Monday, April 12

Cemburu yang maksima !

Salam semua. Perkenalkan ini Alya. Baby baru yang shaye ceritakan. Cute kan? Dia baru 3 bulan lebih. Dah nak seminggu jugak Mama jaga dia. Tak banyak ragam. Jarang menangis. Cuma selalu kembung perut je. Isyh3..


Memang sangat senang jaga dia. Suka senyum dan cakap sorang-sorang even kita tak faham bahasa baby kan.. Haha. Just uruskan dia je. Memang senanglah! Tapi yang makin susah jaga sekarang ni ialah :
Nur Syamimi


Sejak ada Alya, Mimi jadi nakal tau. Susah nak kawal dia. Lagi-lagi bila shaye main dengan Alya, dia sibuk-sibuk tak bagi. Asal ada peluang, dia akan pukul Alya tau. Isyh3. Risau. Ini semua gara-gara cemburu yang maksima.

Kesian Mimi. Ada suatu masa, Mama main-main dengan Alya. Mimi tengok je tak berkelip dan senyap-senyap air mata dia bergenang. Sedih je. Dia tak biasa dapat adik. Sebab dia anak last. Bila dia pukul Alya, Mama marah. Serta-merta dia menanges. Alya menanges sebab kena pukul, Mimi menanges sebab jelous. Tapi dua-dua Mama peluk. Hehe.
p/s: Mama kata even dah ada Alya, dia still sayang Mimi.

4 comments:

nAsuha said...

esh2 sian mimi.....smpi nges dia...huhuhuhu~~~~

Linda Said said...

budak kecik mmg mcm 2..die akan rase jeles bla dpt adik..sbb die xpuas lg bermanja, tba2 dh ade adik..mcm ank buah aku dulu...mmg anti gla dgn adik die..

Aus MeLankoLik said...

adekah kau practice utk menjejak ke alam rumah tgge , hahahak

|| nemo mimosh || said...

haha..aus..! jangan berkata begitu..malu! (tutup2 muke)

Lazada Philippines