Sunday, October 31

Tutorial Blink Untuk Teks

Salam semua. Selamat malam. Ok, kali ni shaye nak share something yang sangat-sangatlah simple. Siapa-siapa pon boleh cuba. Senang dan mudah sekali. Perasan tak kalau kadang-kadang bila korang buat blogwalking tu, kat entri orang lain tu ada certain words jadi blink blink. Perasan tak? Ke korang tak faham macam mana blink-blink? Ok macam ni :


Ketiak. Eh bukan.


Ini baru nama dia Blink Blink!


Dah faham dah macam mana teks boleh jadi blink? Ok, teks tu dia kunon-kunon terkelip-kelip kan. Ok, di sini shaye nak ajar sket macam mana nak buat macam tu. Semuanya based on coding saja. Ok contoh la masa korang tengah taip-taip tu ada certain ayat yang korang nak blink kan. Contoh korang nak taip "Pada suatu hari, Pak Aji pegi Kedai Serbaneka Pak Mat". Korang nak blink kan teks Kedai Serbaneka Pak Mat tu. Taip <blink>kat sebelum teks dan </blink> kat selepas teks yang korang nak blink kan tu.


Contoh 1 :

Pada suatu hari, Pak Aji pegi <blink>Kedai Serbaneka Pak Mat</blink>

Hasil :

Pada suatu hari, Pak Aji pegi Kedai Serbaneka Pak Mat


Contoh 2 :

<blink>Jangan Menyibuk!!!!!</blink>

Hasil :

Jangan Menyibuk!!!!!


Ok, simple kan? Boleh cuba sendiri. Semoga berjaya!

4 comments:

Farah said...

Salam..tapi kadang kalau kita guna certain web browser such as chrome, dia tak fucntioning. Mungkin ada tag lain yg boleh digunakan selain ?

terima kasih :)

Anonymous said...

Тhank you foг the good wгiteup. It in fact wаs a amusement
accοunt it. Look аdvаnсed to morе aԁdeԁ agreeаble
from you! Howevег, how could wе communicate?


Also visit my web site - payday loans same day
Also visit my homepage ... same day payday loans

Anonymous said...

Еxcellеnt аrtіcle. I wіll be faсing a few
of these iѕsues аs wеll..

Ϻy ωebsitе ... unsecured loans
My website :: unsecured loans

Anonymous said...

Үοu actuallу make it seеm sо еasy with yоuг pгеsentation but I find this matter tο
be aсtuallу somеthing which I think I would never understanԁ.
It seemѕ toο comρlicated аnd very broaԁ for me.

Ι'm looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it!
Feel free to visit my site - cash loans

Lazada Philippines