Friday, December 24

Anjakan Paradigma


there is no hope, no love, there is no turning back ...

I'll be back with a new life ..

goodbye to the past ...

Tuesday, December 21

Sunday, December 19

Day 26 – A photo of somewhere you want to go.

Day 25 – Who are you?


Salam uols. Okeh, ini adalah entri pantas ye. Siapa shaye? Siapa? Siapakah? Shaye copy paste je dari [ENTRI INI] :
  1. Seorang pelajar UTHM, Johor yang sopan santun, baik budi pekerti. *Puji diri sendiri
  2. Amek Ijazah Sarjana Maklumat. *Lantak kome la nak kata bidang IT dah tak banyak kije ke ape. I don't care. Buley?
  3. Masih bujang but not available. *Tak nak curang.Pelis.Pelis. Haha.
  4. Seorang pendiam tak banyak bunyi. Tapi bila dah rapat, sabar je la. Berbunyi-bunyik !
  5. Seorang pemalu. *Saaaangaaaaat!
  6. Sukee dengar lagu dan sukee nyanyi bila stress. *Mengaji pon sukeee!
  7. Hujung tahun ni dah habis belajar tinggal nak praktikal je lepas tu.
  8. Suka pegi zoo tengok binatang, takpun muzium ke, ape ke. Asalkan berbayar. *Dan bukan shaye yang bayar.
  9. Takut kucing ! *Sebab shaye ikan. Buley?
  10. Suke pegi tempat-tempat yang ramai orang tapi kita takkan terserempak dengan kawan-kawan kita. Contoh? Central market, Petaling Street dan lain-lain.
  11. Suka jalan sorang-sorang. Senang. Tak payah tunggu siapa-siapa.
  12. Suka tulis blog, tulis diari, tulis catatan harian. Sebab tak reti nak meluah dengan kata-kata.
  13. Punya sorang anak angkat. Syamimi nama dia. Ye ke? *Kira anak angkat la jugak.
  14. Gila gambar ! Suka tengok gambar, amek gambar dan edit gambar. I liiiikeeeee!
  15. Suka makan asal sedap ! *Itu pasal perut membuncit.
  16. Suka duduk depan cermin dan kadang-kadang cakap sorang-sorang.. Opsss! Bukan gila ye.
  17. Hobi terbaru ! MASAK!
  18. Shaye sayang family shaye !

Day 24 – A photo of something that means a lot to you.



You will regret when you leave her.

Saturday, December 18

Day 23 – 15 facts about you.



Salam uols. Kita teruskan game. Okeh, today shaye nak bagi beberapa fakta mengenai cik Nemo yang harus uols tahu. Hehe. Dia mintak 15, kita bagi 50. Actually shaye dah pernah buat entri ni kat [ENTRI INI]. SO shaye copy paste je la. Uols boleh baca kat bawah ni. Dats me! :


1. shaye? seorang perempuan..haha..ok2..orang kata name shaye ni pelik sungguh..pelik ke? zaihazra bt sulaiman..simple je kan? tapi buktinye masa kecik sampai tadika shaye x berupaya sebut nama sendiri dengan betul..terbelit2 lidah..adush..
2. masa sekola beratur paling depan sekali..tu la..tinggi sangat..tp if ade kena injection, shaye org last sekali coz name start huruf Z..untung2..
3. masa kecik sgt pendiam..masa duk uma penjaga shaye, shaye diibaratkan seolah2 kanak2 bisu.. sbb shaye hanya akan berkomunikasi dengan cara "angguk" dan "geleng" yang bermaksud "ya" atau "tidak". jangan main2..bertahun2 shaye begitu..
4. even shaye pendiam, shaye sgt degil.. kira diam2 ubi berisi..ade je hal yang shaye wat mase kecik..huhu
5. shaye seorang yang pemalu sebenarnye..ceh!
6. shaye seorang yang pelupa..benda2 penting je ingat..hehe
7. sumtimes shaye gagap tak tentu pasal..penyakit datang tiba2..hehe
8. shaye seorang yang berdarah gemuruh..huhu
9. shaye seorang kakak yang garang..adik2 mesti ikot cakap kakak ok!
10. rapat dengan parent..hihi
11. tak suka membaca maybe masa kecik banyak sangat membaca sampai dapat anugerah tokoh dalam program nilam tu..siyes! hehe
12. shaye takkan bercakap bila lapar or penat..so, mintak maaf kepada org2 yang pernah serumah dengan shaye..diorang pon dah faham..hehe..
13. bile sangat penat, tiba2 shaye akan menangis..
14. seorang yang sangat serius bila wat kerja, if buley nak berkerut je muke..bak kata dd shaye sangat huduh bile study..adush..hehe
15. bila shaye sedang wat kerja, shaye tak suka diganggu..senyum pon jangan..
16. bila sedang study, shaye tak suke dengar orang ketawa..hati sangat panas bile dgr..
17. bila saya sakit hati o sedang marah, jangan tegur shaye coz secara tak sengaja shaye akan cakap dalam nada yang jerit2..n bila pegang barang, barang tu akan tercampak o terhempas..tak sengaja ok..hehe..
18. bila shaye sedang happy2, jangan tiba2 cari pasal..
19. bila shaye sedang sedih, shaye perlukan ruang untuk menangis..so, xperlu pujuk2..
20. rela kena marah jerit2, daripada kena marah slow2..touching beb!
21. shaye cepat panas hati, n cepat cool balik..
22. shaye tak suke dipaksa, if shaye tak nak, shaye tetap tak nak..<--degil
23. if shaye nak sumthing, shaye akan dapatkannye dengan apa cara..even makan masa bertahun2..
24. tak buley tdo or study dalam susana yang sunyi sangat, sekurang2nye dengar bunyi kipas pon jadi la...
25. paling susah nak tdo, n susah nak bangun..kena ada org kejutkan tiap pagi..
26. sangat taksub kepada mimpi, if mimpi tak besh, bagi kesan mood shaye pada hari itu..
27. tak buley letak kat panggung tengok cter seram2 o aksi2..terlebih shaye yang terlebih excited suspen nye..tak pasal2 jerit2 sana sini..hiihi
28. sukakan binatang, tapi suka tengok je, tak suke pegang..takott!
29. paling geli cicak, coz banyak kali amek kesempatan curi2 masuk dalam baju shaye..! eee!
30. suka pokok2, bunga2..tapi seumur hidup tak pernah dapat munge..huhu
31. anti orang yang buang sampah merata2..lagi2 tong sampah depan mata..buta agaknye..
32. seorang setiakawan..!
33. ade banyak geng! tapi bukan gengtser ok..! (btul ke eja gengster?)
34. masa skola2 teknik dulu, shaye nakal sgt..huhu..
35. masa SPM kena kick dari asrama..sbb..FLY..terbang...terbang...ceh!
36. tak sanggup tengok slip SPM coz teruk gile..nyesal beb!
37. tak suka penipu, coz dari kecik asek bergelumang dengan macam2 penipu..
38. sangat ego..
39. sangat suka dengar lagu..tak kira lah lagu ape..hehe..1 day tak dengar lagu tak keruan dibuatnye..
40. suka nyanyi..hobi..hehe..
41. sangat suka mengadap komputer..24jam pon tak pe..!
42. fotogenik kot..hehe..! suka camera..!
43. suka masuk kedai stationery, pastu beli pen colour2 banyak2..
44. suka colour2..masa tadika tak puas mewarna..hehe
45. even rumah tak la besar mana, suka lari2 nak gi satu tempat ke satu tempat, kat padang tak nak pulak lari..hehe
46. susah nak tegur org selagi org tu tak tegur kite dulu..hihi..tak reti nak say hye2 ni..
47. tak berapa suka campur hal orang..biarlah shaye dengan hidup shaye..tapi bukan shaye jenis tak bercampur ok..means, shaye tak suke sibuk hal orang..
48. pasal mkn mmg tak kesah, tolak batu dengan kayu je..
49. if dah lapa, tak kesah gi kedai makan n makan sorang2..janji kenyang..setengah orang segan2 kan..?hihi
50. guna prinsip, "kau tak kacau aku, aku tak kacau kau" <--ganas semacam je ayat..


