Thursday, March 11

oh Result SPM!

Good morning everybody! Macam mana hari ni sehat? Kepada adik-adik yang baru bangun dan tengah bersiap nak pegi amek result tu, good luck ok? Kalau nak tips amek SPM pegi kat blog abang Aus tu. *habislah. rosak2. haha. Ok, hari ni kakak nak bagi pesanan kat korang. Pesanan ni khas untuk adik-adik yang nak amek result termasuklah adikku Emy yang berbaju melayu merah dibawah ini.


Kau jangan nak senyum lebih sangat. Kau amek result hari ni.


Ok, berbalik kepada pesanan. Pesanannya ialah Relax je. Jangan gabra sangat. Result korang tu memang penentu jalan hidup korang pasni. Tapi jangan frust menonggeng bila result korang macam hampeh dan sangat mengecewakan. Dah tu yang korang usaha, itu je la dapatnye. So, terima jelah. Sape suruh takmo belajar betul2. Rasakan.
*Nasihat ke duk membebel ni?


Sebab? Sebab shaye dah lalui semua tu dulu. Oh result ku sangatlah mengecewakan tapi taklah frust sangat. Sebab memang tak belajar sangat pun masa dulu. Huhu. Tu la, jadi gangster sekolah. Tengoklah apa dapat? Tapi alhamdulilah rezeki tu ada kat mana je. Peluang sentiasa datang bila saat shaye kecundang. Dan sekarang shaye sampai le kat UTHM, Johor ni. Tapi penat sketlah sebab shaye kena amek diploma dulu 3tahun. Apa yang shaye nak tekankan kat sini, korang jangan mengalah. Result SPM tu bukan segalanya. Korang sendiri kena tentukan hidup korang. Faham?


Tapi kepada adik-adik yang bersungguh belajar, baguslah. Alhamdulilah. dapat result bagus, terus masuk Universiti. Jangan buang masa dah. Kepada yang result tak berapa nak bagus tu, try je apply mana-mana dulu. Dapat tak dapat belakang kira. Takpelah kalau nak mula dari bawah pun. Asalkan tuntutlah ilmu kat mana korang berada. Jangan jadi orang yang sia-sia pulak. Ngerti?




Itu saje dari kakak Nemo pada pagi ini. Korang yang tentukan hidup korang. So, sila pilih jalan yang betul, landasan yang betul. Semoga korang semua mendapat result bagus. Semoga adik shaye juga begitu. Amin.

8 comments:

fikaryna said...

bagsu kak nemo..leh bg ceramah motivasi..hehe..adik akak pun ambik result pg nih..pada pengambik result spm..gud luck seme..

Jawa a.k.a USERMODE said...

kak nemo~!! kak nemo~!! saya dapat result tapi tak brape best le... bole kawen teros tak? XD

|| nemo mimosh || said...

oppps! gatainyela! haha~

~kuyam~ said...

tiba2 teringt kembali betapa nervousnya nk g amik result SPM dlu.hihi

Nazatul shima said...

wah..msti adik nemo duk bedebar je..nnti gtaw kiteorg ye cmne result adik nemo..hehe.:)

|| nemo mimosh || said...

ohoho..takmo2...:)

Aus MeLankoLik said...

isk , gilo lah..
pesanan dari seorag kakak..
hehehe..
wei , tips aku sgt bergune ok..
hahaha..

skrg aku dah taw..
kau la gengster skolah lagenda bukit beruntung dulu..
hahahak

|| nemo mimosh || said...

hahaha..ni gengster yang dah insaf..haha~

Lazada Philippines