Monday, November 1

Be A Part Of Churp Churp Today !

Salam semua. Tengok tajuk pon dah tahu. First of all, shaye nak berkongsi something yang boleh buat duit. Berbalik kepada tajuk, Be A Part Of Churp Churp Today yang bermaksud Jadilah Sebahagian Daripada Churp Churp Hari Ini! Eceh! Pertama sekali shaye nak tanya, korang tahu tak apa benda Churp Churp yang shaye maksudkan di sini? Tahu tak? Kalau tak tahu mari shaye jelaskan.


Actually masih ramai lagi yang tak tahu tentang kewujudan Churp Churp ni. Sebelum apa-apa jangan fikir ini skim cepat kaya takpun MLM ye. Bukan. Churp Churp ni sebenarnya bernaung di bawah syarikat Nuffnang dan ianya merupakan sebuah syarikat pengiklanan yang membayar setiap kempen yang akan uols bakal terima. Tugas uols sangatlah mudah. Uols hanya perlu menulis tweet di dashboard ChurpChurp dan iklan akan di publish secara automatik melalui akaun Twitter uols. See? Sangat mudah kan?


Macam mana Churp Churp beroperasi?

Churp Churp ni adalah media sosial yang memberi bayaran kepada Churpers (ahli-ahli Churp Churp) yang telah menyebarkan iklan dan sebarang pengemaskini iklan yang dibuat berdasarkan permintaan pengiklan. Ia lebih kurang macam Nuffnang cuma konsep penyebaran iklan tu lain sket. Maksudnya kat sini, kalau Nuffnang, kita just tampal iklan tu kat blog kita dan kita buat blogwalking sket supaya ramai la yang klik iklan, tapi konsep Churp Churp pulak tak perlu blogwalking. Hanya Tweets saja. Lagi ramai follower uols, lagi ramai yang baca iklan tu, lagi banyak la ganjaran yang uols dapat.

Konsep Churp Churp


















Terdapat dua jenis Churps yang sedia ada :

1. Dijadualkan (User-generated) Churps
Uols akan diberitahu melalui email terlebih dahulu yang uols diberikan tugas baru dan diberi sedikit penerangan untuk menulis posting tersebut dalam apa-apa cara yang uols inginkan dengan beberapa keywords yang diperlukan. Tweets uols akan keluar pada jadual dan selepas itu, pendapatan akan dikreditkan terus ke akaun uols. Maksudnya di sini. Tweets tersebut akan keluar secara dijadualkan.

2. Penyemaian Churps
Uols akan diberitahu melalui email terlebih dahulu yang uols diberikan tugas baru dan diberi sedikit penerangan untuk menulis posting tersebut di platform yang diperlukan. Sedikit penerangan akan dijelaskan dan juga menentukan sudut mana yang uols harus bekerja.


Macam mana nak dapat tugasan?

1. Mendaftar dengan Churp Churp.
2. Akses Menyetujui Twitter.com dan Facebook.com untuk kaitkan dengan Churp Chup.
3. Pilih keutamaan uols samada untuk menerima atau menolak iklan alkohol tembakau atau yang berkaitan untuk tweets dijadualkan.


Kelebihan yang bakal uols perolehi

1. Dapat duit hasil tugasan yang uols dah buat.
2. Boleh join bermacam event yang dianjurkan oleh Curp Churp. *Jangan risau, semua event yang dianjurkan adalah sihat ye. Rugi tak join diorang main layang-layang (Fly Kite,Fly).
3. Berpeluang masuk contest dan menang hadiah.


Aktiviti yang Churp Churp patot buat selain yang sebelumnya.
1. Buat aktiviti pertemuan blogger-blogger takpun ahli-ahli Churp Churp yang terbesar macam kat Nuffnang buat dulu dalam Gatsby Dedorant StreetFair hari tu.
2. Event yang berbentuk ilmiah mengenai bidang IT atau pengiklanan. Contoh, Bengkel Churp Churp. Eceh!
3. Event makan-makan. Sukeeeeee!


Berminat? Jadi apa tunggu lagi? Jum kita join Churp Churp ramai-ramai. Don't worry. Kepada ahli Nuffnang yang berstatus Glitterati jangan risau. Status anda takkan ditarik balik sebab Churp Churp ni di bawah Nuffnang juge. So, alang-alang korang join Nuffnang, boleh buat duit sampingan juga dengan Churp Churp.


Untuk mendaftar boleh klik SINI.



p/s : Follow my Twitter di SINI

2 comments:

♡ Sutera Kasih ♡ said...

alahh..xda acc twitter..jd xleh join la huhu

*ohh..ni pulak churp2..baru tau*

saya_arief said...

churp2..besh.
:D

Lazada Philippines