ha, itulah shaye..banyak lagi tapi tak habis kaji lagi pasal shaye..nak tambah buley..tambah kat kumen ok..! =)


Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.

Kepada Engkau, Engkau, Engkau, dan Kamu,

Firstly, thanks sebab korang dah menghentam aku sekaligus. Korang memang terbaik. Hati aku dah rabak sekarang. Aku memang tak bajet yang korang boleh buat aku macam ni. Engkau, kau buang aku macam tu je. Dan Engkau, aku tak sangka kau berdrama. Dan Engkau, mangsa keadaan, Dan kamu, ibarat lalang. Apehal korang ni? Kenapa libatkan aku dalam masalah korang?

Aku bersyukur sebab semua ni terjadi kat diri aku. Aku redha dengan setiap perbuatan korang. Aku takkan berdendam. Sebab aku tahu dendam aku takkan luak pun untuk korang. Mungkin tanpa aku, korang bahagia. Apa yang korang nampak tu syurga. Bagos. Bagos sangat. Aku doakan korang bahagia dengan jalan yang korang dah pilih.

Engkau, aku terkilan sebab kau sound aku macam tu. Engkau tak tanya aku apa yang terjadi. Engkau pentingkan diri sendiri. Engkau hanyut. Bagos. Perlu ke aku selamatkan kau? Sebab kau dah pun campak aku jauh-jauh, aku doakan kau bahagia dengan syurga yang kau cipta sendiri.

Engkau, aku tak sangka rupanya kau ada niat tak baik dibelakang aku. Baik punya kau bertopeng. Aku ingatkan kau nak mintak tolong dengan aku tapi rupanya kau berniat sesuatu. Pelislah, sedar diri tu. Kau tu siapa? Kau tak ingat keluarga kau? Kenapa kau nak kawal dia? Ikot suka kau la kan. Kalau kau rasa kau bahagia, kau boleh pergi sekarang.

Engkau, aku memang nak sangat-sangat jumpa dengan engkau. Aku tak tahu kenapa kau nak muncul dalam hidup aku. Engkau datang macam racun. Aku tak pasti samada kau tahu akan kewujudan aku dalam hidup kau. kalau tak tahu, bagoslah. Sebab luka kat hati kau takkan sama macam luka di hati aku. Tapi kalau memang dah tahu kewujudan aku dalam hidup kau, tapi kau memang sengaja hancurkan hati aku, memang kau akan kena. Aku takkan berdiam.

Kamu, aku dah penat. Kamu macam lalang. Pelislah berdiri atas hati sendiri. tak perlu sibuk-sibuk nak jaga hati orang. Kalau kamu berniat nak bahagiakan semua orang, go ahead. Tapi tolong pergi dari hidup aku. Sungguh, aku bukan bidadari syurga yang punya hati yang sangat kuat untuk melawan semua ni. Aku juga bukan Power Rangers Pink yang boleh lawan semua musuh-musuh aku. Jangan jadi pengecut. Kamu dah buat salah, jadi berhadapanlah dengan masalah itu sebetulnya. Bukan hanyut dengan kesalahan kamu tu. Lagi lama kamu simpan, lagi derita aku di sini.

Ok, itu aja. Sorry if kata-kata aku menyakitkan. Bukan niat aku mengaibkan sesiapa sebab aku yakin, siapa pun takkan faham apa yang aku tulis ni melainkan Engkau, Engkau, Engkau atau Kamu yang baca entri ni. Sorry sebab aku pon ada salahnya. Dan aku mintak maaf kat korang kalau aku sendiri tak dapat puaskan hati semua orang. Terima kasih atas segalanya. Terima kasih sebab pinjamkan aku kebahagiaan, kepercayaan, kesetiaan, dan keperitan. Aku akan ingat semua ni sampai bila-bila. Dan aku akan jadikan ni semua sebagai pengajaran.

Terima Kasih.

Yang ikhlas,
Aku Bukan Siapa-Siapa.


Thursday, December 16

Day 20 – The meaning behind your blog name.

