Friday, June 18

Pengalaman Susah Mengajar Erti Hidup



Salam semua. I'm back ! Lama sangat tak update rasa kekok. Macam hilang idea nak menulis. Tapi shaye tak mahu stop menulis. Sebab menulis is my passion. Hehe. Seperti yang dinyatakan dalam entry lepas shaye tak dapat menulis atas sebab tersebut. Malas nak cerita panjang lebar pasal tu, lagipun hutang-piutang semua hampir diselesaikan oleh kami. Asalkan dapat balik Streamyx kat rumah ni pun dah cukup bagus. Bersyukur. Tapi bil air, api, harap-harap tak mengalami nasib yang sama sebab memang ada tunggakan dari budak-budak lepas jugak. Habislah!


Betapa susahnya takde Internet kat rumah. Ibarat macam takde letrik dengan air tau. Nak buat kerja semua terbantut. Nak buat assignment, kena online kat kampus. Tu pon hari-hari shaye angkut laptop ke hulu-hilir. Takpelah, pengalaman hidup susah. Haha. Dengan takde duitnya. Hebat! Sampai jalan kaki dari kampus ke rumah. Nak dekat 10km tau berjalan. Tapi hasilnye? Tengok muka still maintain happy lagi. Haha. Tak percaye?



Sekarang pun dah rajin masak kat rumah. Shaye dah ada hobi baru la. Memasak. Haha. Tapi risau jugak bila dah masak, makan pun mesti nak banyak sebab takde limit. Aduhai. Tapi takpe, semua ini terjadi ada hikmahnya. Shaye belajar erti bersyukur dan menghargai. Dan satu lagi, cara macam mana nak senyum happy padahal dalam poket tinggal 50sen. Haha. Gila betul. Short sem kali ini memang mencabar. Now kelas untuk short sem dah pun tamat, sekarang just sibuk dengan test, projek, dan presentation saja. Selesai semua hal, boleh balik. Part tu shaye sukeee..


Apa-apapun shaye bersyukur tak mati kelaparan kat sini.
*Ayat gila sadis. Sape nak taja shaye kat sini, meh. Silakan. Ceh ! Buley masuk program tv3 Bersamamu nih. Hoho. Tidak !


p/s : Hari ni shaye masak tomyam dengan telur dadar. Korang dah mamam?

2 comments:

helena's said...

ok apa kata era tlong masakkan cikhel tompayn tak pon bg lah sikit tomyam tu haaaa kecur liur pulak haaa


tomyam peberet tuh!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.wow!
.pndai masak ekkk
.baguss~~
.buat shortcos gak ek?
.i pun!
.xm stat 23 nehh
T______T

Lazada Philippines