Saturday, March 6

Kak Joyah, Mak Bedah, Cik Tipah! Cari apa? Shaye mana pakai kain?!

Salam semua. hari ni shaye bukan nak cerita apa la kan. Tapi agak kesal dengan sikap segelintir manusia ni. hmm.. Bak kata pepatah, dari jaga tepi kain orang baik kamu jaga tepi kain sendiri kan? Actually shaye nak meluahkan yang shaye kurang suke if ada orang yang seperti ingin menabur ketidakpuasan hati kepada shaye. Then cakap belakang. Hasilnya? Buley menconteng arang di muke. Isyh. Ini buley membuatkan marah ni.


Ok, ceritanya begini. Tadi my mum call bagitahu yang shaye perlu menjaga tatasusila shaye ketika berada di luar rumah sebab banyak 'mata' yang memandang. Bukan 'mata' je mamandang ok. 'mulut' pun bercakap. Dan cakap2 mereka tu patah balik sampai kat my family balik. Siapa ya? Entah. mak cik joyah ke, mak cik tipah, kak salmah ke shaye pun tak tahu.. Hmm.. Shaye ngerti apa maksud mama. Pasni incik kena hantar shaye jauh2, tak buley hantar sampai rumah. Macam tu? Orang jadi tak senang tengok. Keselamatan shaye macam mane pulak kan? Hmm. Kadang2 kita tak faham kan apa diorang fikir. Bukannye shaye buat benda2 keji pun kan.? Datang rumah, makan sepinggan dua pastu baru kuar jalan-jalan. Takpun melepak kejap jumpa mimi. Tu je. Aduhai.


Yang tak pahamnye, anak diorang buley pulak? *tapi mak bapak tak tahu la. Depan parent bukan main cover anak soleh solehah. Belakang parent, nauzubillah. Tapi parent diorang duk bawak citer anak orang. Ape kes? Aiiyoo! Fed up ok! Better kita tak perlu nak berpura2 depan parent kita. Biarlah depan belakang macam tu jugak le gayenye. Macam shaye, lepas balik dari keluar jalan2 dengan incik shaye confirm shaye akan report kat mama. Sebab memang mama nak tawu pun. Supaya dia dapat tegur if anak dia buat silap.. hehe.


Tapi shaye tak la marah sangat pun. Tak tawu la incik shaye. Macam down semacam je bila shaye bagitahu dia. Terpulanglah nak kata ape. Bukan kita buat salah pun kan? Tapi after ni shaye akan menjaga tatasusila shaye ok? Yang penting sama2 menjaga diri dan tahu batas2nya. Cakap la ape pun. Anak kamu lagi hebat tau kite jumpa kat tuuuutt! kat teeeeettt!!! tengah tteeeeet! Hahaha. Tengok je la nanti. Lagipun bukan lama sangat dah nak tunggu kawin pun. Oppss! Hahaha.*pandai2 buat cerita dah nak kawen.zaaasss!



*nasib baik shaye bukan artis..if ye, kak joyah, makcik bedah, makcik salamah semua shaye saman!

10 comments:

white eve said...

yeh yeh! saye suke nasi minyakkk sedapppppp \(^^)/

|| nemo mimosh || said...

ces.org cter lain..:)

Aus MeLankoLik said...

ok dah taw rahsie..
ni kau pak salleh nak datan makan...
nak selak2 kain..
hahahak..

saya_arief said...

xelok conteng arang, gune pen xpe..
kui3..

|| nemo mimosh || said...

hahaha..sile2..:P

~kuyam~ said...

kak joyah mmg glemer
ade di mana2
sy pun salu jumpa joyah2 ni
huhu

adnil linda said...

hahahaha....diowg memg x taw ank diowg wtpe...skali t diowg taw...x kuar2 umh da...

sepet a.k.a zack_u said...

hehehe...joyah glemsss

mu'az said...

owh suke selak kaen ye? selak pe lg pas 2?

Eyriqazz said...

susah juga jadi artis kan?asyik nyaman menyaman aje...

Lazada Philippines