Thursday, July 8

Tutorial Snow Effect Pada Blog

Salam semua. Semoga sihat sentiasa. Ok, hari ni shaye nak bagi sket tutorial yang sangat simple dan sangat mudah. Tutorial apa? Ni korang perasan tak blog shaye dah ala-ala cerita Winter Sonata ada salji turun? Hehe. Korang nak try jugak? Meh shaye ajar meh.


First, sila login account blog korang. Macam biasa pegi Add gadget. Kat mana? Klik Dashboard>Design>Add Gadget>Html/Javascript. Lepas tu copy kod di bawah ni :

Untuk kaler putih :

<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/14104214083/snow-white.js"></script>


Untuk kaler hitam :

<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/03441140321/snow-black.js"></script>


Pilih mana kaler yang korang nak ye. Hitam atau putih, jangan copy dua-dua sekali pulak. Pilih salah satu aje. Last sekali, Save. Lepas tu korang boleh Preview. Serta-merta akan ada snow effect kat blog korang. Kalau taknak dah benda snow effect ni atau korang rasa musim Winter Sonata korang dah habis, Remove aje macam biasa.


Selamat Mencoba.

3 comments:

BeeNaa said...

Tak faham , da cuba tapi masih tak dapat pun . :(

BeeNaa said...

da cuba tapi masih tak dapat , *tak tahu amcm nak buad :(

BeeNaa said...

da cuba tapi masih tak dapat , sy ta fhm ~

Lazada Philippines