Wednesday, May 26

Hari Ini Mereka Panggil Shaye Ustazah !

Salam semua. Ini adalah entry daripada hasil taip laju-laju. Penat ok. Baru lepas basuh kain yang berbaldi-baldi. Esok insyaAllah shaye nak pulang ke Port Klang. Jadi kena selesaikan kerja-kerja yang patut. Report-report yang nak kena hantar semua kena setelkan juga. Dats why la shaye lari dari rumah semalam. Haha. Ok, berbalik kepada cerita.


Pagi tadi shaye ke kelas. Jadi pakai saja baju yang ada. Shaye memang dah standby bawak baju kurung paling nipis sebab senang nak bawak. Tudung pun pakai macam tu saja. Dengan baju yang tak ironnya sebab tuan rumah yang shaye tumpang tu tak sempat beli iron. Dia baru pindah juge. So, pegilah kelas hari ni dengan agak selekeh kot.


Dalam perjalanan tunggu bus,

Kak Niza : Eh, kau ni pakai tudung macam ustazah la akak tengok.
Shaye : Eh ye ke? Haha. Biaselah muke suci kan. Haha.


Masa dalam kelas,

Kak Ain : Nak cakap buley?
Shaye : Ha?
Kak Ain : Macam ustazahlah! Hahaha!
Shaye : Ye? (Ketawa)


Lepas kelas shaye pergi discussion pulak kat kampus bandar. Sampai-sampai je,

Shaye : Sorry late, korang !
Miza : Akak, macam ustazahlah hari ni. (Ketawa)
Shaye : Haissyooh! (Ketawa)

Muka shaye memang ada iras-iras ustazah ya? Haissyoooh! Tak mengapalah kan? Daripada korang kata muka shaye iras-iras mak ayam. Gile! Haha. Lepas discussion tadi, shaye dan budak group pergi sekolah rendah kejap, ada hal untuk projek. Layan gambar ok?


Cuci mata tengok cikgu-cikgu sekolah. Buley? Haha.


Opppss, tersenget pulak mulut.


Yang ini Miza, buley ngurat. Haha.


Chumel kan budak-budak sekolah? Hilang tension kejap tengok gelagat diorang ni.


Assalamualaikum,
Shaye Ustazah Nemo.

Time kaseh!

4 comments:

REMEDY said...

Tahniah remedy ucapkan pada ustazah nemo...Dah jadi ustazah ni bila plak nak belanja? he he gurau jer

Kancilbiru said...

hihihi ustazah pulak...ok la tu..ustazah moden...ada blog..ekekek

Anne Boleyn said...

yerr..nk ckp juge..ha'ah, mcm ustazah lah. hehe :)

Aus MeLankoLik said...

ustazah ank 3 , boleh ?? hahahak

Lazada Philippines