Monday, August 30

Merdeka yok | Balik RAYE !



Salam semua. Selamat petang. Seronok ni. Shaye kat rumah sewa tinggal sorang-sorang. So, boleh melayan lagu kuat-kuat. Opppps, puasa. Ok, slow kan tune laptop balik. Hehe. *padahal pakai headphone. Haaa, esok shaye balik raye. Ape dia? Balik RAYE ye kawan-kawan. Gile awal. Nak ikutkan cuti start Jumaat ni tapi shaye buat cuti sendiri. Keadaan tak mengizinkan shaye duduk lama-lama kat sini. Disebabkan semua orang dalam rumah ni dah balik dari last week lagi. Diorang pun buat cuti sendiri okeh. Huhu. Jaat! Tinggal shaye kat sini.


Ok, tiket shaye jam 10am esok, so doakan perjalanan shaye sentiasa dilindungi dan esok jangan lupa kejut shaye okeh? Shaye dah kena insomnia ni. Tak boleh tidur malam, tapi tidur ikut suka je. Haisyyoooh! Masalah-masalah. Huhu. Harap-harap tak tertinggal bas esok. Itu je la tiket yang ada. Kang balik lambat-lambat, lepas raye la ko dapat balik RAYE. Omaigod!


Eh, malam ni merdeka kan? Cepat je rasa kan? Kan? Hehe. Syukur sebab negara kita tetap merdeka sampai sekarang. Tapi sedar tak sedar, kita merdeka secara zahirnya aje, tapi secara dalamannya kita masih dijajah oleh penjajah. Yep, tengok aje la life sekarang ni. Huhu. Takot. Taknak komen panjang, korang tahu sendiri. Apa-apapun, shaye nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke berapa eh?. Renungkanlah pengorbanan yang telah dibuat oleh pemimpin-pemimpin kita zaman dulu. Kalau tak kerana jasa diorang, kita pon takkan baik-baik macam ni.


Korang sambut ke? Puasalah. Takde sambut-sambut kot. Sambut kat masjid dengan surau pon ok jugak. Boleh buat doa-doa ke. Shaye? Shaye seumur hidup tak pernah sambut merdeka kot even shaye lahir bulan 8. Hehe. Yelah, sambut pon tak dapat ape. Keluar tengah-tengah malam dengan ramai orangnye. Bahaye tau. Banyak dah kes malam-malam merdeka ni. Huhu. So, better kita sambut dengan doa je. Okeh?


Gamba zaman mude remaje.


Esok incik cuti, kata nak ajak shaye shopping raye. Tapi tadi kata die dah shopping hari ni. Hmm, takdelah shopping esok kot gamaknye. Ni nak majuk doploh empat jam nih. Takpelah. Nak majuk kenape pon kan? Ok lah, lapaq ni. Kat sini takde jual makanan dah. Benci. Mentang-mentang ramai dah balik, peniaga pon takmo meniaga. Huhu. Babai!

2 comments:

J.M.R said...

awalnye cik shaye blk raya..mst plan nak buat sndr biskut raya byk2 ye...:-p

nurain said...

asek majuk je .. penat mueh ! :p

Lazada Philippines