Wazzup uols ! Salam semua. Firstly, sorry sangat-sangat kalau dah lama gila tak updated belog. Tak perlu tanya kenapa sebab ianya akan melukai shaye. So, shaye hanya meneruskan game ni, dah alang-alang nak dekat tahun baru, so shaye siapkan semuanya sekali. Tahun baru, harus bukak buku baru, right?


Ok, maksud disebalik nama belog shaye. Nemomimosh, there is so much behind this smile. Okeh itu shaye gunakan pada setiap header shaye. Start from by my blog name, Nemomimosh. Asal nama Nemo adalah hasil gelaran dari rakan-rakan. Diorang kata bentuk muka shaye macam ikan Nemo. Omaigod. Same keh?



So, daripada nama tersebut shaye sambungkan jadi Nemomimosh. Actually mimosh tu ada seorang hamba Allah yang selalu sambung-sambung kan nama Nemo tu bila panggil shaye sebagai penyedap nak sebut. shaye pon dah tak ingat siapa. Sorry! Hehe. So, shaye guna Nemomimosh sebagai nama belog. Yeay !


There is so much behind this smile tu kira macam misi belog ni la kan. Belog ni berunsurkan personal. Tak tahu la tang mana ilmiahnya. So, kehidupan itu pon ada pasang surutnya. Tapi shaye akan tetap senyum. Senyum demi menyembunyikan kegembiraan atau kesedihan yang shaye alami suapaya semua orang senang hati. Itulah motif shaye guna ayat "there is so much behind this smile" tu.


Okeh itu saja. Itulah maksud disebalik nama belog shaye.

Wednesday, December 15

Day 19 – Your reflection in the mirror



Ratu Kebaya Wannabe!
BOLEH?


*Seriously aku nak kurus!

Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex



Salam semua. Sorry sebab shaye tak berapa rajin nak update belog. Jiwa kacau sekarang. Huhu. Jadi shaye akan menruskan tanggungjawab shaye dengan meneruskan game. Bulan ni memang gila la. Tak berilmiah langsung dah belog ni jadinya. Okeh, terus kepada tajuk. 5 perkara yang menjengkelkan shaye mengenai orang yang berlainan/sama jantina.

1)Gedik
Okeh, actually shaye memang cukup tak suka tengok gurl-gurl kat luar sana yang gedik terlampau. Dengan kata lainnya ialah mnggelenyar (bahasa apekah ye?). Bukan apa, bukan tak boleh nak gedik-gedik kat bf korang ke mana-mana laki ke (sebab shaye pon kadang-kadang gedik), tapi berpada-pada la ye. Jangan over sangat sampai orang lain pon naik meluat dengan perangai korang tu. Apa kes nak menggedik? Nak tunjuk hot keh? Dan jangan ingat semua lelaki suka gurl yang gedik-gedik ayam ni. Ei, pelislah.

2)Mencarot
Yang ni pon shaye tak suka. Sket-sket carot. Bukan sayor carrot okeh. Mencarut maksud shaye. Sket-sket carot. Takde salah apa pon carot. Time marah dah confirm ko carot kan? Tapi takkan time suka pon nak carot? Haisyoooh! Tak suke oh orang macam ni. Tak elok sebab kalau budak-budak dengar dia akan terikut. So, behave sket. Hidup ni macam penuh dengan CCTV. Jangan syiok sendiri nak mencarot.

3)Bajet bagos
Tak perlu nak tunjuk bagos sangat. Bajet semua benda ko tahu. Padahal ko tahu cakap je, buatnye tak. Tak gemar oh shaye. Kalau ko tahu pasal sesuatu tu, bawak-bawak la cakap elok-elok. Ni tak, ko kutuk-kutuk kawan ko sebab bodoh lagi ada. Tak payah buat kawan la orang macam ni.

4)Buang sampah merata
Alam sekitar ni dah cukup tercemar. Pantang nenek moyang shaye kalau tengok orang yang tengah jalan-jalan, tup tup tangan sebelah jatuhkan sampah pastu buat-buat tak nampak. Omaigod? Padahal tong sampah tak sampai berapa kaki pon dari ko buang sampah tu. Takpun, bukak tingkap kereta, tup ko baling sampah keluar. Cis! Memang la kita ada tukang kutip sampah, Alam Flora semua. Tapi sampai bila nak bersih negara kita ni kalau ada orang-orang yang suka buang sampah ikot suka. Pakai smart-smart tapi tak sayang alam sekitar, terima kasih shaye reject anda awal-awal. Haha.

5)Buaya
Lelaki-lelaki gatal kat dunia ni ramainya la. Huhu. Kalau jalan kat shopping complex tu, ada la mamat-mamat yang berpeleseran ngurat-ngurat anak dara. Haisyyooh! Tak gentlemen langsung. Shuwiiit, bila perempuan tu cari ko pegi tutup muka. Ape ntah. Cukup-cukuplah buaya Bujang Senang je yang menggatal. Isyh3.

Okeh, itu saja kot. benda ni mintak 5, so shaye bagi 5 je la. Bagi lebih pon tak dapat hadiah pon. Okeh uols, see you soon!

Tuesday, December 14

Day 17 – How you hope your future will be like.

Salam semua. Selamat malam. Entah apa la nak jadi kat anak dara sorang ni. Game ni orang lain dah habis main, shaye terkedek-kedek nak siapkan. Ahhhh, pedulik lah. Haha. Okeh, terus kepada tajuk ye. Dia tanya macam mana masa depan yang shaye harapkankan. Uiiissssyhhh! Ini soalan macam nak mintak keje.



Setiap orang akan ada angan-angan dia sendiri kan? Kan? Begitu juga dengan shaye. Dan shaye juga yakin takde siapa kot nakkan masa depan dia gelap, hancur, berkecai. Actually shaye taknak kongsi apa angan-angan shaye kat korang sebab kalau tak tercapai, malu je. Haha. Apa-apa pun doakan yang terbaik untuk masa depan shaye dan semoga shaye menjadi orang yang sangat tabah untuk harungi liku-liku kehidupan akan datang.

