Sunday, January 31

teman mesra-mesralah!


hmm.pada shaye topic ni agak sentitip nak dibincangkan.ye, memang shaye gila kawan.gila kawan maksudnye, shaye suka berkawan.tapi bukan berkawan sebarangan.ngerti? ia bergantung kepada jenis kawan. ada orang kata, bukan susah nak cari kawan. tegur, borak tak sampai 5minit dah boleh panggil kawan. tapi korang tahu tak, tak semua kawan tu boleh jadi sahabat kita? dalam konteks persahabatan kat sini, sahabat tu adalah seseorang yang sentiasa ada dengan kita waktu susah atau senang. bila kita susah, tak payah mintak tolong dia akan cuba cari penyelesaian untuk kita. bila kita menangis, dia ada dengan kita untuk tenangkan kita. dan bila kita happy, dah semestinya dia pun turut happy. betul tak?




tapi apa yang shaye perhatikan di sini, kat mana2 kita boleh jumpa kawan. tapi tak semuanya ikhlas nak kawan dengan kita. kawan atas bersebab. sebab yang boleh menguntungkan dia. bila senang, suka hati kau la kan. tapi bila susah, barulah terhegeh2 nak cari kita. kadang-kadang bila time susah, baru nak tegur kita. tapi bila dengan kawan2 dia, pandang kita sebelah mata pun tak nak.kenapa ek? musykil di situ.



ye shaye mengaku yang kat sini shaye memang tak ramai kawan. entah kenapa nikmat belajar tu macam takde kat sini. shaye jadi pendiam tak tentu pasal. maybe sebab shaye kena harungi semua tu sorang2.aduhai. tak macam zaman dulu2, even susah macam mana pun kita rasa seronok nak tempuh sebab semangat perkawanan tu ada. *perkawanan? ape tu.ah.biarlah.hehe.


tapi takpe, shaye bersyukur sebab shaye buley hadapi sampai tahap ni. maybe sebab faktor2 tertentu yang shaye tak tahu kenapa shaye tak jumpa benda yang besh pun duduk kat sini. korang nak kata shaye sombong cakap la sebab shaye bukan orang yang macam tu ok..so, tak payah la takut2 nak tegur shaye.hehe.yang penting tanggungjawab ni ha.kena belajar sampai habis bila dah masuk sini. Faham cik Era? Doakan yang terbaik buat shaye k? Chaiyok!

5 comments:

~ ReD ~ said...

saya ramai kawan lelaki..dari kawan perempuan.hehe

xpe..lama2 nanti mesti ramai berkawan;) cuma kena rajin & ramah (bertempat) kalau nk tambah kawan ni..;)

fLoRanCe said...

xsuke kwn yg tikam dr belakang..hee~!!!!!!!!! but fren is wat u need in life...best fren is the best person who u can share everything!!!!!!!

Nazatul shima said...

ske gk berkawan. but, if kawan tu bgi negative impact, cpat2 cabut.hihihih..

linda said said...

era...sedih jer baca post ko ni..sem depan dok dgn aku jom...ko jgn la sorg2 lg...

|| nemo mimosh || said...

linda, aku bukan wat cter sedih la..dun wury, i;m alwaz ok..dah nak habis dah pun kan? :)

Lazada Philippines