Thursday, November 18

Contest Menambat Hati Mamat Hijau

Salam semua. Sehat? Eceh ! Okeh hari ni shaye nak join satu contest yang di buat oleh sorang blogger ni. Nak tahu siapa ? Mamat hijau ni. Nak tengok belog mamat hijau? Sila klik SINI. Dan korang akan dihidangkan dengan warna kehijauan dalam belog beliau. Hehe.


Apa sebab shaye join contest beliau? Mamat hijau ni memang rajin komen dalam belog shaye. Dia rajin buat belogwalking. So, mana-mana pegi mesti jumpa belog dia balik punye. Dan beliau juga salah sorang follower shaye.


See? Jadi, sebagai tanda terima kasih shaye kepada beliau, shaye support beliau dengan join contest beliau disamping masuk contest. Mane la tahu dapat menambat hati Mamat Hijau ni. Opppsss! Untuk contest ye. Jangan fikir lain. Hohoh!

Okeh, let's review him!

Seperti yang shaye dah review, beliau ada dua belog. Tak sure la kalau beliau ada belog lain. Yang shaye tahu beliau ada satu belog rasmi beliau, satu lagi khas untuk gambar-gambar.


Belog rasmi Mamat Hijau




Nampak tak apa yang kelainannya template belog-belog beliau ni? Hijau kan? Kalau takde pokok, tumbuh-tumbuhan memanglah tak sah kot. Pada shaye beliau memang bersifat sayangkan alam sekitar dan tumbuh-tumbuhan. Bagos mamat ni.

Penulisan beliau, memang simple gila. Entri beliau kebanyakannya ringkas, padat dan tepat. Entri-entri beliau juga pelbagai. Senang nak baca. Baca pon tak payah lama-lama, tak payah kerot-kerot nak paham sebab memang simple but go through dengan isi yang nak disampaikan. Dats why la follower dia dah cecah 7++ dah. Clap clap clap !

Acara puji-pujian sudah habis, jum kita kutuk pulak. Oppss, bukan kutuk ye bro. Nak bagi sedikit komen. Hehe. Belog kamu overall dah okeh, nice but terlalu simple. Bukan apa, first impression itu penting. Kalau boleh letak la bloglist ke, link-link yang menarik ke kat tepi-tepi tu. Tu je, yang lain dah ok dah. Hehe.

Oppps, apehal macam terlebih je. Mamat Hijau ni suruh review sket-sket je tapi shaye buat entri cecah kaki pulak. For me, simple la ni. Its okeh kan? Asalkan ikhlas dari hati. Hehe. Okeh kepada yang tak kenal lagi siapa Mamat Hijau ni, boleh pegi baca belog dia. Siapa yang nak join contest ni, boleh klik SINI.

7 comments:

saya_arief said...

hoho.
time kaseh..
accepted.
:D

cikpia said...

tuan tanah belum terjah ka entry nie....???

nway, good luck dear.... kalau menang jangan lupa banjer!!!

cik helena said...

tenang pulak masuk sebab ijau jek..hehe!

MiMiEy :) said...

gud luck untuk anda ..
hehehe

Cik Ila said...

cik nemo!
cik ila follow tau blog ni..
:)

♡ Sutera Kasih ♡ said...

goodluck cik nemo..jap lg sy terjah blog dia hehe


ada tag untuk kamu cik nemo:
IMPIAN PERKAHWINAN KAMU

wannurfazrini said...

selamat menambat hati Arief ya . wish goodluck for you :)

Lazada Philippines