Thursday, September 2

Mereka Memahaminya.

Salam semua. Moning guyz! Puasakah? Hehe. Shaye dah kat rumah ni, kejenye jaga budak-budak kecil je kat rumah. Now dah ade baby baru kat rumah. Umur dalam 1 tahun 3 bulan. Fahrin namanye, ala-ala artis gitu. Asyik nangis je rindu Mama dia. Even ade baby lain tapi dalam hati shaye tetap Mimi okeh. Mimi lagi tua, umur dalam 1 tahun 7 bulan kot. Hehe. Dia tak pandai cakap penuh lagi, hujung-hujung je dia pandai sebut. Ok, uols. Layan je hasil berborak dengan Mimi :

Nemo: Mimi, Mama mana?
Mimi : Je.... (Keje)
Nemo: Abah???
Mimi : Je.... (Keje)
Nemo: Amat mana? (Abang Mimi)
Mimi: Je.... (Keje. Padahal sekolah)
Nemo: Aril Mana? (Abang Mimi lagi satu)
Mimi: Je.... (Semua kot die cakap keje)

Confius shaye dia faham ke tak, pastu nak menguji dia faham ke tak ape dia cakap, shaye pon tanya :

Nemo: Mimi mana?
Mimi: (sambil tepuk dada) Mimi....! (nak tunjuk dia kat sini)
Nemo: Kak Era mana??
Mimi: Ni...! (Tunjuk shaye)
Nemo: Owwwhhh..pandai.. (faham rupenye)
Mimi: Ashh?? (Mu'az??)
Nemo: Errrrr?? (Terkedu)....Keje....Hahaha. (Tak sangka okeh dia tanya shaye macam tu)

Haha. Teringat video kat atas ni, kanak-kanak memahaminya.
p/s: Tak boleh taip panjang-panjang. Mimi nak tengok Gorilla kat YouTube

8 comments:

farysa said...

hahaha
bestny klo dpt lyn bdk2
diorg sgt comel kn
=)

nurain said...

k0 ni xpaham la yana ..
dier jwb JE tu sbb
dier mls nk layan k0
so sume dier jwb JEEEE .. :)

- F i D - said...

comey je layan budak br nk belajar cakap :D

mu'az said...

Si fahrin 2 muke mcm faizal ismail,sebijik.haha...tp pndi bwk diri bdkny.suke sy tgk dia org 3bradik.

cik Nemo said...

farysa : memang besh pon..hati tenang!

cik Nemo said...

nurain: amboi ko..hahaha.

cik Nemo said...

fid: sangatlah comel..!

cik Nemo said...

muaz: yep, gud! gud! senang keje sy..:P

Lazada Philippines