Monday, December 13

Ketulusan Hati


Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Ya Allah redhai ketulusan hati
Ya Allah beri aku ketabahan
Ya Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu ya Allah

Ya Allah redhai ketulusan hati
Ya Allah beri aku ketabahan
Ya Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu ya Allah

Berat.

Ya Allah.
Dugaan apa yang kau beri ni.
Mungkin begitu besar untuk aku pikul sekaligus.
Kuatkan aku.
Tabahkan aku.
Bimbinglah aku.


Aku tak cukup kuat.

Monday, December 6

Day 16 – Your view on homosexuality.

Salam semua. Wazzup everybody! Okeh tajuk hari ni macam susah sket. Shaye bukan tahu sangat pasal homoseksual ni. Ini pon siap buat research kat Internet sebab kalau shaye bagi info yang salah, shaye juge yang kena dengan uols kang. Hehe. Haisyooh! Firstly, shaye nak tanya apa uols tahu tak apa benda tu homoseksual ni?

Homoseksual
Istilah homoseksual lazimnya merujuk kepada kecenderungan hubungan seksual sesama jantina yakni lelaki dengan lelaki atau perempuan dengan perempuan.Istilah gay digunakan untuk merujuk kepada lelaki homoseksual sementara lesbian bagi merujuk kepada wanita golongan ini.

Okeh, sebut pasal gay dengan lesbian ni kita sendiri pon dah tahu kan ape kejadahnya ini semua. Hehe. So, sama-sama lah kita jaga diri supaya tak terpengaruh dan tak tergolong dalam golongan-golongan ni. Kalau ada kawan-kawan yang macam tu, bawak-bawak lah nasihat diorang okeh. Diorang jadi macam tu pon ada sebab-sebabnya. So, kita sebagai kawan kena bantu diorang. Itu saja. Malas nak explain panjang-panjang. Hehe.


Even rambut shaye kerinting macam Maggi, shaye STRAIGHT okeh ! Tidak syak lagi !

Sunday, December 5

Day 15 – Something you don’t leave the house without.

Salam semua. Bertemu lagi kita di pagi buta yang sunyi ni. Hehe. Time sunyi memang seronok mengarang. Banyak idea kot. Firstly, sorry okeh sebab lama tak sambung game 30 days challenge of blogging!. Ini pon macam dah terlebih hari je. Dush! Takpelah, shaye janji shaye akan selesaikan jugak game ni tak kira la zaman bile pon akan habis. Cet!


Okeh, topik kita kali ni dia duk tanya la pulak apa benda yang kita takkan tinggalkan rumah tanpanya. Haisyoooh! Busybody betol kan? Kan? Hoho. Kejap eh shaye fikir. Selalunya normal la kan orang takkan tinggalkan rumah tanpa wallet, wang, dengan handphone. Tu je la kot yang shaye takkan tinggalkan. Kalau tak, gilak aku dibuatnya! *Padahal hari ni je dah tertinggal wallet kat dashboard kete incik. Meroyan shaye dibuatnye.

Tapi sebenarnya, benda yang shaye takkan tinggalkan setiap kali keluar rumah ialah.....sekeping hati yang mencintai seorang lelaki dan anak angkatnya.


*Muntoh. Poyo la weh!

Jembalang di tengah malam.

Salam semua. Moning! Moning la sebab dah lebih jam 1 am ni. Actually shaye dah sampai rumahku syurgaku dah malam tadi. Sayu jugak bila nak tinggalkan rumah sewa tu semalam. Saja je gerak lambat-lambat dari rumah. Maklumlah lepas ni entah bila lagi nak duduk Johor tu. Huhu. Kawan-kawan pun entah bila dapat jumpa lagi kan. Huhu. Semua tu akan jadi kenangan buat shaye dan kawan-kawan. I will miss you all, guys!


Start from today, bermulalah kehidupan baru shaye. Eceh! Bajet dah terlepas dari UTHM ke cik Nemo oi? Haha. Belom lagi ye kawan-kawan. Shaye perlu menjalani praktikal dulu. InsyaAllah shaye akan belajar bersungguh-sungguh. Hehe. Lusa dah nak pergi Johor balik dan amik barang kat rumah sewa. Huhu. Haisyooh!


Start praktikal patotnya 20hb ni tapi company tu nak start lambat sket. Start 3hb Jan. So, boleh berfoyes-foyes lagi. Eceh! Ada hati kunon! Yelah, lately my life is suck. So, kena la pegi tenang-tenangkan hati, hibur liburkan diri bersama teman. Baru tadi jumpa Mimi, she was so cutee. Bertambah ayu dan dah pandai cakap sket. Rinduuuu! Mimi pengubat hati shaye. Bila jumpa dia, hati jadi tenang.


Actually takde ape nak cerita, just nak bagitahu yang shaye dah pun selamat sampai rumah petang tadi. Incik yang amek dari bus stand tadi. Hmm. Ok lah you all, shaye tak berapa rajin lately nak menulis. Nanti i will updated dari masa ke semasa. Rindukan shaye okeh!


Amek, video jembalang dari shaye! Good Nite!


Thursday, December 2

Kenduri Kesyukuran

Salam semua. Syukur alhamdulilah dengan kudrat yang diberikan, shaye dah pun habis menjawab final exam dengan tenang. Even ada certain soalan shaye memang tak dapat jawab, tapi shaye bersyukur yang shaye tak mati kutu kat situ. Sekurang-kurangnya, 5 paper shaye amek, dan 5 paper tersebut takde satu pon soalan yang shaye tinggalkan kosong. Alhamdulilah.


Exam dah pon habis. Belajar kat sini pon dah selesai. Dan sekarang, tinggal nak buat praktikal je. Shaye dah confirm dengan company tersebut. Area Damansara Perdana. Huhu. Bukan dekat-dekat dengan rumah, so shaye terpaksa menyewa kot nanti. Tengoklah macam mana. So, nanti korang akan dengarlah bebelan shaye sepanjang buat praktikal kat sana. Hehe. Company tu siap bagi jawatan masing-masing dah. Takott! Jawatan shaye kat situ sebagai Software Programmer. OMG!


