Saturday, June 26

Itu Dia Kawan-Kawan Shaye !

Salam Semua. Birthday party siapalah pulak ni kan? Hehe. Saja je nak upload gamba lama-lama. Rinduuuuu ! Ini gambar kenangan masa shaye study kat poli dulu. Poli mana? Politeknik Sultan Azlan Shah, Perak ye kawan-kawan. Tak tahu lagi kat mana? Kat Tanjong Malim, Perak. Sejam dari KL kalau nak pegi sana.


Yep, teman datang dan pergi. Tapi kenangan pasti terpahat di hati. Sekurang-kurangnya ia menyimpan memori bersama. Susah nak cari kawan sejati sekarang. Ye, kawan sejati. Kawan susah dan senag ye kawan-kawan. Bukan kawan senang-senangan, susah tinggal-tinggalan. Jaat macam tu. Tak baik ok. Bila berkawan biarlah ikhlas.



Ok, buat kawan-kawan sejati kat luar sana amek kek ni. Khas untuk korang dari kami. Hehe !



Seee? Kegembiraan jelas terpancar di wajah kami even kek tu terpaksa letak atas kerusi yang dah nak patah. Maklumlah, rumah sewa perempuan. Lelaki not allowed ! Hehe. Duduk luar je buleh ye. Ini sebenarnya suprise kitorang buat untuk Achik. Bukan Achik Spin ye. Tapi Achik yang mana? Ha yang kena suap kat bawah ni.



Ye, suap dia ! Suap lagi ! Ngeeee....



Giliran orang lain pulak suap !



Ai, macam pengantin la pulak. Kalau la shaye punya birthday nanti diorang buat suprise macam ni, adakah shaye disuap jugak? *Suaplah.Suaplah!


Gila nak kena kerat tangan dengan incik??!
Hahahahha!


Muka dah comot masing-masing. Perkara wajib lepas makan kek, acara baling-baling kek memang dah jadi tradisi kitorang ye kawan-kawan. Laki pompuan sama je, takde belas kasihan. Kejam. Hahaha.



Tengok tu?? Masa ni kat depan rumah sewa kitorang masa dulu. Gila pukul 12am lebih, kitorang main kejar-kejar keliling taman. Shaye lari laju ok. Haha. Gila nak selamatkan diri, tapi hasilnya muka paling comot. *Fikirlah sendiri berapa laju shaye lari. Haha



Ces! Ha, gambar kat atas ni menunjukkan rumah sewa incik masa kat poli dulu. Kitorang setahun lebih berjiran dulu. Rumah depan-depan la jugak. Tapi bukan betul-betul depan la. Beza dua rumah macam tu. Haha. So, hari-hari bila keluar rumah, mengadap muka dia. Tapi masa tu I tak jatuh chenta kat you la sayang. I sibuk jaga adik angkat depan rumah je. Oppppps! Tapi betul orang kata kan?


Tak kenal maka tak cinta.

6 comments:

mu'az said...

time ni shaye sebuk ngan jaja sy mane nk pandang kamu... hari2 ckap "i lap u... i lap u..." ngan dia. nk jenguk awak mane ada masa... blm msk akak angkt lg... mak angkat... adoi xterlayan la sy time 2.

nur'ain zainal abidin said...

NUR'AIN ZAINAL ABIDIN d0esn't like diz sbb xde dlm gamba als0 di tempat kejadian ~ *sad sesad sadnyeeee*

Mr feckry said...

sahabat, datang dan pergi..huhu

nAsuha said...

yaaaa2 best time nie....
huhuhu~~
rnd gan kenangan lalu...:)
cik NUR 'AIN dislike kah???
cian dia xde time nie...
sape suh balik....:))

Anne Boleyn said...

heheh kenangan kan. mmg btol susah nk dpt kwn sejati skang ni. hmm~ hana pon. nama je kawan. tp ble kte mntak tlg larik2. ble dye susah, dye mntk tlg kite..kte tlg jerr. bkn nk ngungkit tp.. org kte pe ek.. org berbudi kte berbahasa...

p/s : jom baca kisah mentor and kisah kawan Anne Boleyn dituduh merogol.. huhu

Stargone said...

alololooo.. siap makan bersuap lagi. bestkan dapat kumpul dengan kawan-kawan sambil bergelak ketawa.

Lazada Philippines