Saturday, May 22

Adam, doakan ayah ibumu di sana..

Salam semua. Hari ini adalah hari yang menyedihkan buat shaye. Shaye berdoa supaya ini hanyalah mimpi semata-mata tapi kita harus terima kenyataannya walaupun ianya pahit untuk ditelan. Firstly, takziah buat keluarga sahabat baik shaye Siti Nasuha atas pemergian anak beliau, Adam Haikal pagi tadi. Seriously, shaye masih terkejut dan tak sangka. Istighfar banyak-banyak dibuatnya.


Shaye keluar pagi dengan teman-teman pagi tadi untuk lepas tension. Tapi tiba-tiba dikejutkan dengan berita yang menyedihkan. Nasuha call shaye dengan tangisan, beliau bagitahu, "Adam dah takde". Shaye terkedu. Sedih. Terkejut. Tak percaya. Menangis dalam hati. Pada mulanya Nasuha tak bagitahu sebab apa, tapi baru sebentar tadi shaye tengok berita tv3. Adam jatuh dari tingkap bilik tingkat tiga! Astaghfirullahalazim. Sungguh besar sekali ujianMu ya Allah.

Adam Haikal, budak comel.

Nasuha, shaye tahu ianya sangat sukar untuk kamu lalui semua ini. Kamu kena tabah. Shaye tahu kamu seorang yang kuat semangat. Dekat dengan Allah, pasti kamu lebih kuat. Redha. Jaga diri baik-baik. Bila kamu perlukan shaye, bagitahu. I'm always by your side.Shaye lihat kamu menangis di tv tadi. Kamu tahu macam mana sakitnya aku kerana takde di sisi kamu?



Jaga diri, anak kau dalam perut tu pun taknak tengok kau bersedih bila dia lahir tak lama lagi.


Al-fatihah buat Adam

12 comments:

dannyneutron said...

salam takziah kepada keluarga adam

cik panadol said...

takziah kepada keluarga arwah adam...semoga tabah menghadapi dugaan...-amin

al-Fatihah

liyana aziz said...

takziah buat seluruh keluarga arwah adam... semoga rohnya dicucuri rahmat

iZz♥h said...

takziah buat si ibu, Allah lebih menyayangi Adam. Semoga rohnya dirahmati. harap tabah menghadapi dugaan ini.

Natasha said...

speachless..... Innalillahiwainnailahirajiun...

dari Allah kita datang kepada Allah kita kembali....

Al-fatihah

~kuyam~ said...

takziah pd keluarga adam...
kecik lg dah xda
Allah itu lebih mengetahui segala sesuatu

~ ReD ~ said...

TAKZIAH buat keluarga nasuha..

helena's said...

ya Allah..sedihnye..

alfatihah~

Aus MeLankoLik said...

ya allah , budak ni ke yang jatuh tingkat tiga tu , tak sangke pulak .

al fatihah , syurga dah tentu buat die .

Kancilbiru said...

comelnya....takpa la...Allah lebih sayangkan dia..alfatihah buat arwah yang comel ini..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

T______________________T

.sedih
.al fatihah

cik eykameow :) said...

innalillah..... al fatihah...

Lazada Philippines