Sunday, February 7

akhirnya dia jadi suami orang! yeay!

hello kawan2..rindu shaye tak? haha..shaye baru pulang hostel.baru sampai ni.tak sabar2 nak story pasal minggu ni kat korang.ceh3..*pssst..agak2 korang nak tahu ke? ceh3..

ok, hari tu shaye nak story kat korang pasal membe lama shaye nak kawin kan? ok, so macam biasa pagi2 lagi incik shaye memang dah terpacak kat belakang rumah.*belakang lagi.bila la dia nak datang ikut pintu depan kan.haha. so, dalam jam 11am macam tu kitorang pun gerak..dengan berbekalkan alamat dan GPS kitorang pegi sana. Kenduri berlangsung kat Batu Caves, Selangor. So, disebabkan kitorang pun baru kenal2 ngan Batu Caves, kitorang sesat di situ. Nama taman yang pengantin bagi tak appear pun kat GPS tu.*penat je orang tu beli hp mahal.hihi. Time macam tu, membe2 shaye banyak kali la call bagi direction kan, lelaki sebelah shaye ni dah panas hati coz asyik silap jalan dan sesat lagi..jalan kat situ memang buley wat orang confius..takut ok bila incik shaye dah bising2 dan marah2. tak pernah kena marah macam tu..huhu..rase nak balik naik bas pun ada tapi taknak.haha.*buley pulak.

at last, jumpa jugak jalan berkat kesabaran dan kepanasan hati masing2..huhu..kitorang pun sampai ke tempat yang dituju..time tu kitorang gerak dengan membe2 shaye sekali.alang2 kan..alhamdulilah sampai tepat jugak time pengantin lelaki tu berarak datang rumah pengantin pompuan.*ye ke ayat berarak ni? Alhamdulilah. dapat jugak shaye tengok saat bahagia salah sorang geng shaye masa kat kolej dulu..Ok,layan gamba je la ya?


yeay2! pengantin sampai..


ha, dari kiri incik muaz, peace, dan apih.


dari kiri apih dan israihan.


pengantin makan.


bakal pengantin.oppps! haha.


jemputlah ye..


ni kenapa pulak dah ni..


tak payah puji2, shaye tahu shaye sopan santun, ayu hari tu..haha~


ha, ni geng masa kat kolej dulu..yang tepi tu incik muaz shaye ye..


shaye dan pengantin pompuan..


masa dalam perjalanan balik...

Muaz: Apa perasaan awak??
Shaye: Heh? Aaa..seronok!
Muaz: Seronok?? Ye ke seronok?

Shaye: Of coz la, shaye tak sangka dapat jumpa lagi kawan2 lama shaye masa kat kolej dulu..
Muaz: Ye ke sebab jumpa kawan lama..Ke sebab jumpa pakwe lama? *wat muka sinis.
Shaye: Awak,pasni kita nak pegi mana? *tukar topik..
Muaz: (Jeling maut)

Shaye: Hahaha..hey,orang tu dah jadi pengantin pun la.(Ketawa2)
Muaz: (ketawa berirama tak ikhlas)


*jangan jelez2 bang oi..

4 comments:

Jawa a.k.a USERMODE said...

"pak pak kepung kepung kepung...~!!" (munyik kompang)

hahaha..lama dah tak dengar munyik kompang. erm... so kamu bile lagi eh? lalalala...~!!!

p/s gamba tak mau load...waaa.. (T_T)

|| nemo mimosh || said...

la ye ke? gamba macam berat sket sebab dari kamera..huhu..shaye? oh..kena tanye incik dulu.haha~

tunggu je la..haha~

white eve said...

ngahhah....akak cpt ah kawen...nnt kiter lak pegi...kiter plak yg jeles nnt..ngahhaha

|| nemo mimosh || said...

haha..tunggu giliran.jangan kawen dulu ok..:)

Lazada Philippines