Wednesday, March 24

Tips: Bertemu Kekasih Lama, apa perlu anda buat?


Gambar sekadar hiasan


Salam semua. Hari ini shaye nak jadi pakar motivasi kejap. Bukan apa, dalam bulan ni ramai teman-teman lama yang shaye jumpa di laman sosial facebook. Begitu juga dengan incikku. Seronok ok! (bagi panas kat incik shaye kejap.haha!) Nampak gayanya laman facebook ni berjaya buat dunia kita macam kecik je kan? kan? Bukan facebook je sekarang ni, dah ade macam-macam dah. Dah tak payah dah masuk rancangan Jejak Kasih, buat iklan kat surat khabar ape semua. Segalanya terletak di hujung jari je sekarang. Ok,itu kalau nak cari teman tapi kalaulah korang terjumpa bekas kekasih lama macam mane? Apa yang patut korang buat? Kalau yang still single tu tak kesah la kan, tapi kalau yang dah berkeluarga takpun ade hubungan cinta dengan orang lain macam mana? Takkan nak tinggal je kot. Kan? Tapi takkan nak hampakan kekasih lama pulak?? Ha, kat sini shaye ada sikit tips untuk korang :


  • Ok, selalunya bila kita terjumpa kekasih lama kat facebook ke atau jumpe depan-depan ke, tahap teruja kita tu akan naik menjulang-julang ke langit. Biaselah tu kan? Dah tentunya korang dan ex korang tu akan mengimbau kenangan-kenangan lama. Tak salah pun semua tu tapi lagi bagus kalau korang tukar topik dan tanya khabar terbaru. Buley kalau nak cerita hal lama, tapi make sure no heart feeling ok! Cerita la kat dia yang korang dah pun kawin anak seploh takpun dah ade orang lain. Senang kan? Melainkan korang memang simpan perasaan kat diorang, tak dapek den nak nolong ai

  • Bila hari ni dah terjumpa, malam tu mesti teringat-ingat pastu terngiang-ngiang kenangan lama. Mula la nak senyum sorang-sorang kan? Tak hingat pulak kenapa korang clash. Haha. Jaat. Takpayah la nak cakap yang korang jatuh chenta sekali lagi. Insaf-insaf la. Kalau yang dah kawen tu ingatlah kat anak sket. Janganlah korang pupuk perasaan chenta korang yang dah mati tu. Hentikanlah dari mengayat ex korang tu balik. Yang dah lepas tu, biarkan jelah. Kalau die yang mengayat, jauhkanlah diri anda. Takpayah contact lagi bagus. Kan? Tapi kalau masing-masing open minded dan takde perasan dah takpe. Tak semestinya kena bermusuh.

  • Pastikan korang berterus terang dengan pasangan korang. Jangan sembunyi. Sebab bila dah kantui, masak la korang. Haha. Perang dunia la jawabnye. Huhu. Masa ni lah terbuktinya kejujuran korang tu. Sebab better kita dapat tahu dari pasangan kita sendiri daripada dengar dari mulut orang lain kan?

  • Ok, yang ni bila dah dapat lampu hijau dari pasangan kita gunakanlah sebaiknya. Mentang-mentang pasangan kita bagi peluang, korang gunakan pulak peluang tu untuk tujuan tak betul. Contohnya ade pulak korang ajak ex korang tu berdating. Maksudnya, keluar berdua-duaan. Marah ok!

  • Last sekali, plez jujur kat diri sendiri. Yakin dan jagalah perasaan masing-masing. Sebabnya mencegah lebih baik dari terbabas ke lembah curang. Hidup ni takkan lari dari karma, hari ni kau kecewakan hati orang esok lusa kau pulak terluka. Lebih kurang macam tulah kan.


Conclusionnya, hargai pasangan anda sebagaimana dia menghargai anda. =)


*pssssttt.. Sebenarnye shaye jumpe ex shaye. Hensem ko. Tapi shaye cakap shaye dah tak suka kat dia sebab die dah bermisai. Hahaha. Nak tengok gamba die? Nah!

Hai semua. Padayappa!

14 comments:

~ ReD ~ said...

kalau jumpa ex bf, xde pun nak feeling2 dok ingat kenangan lama. pas break je, terus lupa. hoho

fLoRanCe said...

hahahahaha~~~~~~~~
be normal la..past is past...
still can be fren but there a limit...
true..be honest to ur significant order...;p

|| nemo mimosh || said...

hehe..tahu takpe. kekasih baru kan ade..:)

fikaryna said...

yg lepasa dalah kenangan..tapi tak bermakna kita kena jadi musih..pandai2 la bawak diri..huhu..

SHeLYN said...

rase kekok mmg da membanjiri fkrn ak...
mayb ak akn sembunyi di sblk dinding x bg dye nmpk kot...=S
p wish yg ikhlas 2 mmg ader,wish dye bahagia slalu...^^
post yg menarik...^_*

Natasha said...

kak tash nak sangat jumpa bekas ex2 kak tash, bukannya pa..kak tash nak dorg tau yang kak tash sgt berterimakasih kat dorg sbb pernah hadir dan pernah berambus dr hidup kak tash..hahahah sebab klu dorg tak merambus jwbnya sampai skrg kak tash takkan bahagia dgn suami tercinta:d.....

|| nemo mimosh || said...

asal tahu control diri masing-masing, takde masalah kan? hehe...

Natasha said...

yeahhhh ure rite...

shasha bee said...

sya berdoa taknak jumpa dgn ex! huuhu

mu'az said...

ex sy baik hari2 temankan sy...
wlau pun cik neno jauh sy x ksh...
jnji ex sy ada...

♥ suterakasih ♥ said...

hehe comelnya ur ex :P

|| nemo mimosh || said...

shasha: la.kenape pulak?
muaz: fine!
suterakasih: memang chumel! kan? kan?

mu'az said...

ex sy ialah.... JJX & WSX lalalala....

munyet ain said...

0mg!
terase aku 0keh~
hahahahhahaha!!
papep0n past is past ..
xhingennye aku nk patah balik
kt beliau
cukop2 la ye~
munyet tetap dihati WALAUP0N ..
tetttttttttttttt!! :p
sekian. babai

Lazada Philippines