Tuesday, August 10

Ramadhan datang lagi



Hello guys. Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuanya. Are you okay? I hope so. Are you happy? I hope so. *sape yang kenal Mr.Duncan itu shaye tiru ayat dia.Hehe. Ok, sedar tak sedar esok kite dah nak puasa. Kejap je kan masa berlalu. Rasa macam baru je raya tahun lepas, dah nak masuk raya lagi. Isyh.


Takde apa yang nak dicelotehkan pagi-pagi ni, just nak wish Selamat menjalani ibadah berpuasa dengan sempurna. Jangan puasa yang yok okeh. Dosa. Bulan yang baik, bulan yang mulia, banyak-banyakkanlah beribadah. Masa ni lah peluang kia nak tebus balik apa yang kurang dari bulan-bulan sebelumnya. Setan-setan semua dah kena ikat, jadi semuanya terletak pada diri kita untuk lebih bersemangat nak beribadah.


Lagi satu, bulan puasa ni confirm banyak bazaar Ramadhan yang bukak, jadi bawak-bawak le berjimat okeh. Jangan la boros sangat beli makanan ikot nafsu. *Shaye la orangnye. Haha. Ok, kali ni insyaAllah shaye cuba berjimat dan takmo boros. Lagipun makan banyak-banyak gemuk pulak. Risau ni. Nak raya kang pakai baju raya tak muat pulak. Naye. Hehe.


Ok, again shaye nak ucapkan selamat menjalani ibadah berpuasa dengan sempurna hendakNya. Jangan ponteng puasa okeh !


Jadual Imsak & Berbuka Puasa 2010
Ok, ini untuk rujukan anda. Maceh !

4 comments:

saya_arief said...

Mr.Duncan tu sape ea..
macam penah dengar je name tuu..
anyway, selamat berpuasa.
:D

Mr feckry said...

weh gua suka poster lu ni

cik Nemo said...

arief: selalu2 la bukak learning english kat internet. nnti jumpe mr.duncan. hehe.

feckry: hehe. bermakna kan poster ni..i likeee too..:P

kukuchimachikumi said...

jadual 2 tok zon mne??

mne nk dptkan ek??

Lazada Philippines