Wednesday, March 3

Penangan megi merosakkan otak anda.



Sejak akhir-akhir ni penyakit lupa shaye makin menyerlah. Risau dibuatnya. Takut beri kesan yang buruk kepada diri sendiri dan orang lain. Rasenye sebab shaye pelupa kesan daripada makan megi. Sebelum ni shaye memang sangatlah suke megi. Oh tidak! Orang kata makan megi tak elokkan? Tapi shaye degil, makan jugak. Addicted pulak tu. huhu. Sekarang shaye tak nak makan megi dah. Takut. Tapi teringin jugak.haha.


Situasi 1:
Shaye nak menyidai kain. Ambil hanger pastu letak kat satu tempat. Pastu pegi amek kain yang nak disidai. Bila nak sidai, terlupa letak hanger kat mana. Cari sana sini tak jumpa. Last-last baru jumpa dan teringat kat mana letak hanger. Bukan ni je, macam-macam benda shaye tak jumpa dah sebab tak hingat letak kat mana..


Situasi 2: Mama pesan suruh masak air untuk breakfast. Shaye jawab "ye,ok"..Tak sampai berapa minit shaye tanya balik Mama "Tadi Mama suruh Era buat apa ya?". huhu..bahayes. Lepas tu, confirm la kena marah dengan Mama kan..hehe.


Situasi 3: Incik shaye call bagitahu "Saya nak keluar kejap pegi rumah makcik" . Shaye menjawab "Ok, hati-hati". Selang berapa jam kemudian shaye text dia balik dengan tanda tanya..

S:Kat mana ni?
M:Rumah makciklah.
S:Kenapa keluar tak bagitahu shaye?! (mula nak mengamuk)
M:Kan saya dah bagitahu tadi?
S:Bila?!



gambar masa muda-muda. Time ni incik nak mengurat shaye.
Yang ni shaye ingat.hehe.


Ada banyak lagi situasi yang shaye sendiri tak hingat sebenarnya. So, tak dapat nak tulis kat sini semua. Ni antaranya ok. Nasihat shaye di sini, kurangkan makan megi. Tak elok untuk otak anda. Effect dia bukan sekarang tapi beberapa tahun akan datang. Percayalah! huhu..

6 comments:

mu'az said...

ada lg dia ajak sy g JJ pas tu tny sy "kte nk g mane ni?" bengang je...
name mak sy pon smpi ar ni dia xingat... kejam!!!

|| nemo mimosh || said...

hahahaha..harap anda bersabar ye incik muaz..:)

~kuyam~ said...

so jgn makan megi ya kawan2
hehe

|| nemo mimosh || said...

betul3!

Eyriqazz said...

hik3,ada anak jiran dulu pernah kena penyakit kuning coz makan megi hari2...

Akif Mazlan said...

hahahah,, lucu ahh,,
nih sbb bkn mkn megi nih, tp sbb tertelan semut 2 3 ekor,
harkss

Lazada Philippines