Saturday, January 9

Mari ke Senggarang!

ok2..hari ini shaye nak promote kat korang one place yang kira besh la juga dekat Batu Pahat, Johor ini..nak tahu dekat mana? ye! Pantai Senggarang! actually hari ini, semalam dan kelmarin shaye tak berapa sihat. Tapi disebabkan shaye tak nak kena tinggal seorang diri di hostel, shaye pun join la diorang ni..Plan awal nak pergi tengok tiket bas untuk raya cina ini (jap2, sambut ke?) haha..apapun takkan tak nak balik kan? sebab dengar cerita tiket dah banyak habis..huhu..Setelah selesai hal tiket, kitorang pun pergi la Summit Batu Pahat. Saja nak jalan2 kan..Ingat kat USJ je ada Summit? Batu Pahat pun ada la..hehe..(berlagak kejap).Then pergi Carrefour pulak..teman diorang shoping kot..(padahal diri sendiri yang berplastik2) ces..haha..Bila dah lapar pemandu pelancong kitorang bawak gi Pantai Senggarang makan kerang..yeay! i like! mama suka masak kerang macam ni..oh mama! amish you..=(


see? sedap ok..! yang uniknya, kerang-kerang ini masak sekali dengan kulit2nya..rasa ala2 sambal kacang pun ada..nak rasa? gi la sini! hehe..takpun masak sendiri je..bukan susah sangat pun..(berlagak sekejap)


we all with pemandu pelancong...oppss..kawan kepada kawan shaye la..


sempat bergambar..


jemput makan ya kawan2..muka serius sebab sambil makan akan ada orang kat bawah nyanyi karaoke lagu2 putus chenta..hehe..



tengok pemandangan k..shaye tak banyak jalan becoz tak berapa sihat..so, tak berapa aktif nak snap gambar..huhu



i wish dapat pergi sini wit my family..sebab diorang suka makan kerang tu!
ok la..mood tak berapa baik ni..shaye demam!

4 comments:

Nadia said...

Pantai Senggarang area pekan ke?

Nadia said...

Pantai Senggarang area pekan ke

Nadia said...

Pantai Senggarang area pekan ke?

Era said...

Tak pekan sgt laa, dia kawasan dalammmm

Lazada Philippines