Sunday, July 25

Tips : Syhh! Tempat dating Anganku


Salam semua. Selamat malam ye. Dah tidur ke? Eloklah kalau dah tidur. Shaye nak bagitahu benda rahsia ni. Kalau dah tidur takde maknanya la korang dapat tahu. *Ye ke? Takdelah, shaye tak dapat tidur. Maybe sebab sekarang bukan masa tidur shaye. Sebelum tidur biasanya shaye akan berangan dulu. Lepas tu baru terlelap. Sebelum tidur korang ingat siapa? Mak ayah? Bagus-bagus ! Shaye pun. Shaye ingat semua. Termasuklah orang-orang tersayang shaye. Boyfren ke? Hahaha. Syyyyhhh ! Kecoh la korang ni. Diam-diam la hai.


Malam-malam macam ni seronok gila oh berangan. Jum berangan dengan shaye jum ? Dah-dah cepat amek bantal busyuk pastu meh baring sebelah shaye, kita berangan yuk ! Ok, mesti banyak kenangan korang bersama kekasih hati korang kan ? Shaye pong ! *Angkat kaki, eh angkat tangan. Tapi perkara-perkara yang shaye teringin buat atau pergi dengan si dia ialah :


1. Memancing
Haha. Macam lelaki la pulak teringin nak mancing. Ok ape? Kite pegi satu tempat, yang berbayar la. Confirm dapat ikan punye. Duduk berduaan, memancing sama-sama, berpeluh-peluh berpanas-panasan sambil berkerut-kerutan tunggu ikan tak dapat, masa tu la kita boleh spent time together dengan borak-borak pasal masa depan ke, pasal feeling ke, pasal berapa nak jual ikan tu kat pasar ke, ape-ape jelah kan. Tapi kalau salah sorang tak ikhlas better tak payah la kan. Japgi buat gadoh tak pasal-pasal.


2. Pergi Fun Fair terbesar di Malaysia. Ade ?
Korang rasa ada ke Fun Fair yang terbesar ? Taman tema ada la kot kan? Kira besar la tu eh ? Entah, tapi pada shaye nak pergi satu Fun Fair yang macam cerita Mat Saleh tu, besar. Siyes seronok ! Poket kena penuh oh bila nak datang tempat macam ni. Pergi tempat macam ni sangat bagus bila baru lepas gadoh besar. Hilang tension. Tak percaye ? Cobalah !


3. Naik sampan tepi tasik.
Yang ni pun shaye teringin. Penat kan jalan-jalan je, habis hilang lemak-lemak di kaki. Apalah salahnye kita naik sampan, kayuh sampan tu slow-slow. Sekurang-kurangnya hilang pulak lemak-lemak di tangan. Yeke? Haha. Time si dia tengah kayuh-kayuh tu renung tepat kat mata dia. Bayangkan bersungguh-sungguh dia kayuh sampan tu. Pergh, jatuh cinta lagi sekali kot. *Tak sedar orang tu separuh nyawa nak kayuh lagi-lagi korang berat semangkuk. Haha.


4. Makan malam istimewa.
Makan malam istimewa ? Wahhh! Dengar macam nak pergi tempat ekslusif je kan ? Haha. Takde maknanye. Pergi tempat yang mampu aje. Si dia dan korang kena berpakaian lain dari yang biasa, mekap-mekap la sket. Yang lelaki tu, pakai la wangi-wangi sket. pastu pergi kat tempat makan yang tak pernah korang pergi lagi. Lepas makan, bagi hadiah ke. *Pergh ! Seronoknye berangan.


5. Solat di masjid paling cantik.
Yang ni paling besh. Shaye selalu pergi solat di Masjid Shah Alam tu. Siyes cantik. Rasa tenang je. Lepas solat tengok muka masing-masing berseri-seri je. Barulah wujud rasa cinta yang abadi. Chewah ! Lokasi masjid cantik yang lain kat mana ye ? Masjid Putrajaya mesti lagi cantik. nak pergi Masjid Kristal macam jauh sangat la pulak. Hehehe.


