Sunday, November 28

Day 13 - Your views on drugs and alcohols.

Salam semua. Haha. Actually shaye nak sambung game ni dah lama. Tapi malas gila sebab tajuk yang dia bagi shaye cukop tak berkenan. Sebijik macam nak buat karangan masa sekolah rendah. Haisyyoooh! Disebabkan shaye tak berkenan dengan tajuk yang telah diberikan, shaye asyik postpone je nak sambung game ni. Jaat tau. Okeh, shaye uulas secara terpaksa, boleh?


Drugs/Dadah :
Dadah ialah apa-apa juga bahan kimia, samada asli atau tiruan, apabila dimasukkan kedalam tubuh badan secara disuntik, dihidu, dihisap atau dimakan boleh mengubah fungsi tubuh badan seseorang atau o
rganisma dari segi fizikal atau mental.


Alcohol :
Alkohol adalah minuman keras yang mengandungi etanol. Etanol boleh menyebabkan seseorang yang minumnya menjadi mabuk atau tidak sedar.



Malas nak review banyak-banyak. Masing-masing dah besar kan? Masing-masing boleh fikir mana yang baik, dan yang mana buruk. So, hargai diri anda. Tak dapat faedah pong hisap dadah atau minum alkohol ni, lagi-lagi yang beragama Islam. So, sila tepuk dada dan tanya selera masing-masing.


Itu saja review terpaksa dari cik Nemo.

No comments:

Lazada Philippines