Wednesday, April 28

Road My Trip With My Broadband

Alahai.. Sempat lagi tak rasanya kalau nak buat assignment baru dari Project Alpha ni? Haiiisyyoh, kenapa lambat sangat ya? Bukan selalu hari Isnin ke? Punye lah hari-hari shaye check, bila tak check baru assignment ni nak keluar. Yang peliknya, cepatnya korang dah wat dulu dah. Huhu. Pakai bomoh eh? Huhu. Ok, tak pelah dapat ke tak pun janji shaye join. Hehe.


Ok, tajuk kita pada hari ni ialah "Road Trip With My Broadband" . Ehem-ehem. Sejak bila pulak shaye pakai broadband kan? Pakai wifi kat kampus ni pun dah memadai apa. Ceh. Salah ok ! Sangat tak memadai kalau shaye pakai wifi semata-mata kalau nak online. Shaye seorang yang suka berjalan-jalan. Suka pergi bercuti. Dan pada masa yang sama, shaye juga seorang kaki Internet. Oh sampai kat kaki ko. Jadi, setiap apa yang shaye lalui tu, kalau bolleh shaye nak sematkan semuanya dalam blog shaye. Sekurang-kurangnya bila dah tua nanti ada la kenangan. Hehe.


Jadi korang rasa shaye memang memerlukan broadband kan? Tapi shaye lagi suka broadband yang kecil serta mudah nak dibawa ke mana-mana jua. Senang. Tak payah nak cucuk-cucuk kabel kat laptop ni ha. Sekarang hari-hari orang nak guna Internet. Serius, tak tipu !Shaye ada juga usha-usha broadband kat pasaran, tapi takpelah. Belum cukup mampu. Tunggu kerja kot. Hehe. Alangkah indah jika shaye mempunyai :

Broadband Wiggy P1 Wimax


See? Kecik molek je. Cantik kan? Takpelah mengidam dulu. Mana tahu P1 Wimax keluarkan yang lagi chumel. Oh i like ! Korang tak nak cuba ke? Belilah ! Tak rugi kot sebab tak mahal pun bayaran dia. Shaye study lagi, sebab kat sini dah ada wifi, shaye guna wifi dulu ye. Ikut mana lagi penting. Lagipun benda ni kan kecil, korang buley simpan kat mana saja. Simpan dalam poket, hand beg pun buley apa? Jadi, pegi beli ramai-ramai. Beli sorang satu, sebab nanti berebut pulak kan. Haha.


p/s : Next semester dah kena duduk rumah sewa. Nak pakai broadband ke ha? Wiggy wiggy wiggy ! (mata bersinar-sinar tengok gambar)







Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS

4 comments:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

sem0ga mendapat 20 hingget :)

nAsuha said...

mari kite mebeli-belah broadband....hahahahahah~~~

syahira ariff said...

berukband comel
huhuhuhu
so nielaa cik era pazira nie
hehehehehe
cute tul letak nickname tue
=]

HonEyBuNNy said...

yeahhhh...beli2 broaband.....sng nak bwa g memana...ila pkai clcm...tp cdg nak tukr gk...hiihi

Lazada Philippines