Actually memang shaye dalam bidang IT tapi major shaye ialah Multimedia. Jadi shaye tak banyak kepakaran dalam buat software semua. Serius takott. Tapi bila fikir-fikir balik dan ingat-ingat balik apa yang ditekankan dalam Bengkel Insaniah yang shaye dah pergi hari tu, hidup ni kena mengamalkan konsep Life Long Learning !


Konsep ni mudah je. Supaya kita keluar dari takuk yang lama, keluar dari tempurung. Jangan sekat peluang yang ada. Grab it ! Jangan jadikan sempadan itu alasan untuk berjaya. Entah, semangat berkobar-kobar ni even hati jiwa kacau. Damn!


Selama tiga tahun duduk kat Johor ni, selain shaye dapat ilmu, shaye juga telah alami macam-macam pengalaman, cabaran, dan erti hidup. Even "tak seronok" lagi banyak dari "seronok" kat sini, shaye tetap bersyukur dengan peluang yang telah diberikan. InsyaAllah dengan berkat usaha, ilmu yang shaye perolehi akan shaye gunakan untuk masa akan datang.


Terima kasih shaye ucapkan kepada rakan-rakan, sahabat-sahabat, keluarga shaye, anak-beranak angkat shaye kerana tanpa mereka siapalah shaye. Takde apa yang dapat membalas jasa mereka, hanyalah doa shaye titipkan buat semua. Tanpa mereka, sunyilah hidup shaye dan tanpa mereka juga akan terpadam sinar keceriaan shaye. Syukur kehadratNya kerana telah meminjamkan shaye sinar kebahagiaan yang tidak akan shaye lupakan. Shaye akan tetap menyayangi semua sampai keakhirnya.


Teruskan membaca belog cik Nemomimosh. Shaye sangat menghargainya.




*Jempot tambah nasik! Jempot Jempot!

Tuesday, November 30

Dengarkan Aku



Luna Maya - Suara (Ku Berharap) OST Janda Kembang


Di sini aku masih sendiri
Merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu, masih tanpamu

Bila esok hari datang lagi
Ku coba hadapi semua ini
Meski tanpamu ooohh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

reff:
suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

ooo

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu (aku menunggumu)
aku menunggu

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

repeat reff [2x]

suara dengarkanlah aku



Mahu download lagu ini?
Klik SINI

Monday, November 29

Day 14 - A TV Show you're currently addicted to.



Maaf.
Shaye tak tengok TV.




Terima kasih!
*gile tak sporting kau ye.

Sunday, November 28

Kelakar la Muka Kau.

Salam semua. Selamat tengah hari. Dah mandi? Of coz la shaye belom mandi. Shaye memang seorang yang pemalas mandi ye tuan puan. Tapi bila dapat mandi, hamek kau. Taknak keluar bilik air jawabnye. Sebab shaye suka mandi lama. Haha.


Okeh, ini entry pendek je. Takde apa pon nak tulis. Just nak bagitahu uols yang esok pagi shaye akan berjuang untuk ke paper seterusnya. Paper yang buat shaye pening kepala. Virtual Reality. Omaigod. Huhu. Harap-harap senang je nak jawab kan. Dats why hari ni takde entry sangat untuk korang. Terpaksa korang memendam rinduuuuuuu kejap. Alaaaaa, kejap je kan. Hehe.


Okeh, wish me luck untuk esok. Korang layan je lah entri-entri auto-published shaye. Shaye dah siap taip awal-awal dah. Cukop Nemo, pegi mandi sekarang ! Jap! Jap! Shaye rasa shaye ada masalah sekarang. Kalkulator shaye batery habes. Macam mana nak exam esok??? Omaigod. Pakai kalkulator handphone boleh?????? *kelip-kelip mata buat muka comel.




Boleh Blah!

Day 13 - Your views on drugs and alcohols.

Salam semua. Haha. Actually shaye nak sambung game ni dah lama. Tapi malas gila sebab tajuk yang dia bagi shaye cukop tak berkenan. Sebijik macam nak buat karangan masa sekolah rendah. Haisyyoooh! Disebabkan shaye tak berkenan dengan tajuk yang telah diberikan, shaye asyik postpone je nak sambung game ni. Jaat tau. Okeh, shaye uulas secara terpaksa, boleh?


Drugs/Dadah :
Dadah ialah apa-apa juga bahan kimia, samada asli atau tiruan, apabila dimasukkan kedalam tubuh badan secara disuntik, dihidu, dihisap atau dimakan boleh mengubah fungsi tubuh badan seseorang atau o
rganisma dari segi fizikal atau mental.


Alcohol :
Alkohol adalah minuman keras yang mengandungi etanol. Etanol boleh menyebabkan seseorang yang minumnya menjadi mabuk atau tidak sedar.



Malas nak review banyak-banyak. Masing-masing dah besar kan? Masing-masing boleh fikir mana yang baik, dan yang mana buruk. So, hargai diri anda. Tak dapat faedah pong hisap dadah atau minum alkohol ni, lagi-lagi yang beragama Islam. So, sila tepuk dada dan tanya selera masing-masing.


Itu saja review terpaksa dari cik Nemo.

Saturday, November 27

Belog Pilihan Malaysia 2010. Shaye tercalon! Ok tipu.

Salam semua. Haha. Awal-awal tajok dah menipu kan. Hehe. Actually shaye baru tahu pasal Blog Pilihan Malaysia 2010 ni. Masa diorang sibuk-sibuk mengundi kenapa shaye tak tahu kan? Alloooooh! Rugi. Tak sempat mengundi.


So, sekarang ni dah ada calon-calonnya. Masih boleh mengundi. Untuk undian peringkat pertama bermula pada 10 malam 26 nov 2010 dan berakhir pada 8 pagi 30 nov 2010. So, kepada yang belum mengundi, sila-silalah ye. Haha. Saje je pon bagi sapot kat belog-belog kesukaan kita.


