Thursday, December 31

Erti Bahagia

Entah kenapa hatiku tak senang

Melihat orang lain gembira

Bahagia


Mungkin kebahagiaan itu bukan milik mereka

Kerana suatu sudut yang memerhati terluka

Menderita kerana berpura-pura ketawa

Demi melihat orang lain..

Bahagia


Demi kebahagiaan yang belum tentu akhirnya

Kau tidak menoleh ke belakang

Kau terlupa akan asal usul kau

Kau tidak peduli dengan orang sekeliling kau

Kau telah mengkhianati orang kesayangan kau

Kau telah sakitinya tanpa kau sedari

Yang bermain difikiran hanyalah..

Bahagia


Dengan apa yang kau perolehi

Adakah ini bahagia yang kau cari?

Adakah kau puas setelah melihat orang kesayangan kau bersedih hati?

Oh..aku terlupa..

Apa yang kau tahu hanyalah..

Bahagia


Wednesday, December 30

kembali ke UTHM

huwwaaaaa! (sedih)
sebab terpaksa kembali ke UTHM..
tak syiok..! beban kat bahu ni berpikul2 dah..huhu
now..everything is new for me..
housemate baru..roomate baru..
n yang paling besh..shaye dah punya laptop!! yeay!
disebabkan shaye berkelakuan baik, abah belikan shaye laptop..yeay!
thanx abah..even laptop biase2 je..but i like!
kesian PC kat rumah..huhu..
hari ni klaz takde..esok baru ada..
semoga semuanya berjalan lancar hendaknya..Amin..

Thursday, December 17

penderaan jiwa

seperti biasa, kebosanan..tapi besh..sekurang-kurangnya tak dibebani dengan assignment2 yang berlambak kan..hehe..

27hb ni maybe shaye dah nak balik Johor semula..pergh..x besh..! if buley, takmo balik je rasa..huhu..ada sape2 ke nak gantikan tempat shaye untuk pulang ke Batu Pahat balik?

next sem..berdebar2 bila dengar..sebabnye, nak kena settlekan PSM ku..huhu..setakat ni pun shaye dah start sket2..hmm..tak besh! tak besh!

tapi ape2 pun, nak tak nak kena tempuh juga..huhu..semoga shaye berjaya di masa hadapan..tak nak komen banyak2..tiba2 mood tak ok..jiwa tak tenteram..dush!

Wednesday, December 16

my name is...?

*gambar sekadar hiasan..harap maklum..

nama shaye zaihazra binti sulaiman (nama dalam kad pengenalan)

kenapa nama shaye macam itu? tanya la mak shaye..hahaha! (gelak guling2)

mengikut fakta dari mamaku, diye memang dah plan awal2 nak bagi nama shaye 'zaihazra'..tapi sampai sekarang shaye tak tahu ape maksudnye..(tepuk dahi)

masa zaman mama muda-muda dulu, ada sorang penulis lirik takpun penulis ape nta..nama diye 'zaihazra'..tak tahu la kenapa, mama nak letak jugak name shaye ni 'zaihazra' ..besh ke? haha..masa umur shaye 5 tahun, nama sendiri pun shaye tak reti sebut..tergeliat lidah beb! (siyes tak tipu!)

zaihazra? ape? zahira? ape? zaizahra? pantang shaye dengar orang salah sebut namaku..(tiba2 angkat sebelah kaki kat kerusi) <---bajet garang

susah-susah sangat my mum dah tetapkan...

sila panggil shaye ERA ok..! ringkas dan padat..tiada keraguan dan syak wasangka lagi!

huuhu..tapi start masuk skolah, kawan-kawan tak reti sebut name shaye dengan betul..huhu..so, diorang pun panggil shaye dengan nama ZAI..zai? ape tu wey? tolong la..haha! (tiba2 tak sedar diri) actually zai tu nama mama ok..! nama mamaku zainab..

start habis skola pastu masuk kolej, barulah shaye gune nama Era balik..actually takmo guna nama zai sebab teringat zaman 'nakal' masa skola dulu..huhu..so, kita mulakan hidup baru dengan azam baru..

bila masuk poli pulak, member2 sume panggil shaye 'nemo'..ces! sebab?? maybe sebab shaye simpan patung nemo..kot la kan..haha..(sebenarnye diorang kata muka shaye macam nemo) <--ada ke patut?

bila dah habis poli..sekarang membe2 kat UTHM ni panggil shaye Era balik..tapi kebanyakannye panggil nama penuh..'zaihazra'..hehe..so, kemana shaye pergi shaye buley tahu kawan-kawan shaye dari mana berdasarkan panggilan nama shaye..hehe..

even shaye tak tahu or maybe tak jumpa apa maksud nama shaye, tapi shaye suka dengan nama shaye sendiri..(ok la dari takde nama kan?)

zaihazra, Era, Azra, Nemo, Zai..

dats me!

dimana dia buah hatiku?

hari ni syamimi takde..huhu..
rindu..rindu..dan rindu..!
buhsan gile hari ni.sunyi beb!
nak wat kerja, pergh..jadi malas gila..
lagi-lagi puasa(sebab diet tiba2 puasa ganti)
haha~
syamimi..esok datang ya??
harap-harap kamu tak dibotakkan oleh nenek kamu yang kejam itu..huh!
menchi!

Tuesday, December 1

SOTO MUAR vs SOTO KLANG

hari tu shaye masak Soto..masa pegi Ayer Hitam, Johor hari tu shaye ada la beli perencah Soto Muar..orang kata sedap..sedapkah??? coba try n test je la k..hehe..!

ha, ni paket perencah Soto Muar nye..

nak masak senang je, ikut step dia kat belakang ni ha..

muka bangga la pulak..hohohho! jangan menyampah k!

suhun dengan nasi impit dah pun tersedia..shaye yang buat..harap maklum..

sambil2 masak tengok mimi jap..uihh..lena hang tido ya?

ayam pun dah siap..harap maklum..yang ni pun shaye yang buat ok!

bila dah siap, rasa sket...aik?? rasa lain gile..macam kurma sket..pergh..tak syiok ah..! nak tanye korang sket..Soto Muar memang rasa ala-ala masak kurma takpun kari ke?? disebabkan shaye n family tak reti makan Soto Muar, mama gi buang sup nye..ceh!! tak pasal2 wat yang baru..shaye jugak yang kena masak beb! Kali ni wat sup Klang pulak..hehe..at last, Soto Muar jadi Soto Klang...
*sorry incik, tak bagi kamu..dah habis..hik hik..(gelak ja'at)
Lazada Philippines