Thursday, April 8

Dengarlah penjelasanku. Ini tempatnya, Sayang..

Salam rindu dari shaye. Maklumlah lambat sket update. Bizi ok sekarang ni. Banyak sangat benda yang nak dibuat. Firstly, sorry to my incik sebab buat kamu terkapai-kapai sorang. Adush. Next week dah start study week. InsyaAllah shaye pulang. Rasa macam dah sebulan tak balik. Bukan rasa-rasa, dah memang sebulan pun. Huhu. Rindu.Rindu.Rindu. Dah lama tak makan sedap. Makan kat sini kena catu sebab nak berjimat. Hmmm..


Pasal PSM, alhamduilah semuanya berjalan lancar. Tinggal peta je nak lukis bagi siap. Penyelia je tak sempat-sempat nak pegi jumpe dia. Adush. Tengoklah macam mana. Korang doa-doa la projek shaye tu sukses ok? Shaye akan cuba sebaiknya. Sekarang shaye taknak fikir apa dah. Lepas seksa PSM ni dah kira lega. Lega yang amat!


Exam tak lama lagi. Hmm. Harap-harap shaye buley cover semua subjek. Semester ni macam takde tips pulak dari lecturer. Study je la ape yang patut kan? Sebenarnya semester ni agak tertekan untuk budak-budak yang amek PSM. Takpe, doa-doa ya?


Sibuk-sibuk pun, tapi shaye takkan tinggakan blog. Korang tinggal jejak, cepat atau lambat shaye pasti akan jejak anda semula. Ok? Kepada yang selalu komen-komen blog shaye, time kasih banyak yang tak terhingga. Yang selalu klik Nuff shaye, beribu time kasih diucapkan. Selalulah singgah-singgah ok? Hmmm..bila dah bizi ni dan masa nak tenangkan fikiran tu pulak tak banyak, korang tahu tempat mana yang shaye fikirkan macam terasa nak pegi?


Sekolah Rendah






Sebab?
  1. Kat situ kita akan dapat ketenangan yang luarbiasa sebab kita akan tersenyum sorang-sorang sebab tak tahan tengok gelagat budak-budak kecik.
  2. Boleh mengimbau kenangan masa zaman kecik-kecik dulu. Kira lupe la sekejap masalah sendiri.
  3. Kalau budak-budak tengah bersukan, buley jugak cuci mata ngurat cikgu sukan diorang. Selalunya cikgu-cikgu sukan diorang kacak-kacak. Ceh. Haha.
  4. Kalau makan kat kantin sekolah rendah, bihun sup baru 50sen. Nasi lemak pun sama. Air sirap 30sen. So, dalam erti kata lain, BERJIMAT!
  5. Entah-entah bila dah duduk kat situ buley pulak join diorang main kejar-kejar. Ada point disitu. MENGURUSKAN BADAN secara tak sengaja.


Tapi, korang ingat senang-senang ke dapat masuk sekolah rendah? Confirm kena halau dengan guard. Mana tahu muke korang iras penculik ke.. Haha. Shaye dapat masuk pun sebab berniaga buku masa semester lepas. Seronok ok!



Yang tak besh bila diorang panggil "Makcik, buku ni berapa eh?"
Rase nak pukul ok. Tapi tak pukul pun. Senyum je. Haha. Jaat.
(tak sedar tua)

3 comments:

~ ReD ~ said...

windu la zaman sekolah rendah...:D

Aus MeLankoLik said...

hahahak , makcik ?? owh ..
giler tua , makan jamu byk sket . hahahak

|| nemo mimosh || said...

haha..dah cukup byk dah ni.tak larat nak telan jek..

Lazada Philippines