Okeh sekarang ni dah ada beberapa kategori yang dipercalonkan :

Blog Personal Lelaki Pilihan

Blog Personal Wanita Pilihan


Blog Tutorial Pilihan


Blog Personal Suami Pilihan


Blog Personal Isteri Pilihan


Blog Lawak Pilihan


Rasa macam sket je kan kategori pencalonan yang dibuat? Hehe. Apa-apa je lah. Untuk mengundi, korang boleh pegi kat link SINI. Nak tahu shaye undi belog mana?? Hep!




Undi adalah rahsia.

Eceh!

Friday, November 26

Cerita dalam toto.

Salam semua. Sehat? Selamat malam. Dah nak tidur ke? Kondisi shaye sekarang agak stabil. Cuma penat sangat-sangat sebab hari ni baru lepas dua paper yang susah! Tapi syukr, even shaye tak tahu pon apa jawapan yang betul untuk soalan tu, shaye berjaya menjawabnya dengan tenang, hati yang lapang, dan segalanya berjalan lancar. Kalau boleh tak cukup kertas. Nak tahu shaye jawab exam tadi macam mana?


Macam tulis belog. Cuma bezanya tadi jawab dalam English. Gilak!


Memang seronok habis kau mengarang. Dah macam tulis buku cerita pulak. Tapi seriously paper-paper tadi susah. Tapi shaye tak kisah pun sebab shaye berjaya melawan emosi yang kacau-bilau ni. Hoho. Serabut kepala otak bila fikir macam-macam. Fikir yang kenapa bila somenone tu dah buat salah dia tak mintak maaf betol-betol kat kita? Kenapa dia tak yakinkan kita yang dia takkan ulang kesalahan tu lagi? Dan kenapa dia perlu bagi alasan macam-macam? Apa dia tak ikhlas ke mintak ampun ngan kita? Haisyyooh! Malas nak fikir. Penat. Sekarang tengah berselubung dalam toto. Syiook gila.




Mari kawan-kawan, kita selubung sama-sama. Ayuh!

Bukan video panas Ariel dengan Cut Tari / Luna Maya

Pilih dua lagu di bawah. Which one is better? Shaye rasa macam nak tukar ringtone handphone oh.

1. Kau Yang Ku Inginkan (Peterpan)

2. Menghapus Jejakmu (Peterpan)



Kenapa dua-dua lagu dari Peterpan?
Bukan sebab video panas Ariel dengan Cut Tari / Luna Maya ye.
Dan bukan juga sebab Ariel seksi.



Tapi sebab Ariel sweeet ! (bukan baru lepas tengok video dia okeh. Gilak!)
Lagu-lagu dia besh dan maksud yang sangat mendalam.
Muzik yang sedap didengar, tak kacau-bilau.

So, sila respon lagu mana lagi besh.


Itu aja, babai!

Thursday, November 25

Luahan Hati Salah Seorang Perempuan | Wajib Baca Sebagai Pedoman

Salam semua. Sambil study pegi check FB kejap. Then terjumpa benda ni. Nice to share. Btw sharing is caring, right? *Please Era, I hate dat word.


Ok, mari renung-renungkan.


saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...

awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??

saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..

awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhu. tinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..

awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..

awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..<3<3<3


So now, what is in your mind? Semoga ianya menjadi pedoman untuk semua.

The Sixth Sense



Bila kita ada instinct terhadap sesuatu perkara...
Percayalah..............
Ia sangat menyusahkan anda dan sangat membebankan anda.



Ya Allah, lapangkanlah hatiku.
Kau simpankanlah petunjukMu.
Sekurang-kurangnya buat sementara waktu.
Kerana masih ada perkara yang lain menantiku.

Come On, Kassim !

Salam semua. Good morning. Actually shaye malas nak updated panjang-panjang. Takde benda kott nak updated. Bangun pagi dapat mimpi yang tak besh. I dont know itu petunjuk untuk tindakan seterunya ke apa. Dan shaye taknak fikir apa-apa just study je hari ni.


Syukur. Dengan setiap dugaan yang menimpa, ia telah pun buat diri shaye menjadi semakin matang. Dan shaye tidak mahu menjadi seperti Kassim Selamat. Kassim Selamat yang hanya menangis mengenangkan kesedihan yang dialaminya. Menangis sampai mendapat buta. Dan bila dia dah dapat peluang untuk sembuh, dia menyerah kalah dengan mencucuk matanya sendiri untuk memuaskan hati pihak lain. Looser kan?



So, i don't want to be like Kassim. Esok shaye ada 2 paper. Wish me luck okeh! Bye Bye. nak study ! Hari ni shaye maybe shaye bizi dan nak betul-betul tumpu kat exam, InsyaAllah.

Wednesday, November 24

Day 11 – What’s in your makeup bag?

Salam semua. Jumpa lagi kita. So, shaye akan sambung topik seterusnya. Topik hari ni ialah my make up bag. Hehe. Suke suke suke. Shaye suka makeup. Tapi depends tempat jenis ape nak pegi kan. Kalau pegi pasar malam tu takde makna la nak mekap-mekap sume kan.


Actually dulu tak pandai pun nak main dengan alat-alat mekap ni. Tapi cik puan Nasuha selalu bawak shaye pergi beli alat mekap sama-sama. So, shaye pun jadi terikut. Terpengaruh di situ. Haha. Seperti yang uols tahu, shaye seorang student jadi tak mampu kalau nak beli mekap selalu. So, shaye akan beli sket-sket. Contoh bulan ni beli satu, bulan depan satu. Dan akhirnya, terkumpullah semuanya.


Malas nak taip panjang-panjang. Just layan video. Shaye nak tayang barang mekap kejap.


Have fun!




*Sila abaikan mata Panda shaye. Maybe shaye akan berubah menjadi Kassim Selamat selepas ni.

Layan Lagi Yuk!




Sejujur Hatimu by Adibah Noor
Kau ucapkan kata-kata yang tak ku duga
Bersungguh dirimu melamar hatiku
Oh baru semalam kau katakan sangsimu
Tiada pengganti dirinya buatmu

Korus
Siapakah diriku yang benar buatmu
Seikhlas hatimu apa kau rasakan
Di wajah curiga berbicara
Hatiku bukan mainanmu
Ucaplah sejujur hatimu

Ku cukup beranikah ku nyatakan cinta
Apakah benar aku yang kau inginkan
Kau bagaikan sinar
Sememangnya ku gusar
Bimbang cahaya kasih jadi gerhana

(Ulang korus)

Tips : 10 Tips Sebelum Si Perempuan Menerima Cinta Si Lelaki.