6. Bercuti kat sebuah pulau yang air masih biru.
Ape jadahnya air yang masih biru ? Haha. maksud shaye di sini nak pergi bercuti kat sebuah pulau yang lautnya tak tercemar. Tengok je dah boleh nampak ikan kat dasar laut. Seronok tu. Tapi kalau nak cari area sini mana nak dapatnye. Nak pergi jauh-jauh takkan nak pergi balik hari ? Jawapannye, nikah dulu pastu baru buley honeymoon tempat macam tu. Kan? Kan?


7. Berkelah.
Ok, yang ni biasa-biasa je. Tapi shaye teringin nak pergi berkelah siap bentang-bentang tikar duduk tepi tasik atau tepi pantai sambil makan bekalan sama-sama. Makan suap-suap oh. Pastu shaye bacakan dia novel cinta. Tangkap-tangkap gambar sambil kongsi cerita menarik. Masa berkelah, siap pasang lagu romantik. Auuuuuuwwww !


8. BBQ
Tak pernah oh buat BBQ dengan dia. Kan seronok kita main bakar-bakar sama-sama. Dia bakar ayam, kite bakar itik. Opppss, bakar ikan. Sambil bakar-bakar, celet arang kat muka dia. pastu main kejar-kejar sampai ayam dan ikan hangus. Pastu makan sambil kerut-kerut tapi masih ketawa bahagia. Oh, seronok !


9. Menonton teater.
Yang ni pun shaye teringin sangat nak pergi. Tak pernah tonton teater seumur hidup. Nak try lah. Tapi tonton teater bukan sama macam tonton wayang. Kena formal kan ? Entahlah. Nanti dah keje buley kot pergi tonton teater. Shaye kan orang seni, shaye suke pergi tempat-tempat macam tu. Hehehe.


10. Atas bukit.
Opppps, apa kau nak buat atas bukit tu Era ? Bahayes nih ! Bahayes nih ! Haha. maksud shaye bukan duduk atas bukit tu berdua-duaan. Tapi dengan kawan-kawan sekali la. Takpun kayuh basikal sama-sama naik bukit ke. Besh oh ! Main lumba-lumba dengan si dia. Pastu dah penat rehat sama-sama sambil bergelak ketawa. Bahagia tu. Hahaha.


Apa lagi eh ? Errmmm.. Korang rasa ? Eh ? Korang ! Laaaa......tido dah ? Cet ! Buat penat je berangan tau. Haha. Tak gune pegi tido. Esok pagi memang nak kena pukul. Ok lah, shaye pun nak masuk tido ni. Psssstt, korang rasa shaye terlebih berangan ke ? Ah, lantak pi lah. Shaye tahu mesti korang teringin jugak. Kan ? Kan ? Lalalalallala.

6 comments:

farysa said...

bestny berangan
nnt cntinue lg eh
hehe

mu'az said...

ok nnt kte bwk mimi skali.

Anne Boleyn said...

yang part nak sampan tepi tasik tu romantik! Ngehee~ :P Lama dah tak datang blog nemo mimosh. Header tu cantik! :)

p/s: kol 12 ni anne boleyn ada publish pasal 'kabel besar' jemput baca yer nnti. :)

syufaa said...

nak ikottttt!! hikhik :P

nAsuha said...

huhuhuuhuh...
sedihnye....
sume x kn dpt punye.....:(

nurain said...

yana , g men layang layang ko x teringin ke ? hahahaha ! main layang2 , lari same2 , gadoh2 msti ade dlm drama tv1 aku ni .. hahaha ! gado sbb 2,2 x reti naikkan layang2 . boley x ? bile gadoh , si dia pujuk beli askem padelpop . pastu gelak2 and duduk tepi sbb penat . last2 layang2 tu jd alas tmpt duduk . hihihih ! :)

Lazada Philippines