Friday, August 13

Korang ade ke?


Salam semua. Good moning everybody! Are you okay? I hope so. Are you happy? I hope so. *Masih lagi nak tiru Mr.Duncan punye ayat. Ok, ini entri auto-published ye kawan-kawan. Saat korang baca entri ni shaye on the way balik Klang. Hehe. Sooooo excited! Sebelum tu, jap jap!! Korang puasa ke tak ni? Ingat pesan shaye, jangan yang yok ye. Dosa tau! Ape-ape pun doakan shaye selamat sampai tau.


Ok, takde benda nak story kat korang, just nak tayang kat korang kat rumah sewa shaye ni dah ada haiwan peliharaan. Hehe. Yang pastinya bukan kucing ye. *cik Nemo takot kucing. Nak tahu ke binatang ape? Sangat cute tapi shaye takut nak pegang. Geli-geli sket kot. Ha, perkenalkan! Tikus jadian! Opppsss, bukan-bukan. Ape eh? Ha.. hamster!


Tapi bukan shaye punya. Tak reti oh nak bela-bela binatang ni. Sebab takut dia mati. Huhu. Pastu kalau bela tak buley makan. Jadi tak sampai hati. Hoho. *Gile makan je cik Nemo korang ni. Hamster ni budak rumah shaye yang punya. Cute. Tahu-tahu je ada kat ruang tamu. Bila shaye stress je, duduk je menatap hamster ni. Nak pegang tapi tak pandai. lagipun orang punya.




Cute kan? Shaye suka yang ni. Soooo cute! Dia pandai posing. Tengoklah. Masa ni dia tengah main benda tu. Bila nak amek gamba je, dia benti fokus kat kamera. Haha. Sape ajar ni Momot? Momot? Pandai-pandai ko je kan nak panggil dia Momot. Oppps!



Ada dua ekor je. Jantan dengan betina. Tak boleh banyak-banyak, nanti dia confius nak bercinta dengan yang mana, takpun gadoh-gadoh berebutkan girlfriend. Haha.


*Agak-agak niat jaat tu, culik hamster ni bawak balik Klang. Hoho.

3 comments:

cik helena said...

hamster cikhel nama dia akus dia mati kene hempap kamus..malang tak berbau :(

♥ suterakasih ♥ said...

hamster kt rmh dh ninggal sbb xtahan kot cium bau kencing sndri hihi

Dia.Honey said...

ai ade hemster..nama dia cici

Lazada Philippines