Salam semua. Entah kenapa tiba-tiba terkeluar idea nak buat tips ni. Sebab lama kot tak bagi tips. Hehe. Ini entry auto-published ya. Harap maklum. Actually shaye nak bagi tips sebelum si perempuan nak menerima cinta lelaki. Kita ni perempuan, jadi adik-adik…kat sini akak nak pesan sket. Berhati-hati memilih lelaki ya. Ada yang depan kita nampak muka dia tenang je, tapi di belakang…amek ko. BUAYA! Ada yang muka ganas, tapi dalam hati ada taman. Aummm! *Apehal aku mengaum pulak kan? Haha.

Let’s check it out!

1.Kaji asal usul.
Okeh adik-adik. First sekali uols mestilah mengkaji asal-asal usul lelaki tersebut. Datang dari mana, rumah kat mana, family macam mana, keturunan apa, kerja mana. Itu semua sangat-sangat penting ok sebab kalau rasa-rasa macam tak serasi, better tak payah terima cinta si lelaki tersebutlah sebab akhirnya ia akan membawa susah ke kat diri uols. Percayalah.


2.Kaji status beliau
Yang ni paling penting sekali. Bawak-bawak la kaji si lelaki ni dah berpunya ke belum. Ye, tak semua lelaki akan mengaku dah kawin bila berhadapan dengan anak dara berdahi licin. Muda lagi tu. Auumm! So, ambik inisiatif lain untuk kaji sendiri siapa lelaki yang nak kat uols tu. Jangan jadi jenis PENYAPU. Sebab main sapu je boyfren orang ke, ape ke. Ada otak ke tak? Fikir sendiri mana yang baik atau mana yang buruk. Sekarang dunia kita dah maju. Tak susah kalau nak stalk siapa-siapa pun. Faham? *Apehal tiba-tiba garang ni? Lantaklah.


3.Life style.
Sila tengok cara hidup dia. Kalau dah tahu uols tu anak datuk ke, anak raja ke, tak payah la sibuk-sibuk nak bercinta dengan orang-orang kebanyakan. Menyusahkan lagi ada. Lainlah kalau family uols tak kisah dengan perbezaan cara hidup uols dengan cara hidup si lelaki tu. Dan kalau boleh carilah yang sekufu. Maksudnya sama-sama darjat. Sepadan. Atau maksud lain, cari yang tak jauh sangat perbezaan dengan uols.


4.Kenal hati budi.
Sila kenali hati budi lelaki tu dulu ye. Again, janganlah jadi PENYAPU sangat. Yang stok-stok boyfren orang pon ko nak sapu. Betol? Dan kalau boleh yang jenis tak boleh buat laki pon ko boleh nak sapu. Relax la. Jangan desperate sangat nak berLAKI. If not, buruk padahnya. Even uols tak lawa macam mana pun, slow-slow la beb. Bawak bertenang. Kalau betul si lelaki tu nak kat uols, dia akan tunggu even beribu tahun pon.


5.Jangan terlalu cepat buat keputusan.
Okeh yang ni ditujukan kepada perempuan jenis-jenis PENYAPU tadi. Lagi sekali shaye bilang, jangan gelabah sangat bila si lelaki menyatakan hasrat cinta dia. Belom tentu betol pon dia nak buat uols jadi BINI. Entah-entah nak buat stok geli-geli kan. Ke nak buat gundik ke, kita sendiri pun tak sure. So, bagi masa bagi ruang kat diri sendiri untuk berfikir sedalam-dalamnya.


6.Jangan Cepat Perasan.
Baru cakap “I suka You lah!”, dah menggeletik-letik dibuatnya. Pergh. Relax la. Sometimes si lelaki saja je nak menguji. Diorang saja je nak tengok kita ni jenis macam mana. Babe, jual mahal la sket. Dah la jenis PENYAPU, murah pulak tu. Takkan uols nak jadi macam tu kan? Kan?


7.Jangan follow the rules “Cinta Itu Buta”
Okeh, memang cinta tu buta. Tapi ingat! Janganla buta sangat sampai tangan duduk meraba-raba dalam gelap. Kalau betul si lelaki tu nak kat uols, dia takkan buat benda-benda macam tu kat uols. Dan jangan biar dia menindas uols. So, jagalah diri anda sebelum terlambat. Faham adik-adik? Yelah, mana tahu dengan cara tu si lelaki boleh buat uols lekat dengan dia je. Mana tahu kan?


8.Hari-hari Ujian.
Jangan bagi muka sangat kat si lelaki ni. Sebab lama-lama dia akan pijak kita balik. Even betapa garangnya kita, betapa tegasnya kita kat dia, dia akan lupa semua tu bila nampak perempuan cantik. Melainkan dia betul cinta dan nakkan uols. So, uols kena sentiasa menguji beliau untuk pastikan dia nak kat uols betul-betul atau sekadar nak buat uols jadi perempuan simpanan je. Faham?


9.Berdoa.
Okeh, bila uols dah rasa dia orang yang betul untuk uols sila berdoa kepada Allah supaya Allah berikan petunjuk. Petunjuk yang dialah orangnya. Uols boleh buat solat istikharah sekali kalau nak. Insyaallah dikabulkan. Dan jangan lupa ucapkan rasa syukur sekali ya.


10.Berpada-pada.
Bila dah bercinta, berpada-pada dengan setiap perkara. Jangan over sangat. Jangan suka sangat sebab ujian sentiasa datang dan pergi. Sometimes uols akan rasa happy sangat, dan bila ujian tu datang uols akan rasa sedih sangat. So, berpada-pada apabila bercinta supaya kita tak tunduk pada cinta semata-mata. Tapi kita mesti tunduk pada Allah semata-mata.


Okeh itu saja tips hari ni. Diingatkan takde kena-mengena dengan sesiapa. Sorry if certain word tu agak kurang sopan, tapi nak bagi uols faham. Itu aja! Semoga tips ini memberi kebaikan kepada uols!



