Thursday, July 29

Library UTHM terbaik oh!

Salam semua. Selamat malam. Sorry sebab shaye bizi dua tiga hari. Haisssyoh! Mesti korang buhsan kan, tak habis-habis bizi. Aduhai. Sorry okeh! At least, shaye updated juge. Ok, hari ni shaye nak promote kat anda semua pasal UTHM. Apekah? Universiti Tun Hussein Onn Malaysia. Jangan ngade-ngade tanya lagi. Kenapa eh bila cakap UTHM, orang confius. Isyh ! UTHM terbaik okeh! Terbaik dari ladang. Haha. UTHM sebenarnya baru nak membangun, dan sekarang dah bangun pon. Tak percaye?


Masa mula-mula masuk sini, bangunan semuanya biasa-biasa je. Sekarang ni, pergh! Macam shopping complex wa cakap sama lu! Hahaha. Agak berbangga la jugak sebab dapat jugak merasa bangunan-bangunan baru UTHM. Antaranya ialah, library baru UTHM. Besar okeh. Pergi library macam pergi lawatan sambil belajar. Haha. Terpinga-pinga sebab besar dan cantik. Confirm nak exam nanti ramai berkampung kat sana. Sebab suasananya sangat tenang dan sangaaaatlah selesa. Ok, jum shaye bawak korang !



Tup tup dah sampai. Opppss. Tutup mulut korang tu. Apa korang menungkan tu? Jum masuk ! *Actually, shaye pun ternganga masa mula-mula sampai sini. Haha. Siyes besar gila ! Ibarat nak masuk Pusat Sains Negara je rasanya. Hahahaha !



Kat tengah-tengah library ni ade taman kecik. Agak-agak stress tengok muka orang-orang dalam library, kita buley melepak kat sini sambil tengok air pancut. Seronok ! *Psssstt, kat sini juge buley jadi port untuk korang cuci mata. Opppss! Ampun, incik. Ampun !



Ha, ni la taman yang dimaksudkan. Bukan taman kot, ada tumbuh-tumbuhan kat tengah-tengah library. Cantik. Siapa lalu sini, semua sibuk nak tangkap gambar. Termasuklah kami. Ngeee..



Smile !
Kechek! *Bunyi sound camera handphone.



Agak-agak kalau jalan sorang-sorang buley sesat ni. Banyak jugak kemudahan yang disediakan library ni. Antaranya kafetaria, kedai buku, kedai alat tulis, bilik perbincangan, dan sebagainya. Maklumlah, bangunan library ni agak jauh sket dengan bangunan-bangunan lain. Jadi takdelah kitorang penat berjalan nak ulang-alik atau sebagainya.



Sebelum masuk, kena amek gambar lagi. Kenangan. Kunun-kunun macam kitorang yang rasmikan library ni kan. Hehe.



Zoom in sket gambar. Hehe.



Ok fine, dah masuk. Buku-buku kat sini boleh tahan banyak. Ok la jugak. Semuanya ok. Library ni ada empat tingkat kot if tak salah dan setiap tingkat dibahagikan kepada fakulti masing-masing. Senang sket nak cari buku. Nak duduk study melepak dengan budak fakulti lain pon takpe kan. Tak salah pon.



Again. Bergambar lagi. Aduhai. Takde orang sangat bolehlah nak posing-posing bagai. Cuba kalau padat orangnya. Malu masing-masing. Haha.



Kitorang datang sini pon nak pinjam buku sebenarnya. Pinjam buku kat sini pon senang. tak payah pegi kaunter dah. pakai mesin je semua. Cepat dan jimat masa.



Sempat lagi tengok pameran mengenai Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi. Yang paling excited baju kurung biru tu. Hahaha.



Agak-agak penat pakai tangga, buley pakai lif ye tuan puan. Hehe.



Ok, itu pemandangan dari luar Library. Cantik kan? *Psssstt, Universiti lain ada tak library macam ni? Gile riak cik Nemo kite ni. Hoho.



Ok, penat dah ? Buku dah pinjam, abang kat kaunter dah ngurat, library pon dah rasmi. Tamat lawatan sambi belajar kita hari ni. Conclusionnya, siapa-siapa yang nak masuk belajar, meh sambung belajar kat UTHM. Tak rugi. Oklah, jum kite balik ! Yeay ! Actually sebab klaz batal, kitorang melencong la ke sini. Hehe.


p/s: Part ngurat abang kat kaunter tu bohong semata-mata ye.Harap maklum.

6 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

saya rindu ngan UTHM....


Saya yang baek hati,

✿LyndaWawa✿ =)

daisy_rose said...

wa..canggih gle ito skang..libary pon ade lif..bangge bangge..

cik Nemo said...

sesungguhnya haruslah berbangga! =)

Mr feckry said...

dulu kuitho kan

♥ suterakasih ♥ said...

cik nemo study kt UTHM ekk??
wahh lawanya libry..libry U sy pon lawa gak hihi *xmo kalah hihi*

uitmdihatikuhhhh ~ said...

uitm p0n ade library oiii ..
besau gak !
ley cuci mata gak
ade ek0n gak
tingkat tingkat gak
tapiiii .... xde la taman2 tu n xde liffffff !!
huhuhuhuhu ~ :p

Lazada Philippines