Saturday, July 10

Bajet Muda

Salam semua. Shaye sebenarnya baru pulang dari Bukit Jalil sebab teman adik shaye beli tiket balik Kedah. Ini first time dia naik bus jauh-jauh semua. Jadi shaye sebagai kakak yang matang, pergi temankan dia. Mula-mula Mama hantar kat stesyen Klang Central tapi tiket takde, dats why la kitorang ke kL terus. Sana confirm banyak tiketnya.

Pagi-pagi bangun malasnya nak bersiap. So, pakai je la tshirt zaman muda-muda dulu. Nasib baik muat. Makeup pun ala kadar macam mak minah nak pegi pasar je. Pakai crocs je. Takde kasut heel bagai. Sempoi saje. Bajet tak jalan-jalan pun. Tahu-tahu kena pergi kL. Aduhai, I tak biasa ok. Haha. Selekeh gila rasa. Tapi takpelah, bukan nak berdating pon.

So, tadi merasa la naik bas macam zaman dulu-dulu. Sebab shaye bawakkan beg silang adik shaye, handbag simpan dalam beg dia. So, terserlah muda remaja shaye kan. Haha.


Bro Emy : Hahaha. Kelakar la kau ni.
Shaye : Apesal??
Bro Emy : Dress up macam muda-muda dulu.
Shaye : Hahaha. Biaselah. Aku kan muda lagi.. !
Bro Emy : Haha. Muka kau muka matanglah. Jangan tipu.
Shaye : Eley! Haha.

Lepas hantar dia terus shaye balik rumah. Lepas ni pandai-pandailah dia nak naik bus dari kL macam mana. Incik dah risau shaye jalan sorang-sorang. *Alah...dulu shaye biasa je jalan sorang kan. Sebelum kenal la. Hehehe.

Jadi lepas ni, shaye nak makan pegaga tiap hari, jus pegaga, takpun takmo minum ais dah. Shaye belum tua lagi lah! Haisyyyoooh!


p/s : Nasib baik tak jumpa budak bawah umur. Baru nak test ngurat.. Opppsss! Kasi panas incik.. Hehe.

5 comments:

mu'az said...

Bgs la klu jmp bg tau sy pn dh lme xpts cinta ni.

Mr feckry said...

eh lu bukan baru 14 tahun ke?

Anne Boleyn said...

yeah..cik nemo mimosh memang nampak muda pon tau. comel lagi tu. :)

aipp ni mesti incik muaz berangin je ni baca kamu punya entry. :P

|| nemo mimosh || said...

memang die hangin satu badan..tak sengaje la.opps..:)

fikaryna said...

jiwa muda terbit aura kat muka..cewwah..hehe..

Lazada Philippines