Rambut pendek? Oh!

Hurt Quote


Day 10 – A photo of your favourite place to eat

Salam semua. Sehat? Dah makan dah? Hope korang semua dah makan. Actually shaye nak promote makan kat korang ni. Hehe. Okeh, shaye nak promote dua tempat makan yang shaye suka kat Batu Pahat yang indah ni. Actually takdelah special sangat tapi for me itu je lah tempat yang besh kot nak pegi makan. Yang lain besh jugak tapi biasa-biasa je.

Tempat yang pertama.


Senggarang, Batu Pahat

Haaaaaaa! Buat yang suka makan kerang tu bolehlah datang Batu Pahat, Johor singgah ke Senggarang. Korang boleh makan kerang goreng dengan sepuasnya. Tempatnya terletak kat tepi pantai. Syiokkk gile kalau pegi sana makan Kerang. Sebab kerang dia terbaik oh!

Tempat yang kedua.



Restoran MK

Aloohhhh! Sorry lah uols shaye takde gambar kedai penuh la. Gambar shaye kat kedai tu aje yang ada untuk tatapan korang. Restoran MK ni shaye tak pasti sebenarnya ada kat Batu Pahat je kea tau kat tempat lain pon ade. Alooohhh! Kalau korang datang sini, singgah je la. Tempat macam makan mahal tapi harga dia standard je. Masakan dia not bad, okeh la kan. Yang besh nye ada orang nyanyi-nyanyi kot. Bujang lagi you. Hahahahahaha! Cukop-cukop. Kang ada orang yang marah. Pedulik?


Okeh, itu saja yop!

Tuesday, November 23

Jualan hebat !

Broken heart to sale.
Agak-agak ada orang nak beli tak?

Day 9 – A photo of the item you last purchased

Salam semua. Entri memang pendek-pendek kan? Takpelah yang penting, I’m always updated even ini semua entri auto-published saja. Shaye sibuk lah kena study kuat-kuat. Taknak fikir apa-apa selain study. *Boleh ke? Dah-dah tak payah cter panjang-panjang meh tengok ape benda last yang shaye beli?



Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa!


Shaye belikan buku untuk Mimi belajar. Ini sempena birthday dia hari tu. Sweet kan dia? Alhamdulilah, dia suka belajar dan cepat ingat. Mimi adalah buah hati shaye sekarang. Korang ada Mimi?

Cett!

Monday, November 22

Feeling Habes Mari !



Cuba Untuk mengerti by Dato' Siti Nurhaliza

Oh…oh…oh..
Bukankah Semestinya
Cinta Yang Bisa Membuat Bahagia
Namun Kau Yang Tak Pernah Mahu Mengerti
Ertinya Cinta…

Tak Habis Ku Berfikir
Sampai Bila Begini, Ku Menanti
Rasakan Indahnya Cinta…

(Chorus)
Ku Cuba Selalu Untuk Mengerti
Tapi Tak Mampu Bertahan Lagi
Akanku Jalani Hidup
Mengabdi Cinta Yang Pantas Untukku

Ikatan Cinta Sudah Berakhir
Buah Hati kan Menjadi Saksi
Hanya Waktu Menemani
Biar Kenangan Tersimpan Dihati

Oh…oh…oh…

Mengapa Pertengkaran Selalu Ada Antara Kita
Dan Begitu Mudahnya Kau Ucap Kata Ingin Berpisah
Seharusnya Kau Tahu, Takkan Semudah Itu
Bila Memang Kau Tulus Mencintaiku…

Propaganda Kehidupan.

Salam semua. Sorry sebab shaye takkan dapat updated belog buat sementara waktu. First maklumlah shaye nak exam kan, kena concentrate sket. Eceh! Actually sebab takde Internet kat rumah. Benchi. Merajuk dah. So, shaye taip siap-siap kat rumah pastu pegi cybercafé dan buat auto-published. So, takde la korang sunyi kan tanpa shaye? Hehe.

Actually I’m not in a good mood. Kondisi tak stabil. Biasalah hormon tak betol. Berbalik kepada tajuk, saja je pun buat tajuk ala-ala tajuk lagu. Yap, kita takkan terlepas daripada propaganda kehidupan. Akan ada pelbagai ragam, suka, duka. Betul cakap orang kan, kadang-kadang kita akan berada di atas, kadang-kadang kita akan berada di bawah. Kadang-kadang kita akan rasa kita dah cukup bagos, dan kadang-kadang jugak kita akan rasa yang kita ni sangat lemah.

Everybody is not perfect. Setiap orang akan ada kelebihan dan kekurangannya. Itu lumrah alam. Jadi, kita tak layak untuk menghukum seseorang itu berasaskan kelemahannya. Kita tak boleh senang-senang nak judge orang dengan sebelah mata saja.Dan ia juga bukanlah satu peluang cepumas yang diberi untuk memijak kepala atau menindas orang yang lemah.

Seperti shaye, juga ada kelemahannya. Yap, maybe shaye terlalu banyak kekurangannya. Dan shaye tidak bisa menjadikan diri ini sesempurna mungkin. Dan shaye juga tidak mengharapkan seseorang itu menjadi sesempurna yang mungkin kerna shaye juga tahu yang setiap orang akan ada kelebihan dan kekurangannya. Siapa tahu, disebalik kekurangan seseorang itu tersembunyi kelebihan yang kita tak sedari.

Namun, jika ini sudah takdirnya. Shaye terima dengan redha. Shaye akan mengikut arus kehidupan yang penuh liku-liku kesusahan yang perlu shaye tempuh sendirian. Bergantung terhadap orang lain akan buat shaye jadi lemah, lemah dan lemah. Mungkin dengan ujian yang diberikan ini akan mendekatkan diri shaye dengan Allah. Atau mungkin sebaliknya. Mintak dijauhkan. Jadi shaye pohon support uols untuk bagi semangat kepada shaye untuk meneruskan kehidupan yang…….hmmm..


Tak perlu kata apa-apa. Senyumlah wahai Sayang.

Lazada Philippines