Sunday, September 5

Katy Lim Lian hina Islam?

Salam semua. Good morning! Amacam? Sekarang shaye dah rajin updated blog pagi-pagi. Itu maknanye ape? Shaye bangun awal! Dan pengsan bile petang. Hehe. Takdelah, sekarang ni shaye cepat penat. Dalam jam 8 malam je pun shaye dah start mengantuk. Bila dah tido awal, bangun pon awal la. Pastu time tu la rajin nak masak sahor bagai. Then dah malas nak tido.


Ok, pagi-pagi ni shaye baca blog dari Eyriqazz, KancilBiru, Yanmie , AmazingNara semua updated cerita pasal si Katy Lim Lian ni. Apehal ni? Isyh. Suke je menghina Islam ye? Siap dah masuk berita TV3 dah. Tak patot. Tak tahulah ape masalah dia ya? Hmmm, selama duduk kat Malaysia ada masalah ke dengan agama Islam? Islam mengganggu dia ke? Persoalan di situ.





Sumber gambar : Amazingnara


Takmo komen panjang lebar pasal ni. Hanya si Katy Lim ni je tahu kenapa dia buat macam tu. Maybe dia terlupa kejap yang kita ada undang-undang. Kan dah kena siasat oleh Suruhan Komunikasi dan Multimedia Malaysia tu. Ikuti laporan dari Utusan Online mengenai Facebook Li Lian disiasat. Agak-agak wujud ke pemilik akaun Facebook ni? Entah-entah, teeeeeeetttt!


Apa-apa pun, kalau betullah perkara ni berlaku, harap dia diambil tindakan tegas. Laman sosial bukanlah sutu medan untuk kita bergaduh sesama sendiri. Kemana hilangnya moraliti kita sesama sendiri? Haisssyooooh! Penat mengeluh. Diharapkan kita sama-sama menghormati antara sesama sendiri. Jauhi pertelingkahan, elakkan pergaduhan. Baru je lepas merdeka, macam-macam hal lah!

4 comments:

saya_arief said...

adoii..
xabes2 ag bende cam ni.

eija jiejaja said...

teruknya perempuan tuh...

Rina (◕‿◕)✿ said...

huhu tah ape2. slalu yg begadoh ngan maki2 ni pemikiran dorang sempit. didikan agama kurang.
baik jgn msuk cmpur.

perbaiki diri sendiri dan cari ilmu sebanyak mungkin, smoga 1 day kte dapat berbakti kpd agama,bangsa dan negara InsyaAllah :)

maisyah said...

salam..
emm..manusia camni memang otak berkarat hati berkarat busuk!

Lazada Philippines