Thursday, January 28

Kopitiam mari!!!

Ok hari ni shaye nak promote la sket kan apa je yang ada kat Parit Raja,Johor ni. Bukan Parit Raja Muar..Tapi Parit Raja Batu Pahat ya kawan2..D'Impian Kopitiam.
Terletak dekat sangat dengan Kampus Bandar UTHM atau nama lainnya Universiti Tun Hussein Onn Malaysia.Siapa yang tak kenal UTHM lagi memang nak kena pukul dengan shaye. *macam kuat pukul je.haha.Jangan marah ye. Bukan apa. Selalu kalau orang akan tanya,

"UTHM?? Universiti apa tu?", "Kat mana?","Kolej swasta ek?".

Penat jugak la nak menjawab kan.

"Ye..dulu memang la kolej swasta tapi dah jadi IPTA dah,makcik pakcik",

tu je la jawapan paling ringkas nak jawab.

"Oh,kalau macam tu makcik nak suruh anak makcik mohon UTHM la"

nasib baik.*Jap2..Agak2 anak makcik tu pompuan ke laki eh? *gatal jap.


Batu Pahat bukan besar mana.tapi kalau ikut peta memang la besar.*mengenang nasib buat projek melibatkan peta. Parit Raja tu kecik sangat rasanya nak dibandingkan dengan Batu pahat. *tapi buley tahan juga rumit nak lukis peta.


D'Impian Kopitiam kat Parit Raja, Johor.Korang pernah dengar? Tak pernah? Apa la..Dats why la shaye nak kenalkan kat anda semua.*bajet rancangan Jalan2 cari makan kat tv3. Ok, Actually D'Impian ni hotel milik salah seorang bekas lecturer UTHM.Encik Baharuddin.*Lecturer shaye juge. So, dia perkembangkan bisnes dia,buat satu kopitiam dekat2 dengan Kampus Bandar UTHM.Berhadapan dengan hotel beliau jugak.Bagus kan? *Untung wife dia.ceh3..


Ok jum kita terjah D'Impian kopitiam tu.*Tiba2 macam abg eryqaz pulak main terjah2.


Ha, dah sampai dah kita.kejap je kan? *ape merepek ni?.haha. Apa pendapat korang tengok dari luar kedai? ok la kan? *sebenarnye kira lawa la nak banding kedai2 lain kat Parit Raja ni.



Ok jum masuk..



macam mana? ok kan? standard macam kedai2 kopitiam lain yang ada kat Malaysia ni la kan?



tiba2 je gambar akak ni..aishhh! takpe la.sekali sekala.ok,ni nama dia kak ain.nak berkenalan bagitahu shaye.oppps..*habislah kena pukul dengan akak pasni!



menu dia ok.not bad.harga boleh tahan.tak mahal sangat dan tak murah sangat.



servis? ok la..pekerja dia senyum sentiasa.macam kitorang ni. *makanan sampai agak lambat even tak ramai orang.tu sempat posing.



yeay akhirnya.ini shaye punya. Nasi goreng Kampung Special.Agak2 korang sedap tak?



Ha,ni kak ain punya. Fish and Chip ape ntah.lupa namanya.hehe.

Rasa ok..tapi pada shaye biasa2 je..Maybe yang menariknya tempat dia kot. Shaye bagi 3.5 kepada 5 bintang..takpe.masih baru lagi. Yang datang pun kebanyakannya lecturer2 shaye tengok.Apa2pun ok la..Not bad.Nampak la Parit Raja ni bukan terkenal dengan kerepek2 je. Ada macam2 lagi.hehe.Bagus usaha lecturer shaye tu kan?


Ok readers, if korang nak pegi,
kat bawah ni shaye sediakan alamatnya.
jemputlah!

D'Impian Kopitiam
No12,Jalan Cempaka NBiru,
86400 Parit Raja, Batu Pahat,
Johor.
Tel: 07-4542614

Ni semua details pasal D'Impian.Nak tempah hotel apa semua juz pegi kat laman web ini.
|
|
\/
http://dimpianinn.blogspot.com

*takde komisyen ke shaye promote ni? haha.opss! takpe,biarlah ikhlas di hati.ceh!

6 comments:

izzahfarhana said...

amboi sedapnye.hehe joho bnyk parit kan hee

|| nemo mimosh || said...

eh2..tahu pulak diye..ye! kat sini terlampau banyak paritnye..tapi shaye di Parit KING! raja segala parit..hehe~

Nazatul shima said...

kenapa?kenapa?fish n chip die sgt ciput.oh,aku takkan kenyang.hikhik.

|| nemo mimosh || said...

biaselah..seswai untuk orang berdiet..haha~

daisy_rose said...

uthm bkn kolej swasta la dlu..
dulu uthm dikenali sbg institut tun hussein onn(ITTHO)..pastu jd kolej universiti(KUiTTHO)..tp masih dikire ipta walopun name dpn nye kolej. cume name kolej sbb kuantiti student tidak mencapai tahap sbg sebuah universiti...n now plak ditukar name sbg universiti tun hussein onn malaysia(UTHM)kerana kerajaan mahu seragamkan name ipta2 di malaysia.

|| nemo mimosh || said...

owh..macam tu..baru shaye tawu..maklumla..bukan orang johor..hehe..opss!~

Lazada Philippines