bermakna dalam hidupku..ececeh!

itu shayep!

tiada cerita..tadi shaye lihat foto-foto yang disimpan dalam PC ku..funny pulak bila tengok muka zaman muda-muda..hihi..ha..tataplah..jangan ketawa ok! =)

ha,gambar ni dalam 5tahun lepas..masa ni shaye mengalami masalah jerawat..maklum la, zaman-zaman remaja kan..dengan asyik berjemur je siang malam,shaye jadi gelap..huhu..
ha, yang ni masa sem 1 kat poli dulu..masa ni pertandingan marathon kot..gelap kan shaye? masa ni shaye nampak muda ke ape? agak lain rasenye..hihi..



ha..yang ni zaman rambut dah panjang..ala2 cik ponti pulak rasenye..haaha!

gambar ni 2 tahun lepas kot..rambut pulak time ni tiba-tiba asyik curly je..aduhai..


sebabnya,memang shaye tak suka sikat rambut..ini buktinya..hahaha!

ha..no komen..teka la..rambut betul ke?

ni gamba 2 tahun lepas juga kot..tak hingat la..yang ingat,time ni nak gi kenduri..

ha, ni gamba tahun lepas..terlebih makeup pulak rasenye..haha!

bila duk uma,shaye memang suka selekeh-selekeh macam ni..;p


ha,ni gamba beberapa bulan yang lepas..masa ni nak gi dating kot..ececeh!


ha,ni gamba baru la jugak..masa ni nak shopping-shopping baju..tak beli pun baju ni..pinjam amek gamba je..hahah! tak beli sebab ala-ala keje pejabat la pulak kan..? haha..
itu saja..dah,jum tito..nite!
*berbeza ke my face dahulu dan sekarang?? bervariasi ke tetap sama je??

Sunday, October 4

If I Were A Boy

If I were a boy even just for a day
I'd roll out of bed in the morning
And throw on what I wanted
And go drink beer with the guys

And chase after girls
I'd kick it with who I wanted
And I'd never get confronted for it
'Cause they stick up for me

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man

I'd listen to her
'Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
'Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it's broken
So they'd think that I was sleeping alone

I'd put myself first
And make the rules as I go
'Cause I know that she'd be faithful
Waiting for me to come home, to come home

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man

I'd listen to her
'Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
'Cause he's taking you for granted
And everything you had got destroyed

It's a little too late for you to come back
Say it's just a mistake
Think I'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong

But you're just a boy
You don't understand
And you don't understand, oh
How it feels to love a girl
Someday you wish you were a better man

You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
'Cause you're taking her for granted
And everything you had got destroyed
But you're just a boy

birthday wishes



Happy birthday to all my friends..sorry if ada yang tak sempat wish tepat pada masanya…shaye agak busy..sorry ya kawan-kawan..kepada semua teman-teman di bawah, Selamat Hari Lahir!!! Yeay! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..Semoga kamu semua sukses dengan apa jua bidang yang kamu ceburi..Semoga kamu semua mencapai semua yang kamu hajati…Thanx for being my friends selama ini..Saya hargainya...

Aisyatun 21 September
Mie 23 September
Jija 30 September
Ayeim 02 Oktober
Babara 03 Oktober
Reyhan 15 Oktober
Kak Long 25 Oktober

Saturday, October 3

Rahsia Bantal Kamu

Shaye terbaca blog seseorang dan tertarik dengan tajuk ni..hehe..Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan..shaye golongan 1..haha..agak-agak korang termasuk kat golongan mana ya??


1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.


2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.


3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.


4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tidak suka berusaha.


5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.


6) Tidak punya bantal
Kasihan betul... pergi kedai belilah satu untuk dia. Haha.
Lazada Philippines