Tuesday, January 19

oh lelaki pelik

RS232 Connections, and wiring up serial devices

masa shaye naik bus Klang nak ke kL hari tu ada seorang lelaki cina pelik berborak dengan shaye..

Shaye : Uhuk3! ( batuk2.time tu tak sihat sangat )
Lelaki : You tak sihat ya? Dari tadi you batuk2?
Shaye : Owh err...ya..
Lelaki : I nak tanya you. You jangan marah aaa..
Shaye : Ok,what?
Lelaki : Kalau I bagi you bunga, you nak berapa kuntum?
Shaye : Ha?? (apasal pulak mamat ni)
Lelaki : No, kalau I minat kat you, You suka I bagi bunga berapa kuntum?
Shaye : (gila ape laki ni?) Aaaa..I tak minat bunga.
Lelaki : You mesti suka bear takpun anak patung kan?
Shaye : aaaa..I tak suka.
Lelaki : Betul you tak tak suka? Mesti ada punya kan?
Shaye : No, I tak suka.
Lelaki : You suka apa?
Shaye : Haa? I tak suka apa-apa. (sambil pegang beg kuat2)
Lelaki : Tipulah. You suka rabbit kan? sebab I tengok kat beg you gamba rabbit.
Shaye : No, I tak suka binatang. (padahal suka)
Lelaki : You selalu keluar pegi mana?
Shaye : I tak pegi mana2.. (dah start chuak)
Lelaki : You takut ya? I tengok you macam takut. Jangan takut. I bukan orang jahat.
Shaye : No, I tak takut.(padahal muka..takut agaknye)
Lelaki : You jangan takut. I bukan orang jahat. I nak borak2 dengan You aje. sebab You banyak cute. You jangan takut aaa..
Shaye : (senyum kelat je kat dia)
Lelaki : I suka tengok you senyum.
Shaye : (oh my God. Lambat lagi ke bas nak sampai)
Lelaki : You ada suami? You dah tunang kan? (maybe sebab dia tengok shaye pakai cincin)
Shaye : Owhh..aaa..ye..I dah tunang.( wat statement palsu)
Lelaki : Kalau I nak kawin dengan you, I kena masuk Islam ke?
Shaye : Ya.
Lelaki : Kalau I masuk Islam dan kawin dengan You, I kena wat ape ya?
Shaye : You kena wat semua benda yang wajib dalam Islam.
Lelaki : You belajar lagi ke?
Shaye : Ye, shaye belajar lagi.
Lelaki : Kat mana?
Shaye : Johor. (opps! Apasal aku jujur ni?)
Lelaki : Kalau I jumpa You kat Johor, Boleh belanja You makan?
Shaye : Ok.Boleh. (macam la kau kenal aku lagi)
Lelaki : Kita tak tahu masa depan kan. Mana tahu I jumpa You lagi ke. Kita boleh kenal lagi rapat kan? You jangan risau. I bukan orang jahat.
Shaye : (diam n call kak ain tanya dah sampai ke belum kat Pudu)
Lelaki : (curi2 dengar) You jangan risau ya. I janji I tak follow you dari belakang. I tak tipu You. I tahu kalau tipu perempuan, dosa.
Shaye : (apahal pulak mamat ni)

nasib baik dah sampai.sedang shaye nak pakai beg, dia tiba2 nak betulkan beg shaye.pergh! agak terkejut ok.! suka hati sentuh2 shaye.

Lelaki : Sorry ok.. I just nak betulkan beg you.
Shaye : Tak payah.

Alhamdulilah.mamat tu tak buat apa-apa yang bukan-bukan. Maybe niat dia baik nak kenal. Tapi cara tak betul dan buat mana-mana perempuan pun tak selesa. Maybe jugak shaye yang terlalu fobia dengan lelaki-lelaki kat luar sana sebab dah banyak kali kena gangguan seksual dalam bus..seram ok!


*dats why la incik shaye beriya-iya nak hantar shaye sampai ke Pudu..syg juga dia kat shaye..hehe..=)

2 comments:

Kyuubi_85 said...

weh, bahaya tu... bagus juga minta dia hantarkan... selamat sikit... :D

Penangan Facebook

|| nemo mimosh || said...

tahu tak ape..:)

Lazada Philippines