Saturday, March 27

Rasai keterujaan di I-City.

Pssstt.. Korang dah pernah pegi I city? Mesti pernah kan? Tipulah tak pernah. Maybe yang bukan duduk area Shah Alam takpun Selangor ade la yang tak pernah pegi kan. Ok2. I City. Apa yang ada kat sana? Ha ini shaye ambil petikan dari Sinar Harian :


"Orang ramai yang hadir ke I-City juga berpeluang untuk menyaksikan keindahan dan limpahan lampu hiasan yang berteknologi tinggi dipasang sekitar bandar i-City,” katanya. Shahrin berkata, lampu itu dihias dan dibentuk merupai beberapa simbol seperti tanglung, pohon buluh dan limau, beruang, burung merak, angsa bangau dan pelbagai lagi. "Limpahan hiasan lampu ini adalah inisiatif I-Berhad selaku pemaju untuk menceriakan suasana sempena sambutan Tahun Baru Cina dan keindahan dan keunikan ini dapat mengangkatkan bandar i-City sebagai satu produk pelancongan di Shah Alam. "Bandar i-City adalah projek infrastruktur berteknologi tinggi berkonsepkan 'plug and play' dimajukan I-berhad, organisasi yang berstatus Malaysia Super Corridor (MSC),” katanya.


Ha, kalau anda semua nak tahu I City ni terletak kat Seksyen 7, Shah Alam di mana ia betul-betul di antara Klang & Shah Alam. Dah memang shaye orang klang, rugilah tak pegi kan. Sampai-sampai terpegun shaye dibuatnye ok. Sangat chantek! Sape cakap tak chantek tipulah. Dah la free. Korang patut jeles sebab shaye pegi sini. Ces. Kat sini korang buley lihat keindahan cahaya-cahaya LED bermacam rupa. Kat situ tak payah cakap la, memang ramai gila yang datang. Better korang datang awal-awal sebab tak pasal-pasal kena park jauh-jauh pastu terpaksa berjalan kaki. Ok, malas nak cerita panjang, korang tatap gamba ok? Kepada yang tak pegi lagi, jangan gigit jari pulak sebab tak dapat pegi. Haha. Layanz!


Tanglung. Maybe sebab sambutan raya cina kot.


I city, adalah satu projek I Berhad. Memang membanggakan.


Cahaya dia chantek kan?


Oppss....!


Tengok. Terujakan shaye?



Hati-hati. Ada Panda bear. Haha


Lampu pokok.


Ye! Itu shaye..!

Itu sahaja. Sebenarnya ada banyak lagi tempat menarik. Ada bilik pameran untuk hiasan Krismas & CNY. Tapi gamba tak sempat amek dari incikku. Sorry guyz. Korang pegi sendirilah ye? Rasai keterujaannya! Yeay!

Kepada yang masih tak jejak lagi I-City ni, sila-silalah. Rugi tak pegi sebab tempatnya memang chantek. Serious! Ok, kat bawah ni ada map, pandai-pandai korang pegi sendiri tau!

Peta ke I-City

Sila klik pada gambar untuk besarkan.

5 comments:

Nazatul shima said...

waaa..mcm bez je....!!!cantik kalau amik pic kat sini..

|| nemo mimosh || said...

ape lagi? jum lah!

~kuyam~ said...

wahhh,nampak meriah..teruja sungguh.hehe :D

Aus MeLankoLik said...

hahaha . oi . smlm aku pun pegi .
kekeke , xnampak kau . hahahak .

|| nemo mimosh || said...

aku pegi dah lame..haha..baru promote nih!

Lazada Philippines