Monday, May 17

Tersekat Terbantut Tersangkut !

Salam semua. Sihat? Semoga sihat selalu. Masuk hari ni dah tiga hari shaye terperap kat rumah sewa ni. Buring ah ! Tak tahu nak buat apa. Nak bercucuk tanam takde benihnya, nak masak takde barang. Ei, ada kedai tapi tak buley pakai. benda-benda penting diorang tak jual. Panas ni. Panas. Hehe. Jadi, tersekat segala apa yang shaye nak buat kat rumah ni.


Assignment takde, kelas pun tak start lagi. Shaye jadi buntu di situ. Ibaratkan shaye dah macam handphone yang takde kredit. Tahu tak macam mana perasaan tu? Tahu? Nak mengarang pun jadi takde idea. Dah dua hari jugak tak menulis. Asal menulis je, padam balik. Dah tulis, padam. Terbantut semua idea ok ! Sebab takde benda nak dikongsikan bila shaye dalam keadaan buring ! Buring. Buring dan nak gilak!


Semester pendek. Ye, memang situasinya macam ni. Sebab? Bayangkan. Dalam seminggu, ada dua kelas je. Untuk short sem kali ni, kelas shaye hanya pada hari Rabu dengan Khamis. Ikotkan nak wat kelas hari Rabu je, tapi dah full pulak. So, terpaksa kelas Rabu dan Khamis. Ha, Bayangkan jugak, dari hari Jumaat, Sabtu, Ahad, Isnin, dan Selasa, shaye bakal terperap kat rumah. Tersangkut shaye duduk kat rumah ni lama-lama. Tak ke gila shaye dibuatnye?




Ada satu jawapan je. BALIK ! Yeay! Haha !

1 comment:

Aus MeLankoLik said...

balik keje kau nnt habiskan beras je , hahahak .

Lazada Philippines