Tuesday, October 26

Semangat Kena Ada

Salam semua. Selamat tengah malam. Sorry lah kalau shaye lambat updated. Baru lepas siapkan assignment. Maap ye. Hehe. Okeh, bukak-bukak belog nampak cik Epal updated. Omaigod! cik Epal dah kembali. Haha. Lama gila kot dia menghilang. Okeh kepada sape-sape yang suka baca belog dia, pegilah dia dah buat come back tu. Lepas ni kita dengar la balik bebelan-belan beliau. Hoho. Jangan marah cik Epal ye.


Okeh actually malam ni adalah malam kontrobesi rupanya. Huhu. Bukan apa, hari tu shaye ada bagitahu yang kitorang buat Dinner, right? Ni ada pulak yang tak puas hati dengan majlis tersebut. Adush. How come jadi macam ni? Shaye belom sempat lagi updated pasal Dinner dah kecoh-kecoh pulak. Kunon-kunon ada yang tak berkenan la dengan malam tu. Haisyooh! Okeh yang tak puas hati of coz la bukan korang-korang kan. Haha. Tapi ada la sorang ni pegi kutuk secara terang-terangan kat belog beliau pasal malam tu. Dia tak pegi, tapi dia kutuk-kutuk la pulak. Haisyyooh!. Sabar je la kan? So, kesian gila kat Pengarah Program tersebut iaitu kawan shaye sendiri. Dia jadi down gile bila dapat tahu padahal adat la kan kalau ada salah silap semua. Lagipun ini first time program macam ni sebenarnye.


Takpe la, benda nak jadi dah pon. Shaye? Tak terasa apa pun sebab pada shaye malam tu adalah malam yang happening dan semua enjoy pada malam tersebut. Yang pegi semua okeh je, takde banyak bunyik pon. Cuma tu je la, tak sampai hati tengok membe sendiri jadi down padahal niat dia baik. Tapi don't wory, dia dah ok dah. Takde nangis-nangis dah. hehe.


Akhir kata, terimalah lagu dari shaye. Oppps, bukan shaye. Layan lirik dalam lagu ni. InsyaAllah kita akan jadi lebih bersemangat dalam hidup.

The Climb-Miley Cyrus

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa




No comments:

Lazada Philippines