Wednesday, September 29

Doakan Beliau Dicucuri Rahmat.

Salam semua. Good moning ! Actually ada banyak benda nak cerita sebab dah lama tak dapat updated kan ? Ni pon shaye curi-curi updated sementara tunggu kawan-kawan lain bersiap nak pegi kelas kejap lagi. Ok, korang dah habis baca drama Epilog Raya Cik Nemo episod 1, 2, 3, 4, 5? Yang belom baca, kalau sudi baca la ye. Hehe. Okeh, dalam Epilog Raya dan sebelum raya hari tu, shaye ada bagitahu kan yang pakcik shaye sakit? Hmm, masa tu bajet beliau pergi meninggalkan kita pagi raya ke, ape ke. Tapi syukur beliau masih kuat masa tu.


Tapi sayangkan, kita sebagai manusia tak boleh melawan takdir yang telah ditetapkan oleh Allah. Beliau pergi tanggal 18hb September 2010 hari Sabtu. Kesedihan menyelubungi keluarga sebelah Mama. Beliau juga meninggalkan seorang isteri serta 3 orang anak perempuan. Sayu hati tengok diorang anak-beranak. Dengan siapa lagi tempat mengadu lepas ni. Huhu. Shaye juga turut bersedih. Sampaikan demam terkejut dibuatnya. Maybe sebab masa tengah elok-elok baca Yasin tengah malam untuk jenazah, tiba-tiba balackout kejap sebab maybe ada siapa-siapa salah pasang plug. Terkezut okeh. *Shaye memang penakot. Mengaku.


Pagi Ahad, keesokan harinya, jenazah telah selamat dikuburkan. Syukur kerana semuanya berjalan lancar.





Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat beliau dan doakan beliau sentiasa dilindungi dan dicucuri rahmat serta ditempatkan bersama orang-orang beriman. Amin.

5 comments:

saya_arief said...

al-fatihah.

~ ReD ~ said...

semoga rohnya ditmpatkan di kalangan hamba2Nya yang berimaaannn...


Makanan Aka-Ala Fear Factor [Asia]. Ada Beranikah Anda Makan?

cik helena said...

alah sedih,,, :'(

alfatihah..

- F i D - said...

takziah utk family pakcik awk dan family awak..al-fatihah

Anna Boleyn said...

al-fatihah

moga dia damai di sana.

Lazada Philippines