Friday, November 12

Day 5 – How important you think education is ?

Salam semua. Dah masuk hari ke lima. Streamyx agak lembab sket. Dah bayar tapi gedik-gedik taknak sambung kan. Even tak published pada masanya shaye tetap menyahut cabaran ok. Eceh! Huhu. Chaiyok! Chaiyok! Okeh, kita terus kepada tajuk. Tajuk hari ni macam ala-ala karangan pulak nak kena jawab. Haisyyoooh! Ingatkan darjah enam je kot kena buat karangan. Hehe. Soalannya, berapa pentingkah pendidikan pada fikiran shaye. Ok, sekarang shaye nak jawab.


Jawapan shaye sangatlah simple.

Yes, pendidikan itu tersangat penting.


Sebab ianya merupakan satu platform di mana kita boleh membina sayap untuk memilih di mana hala tuju kita pada masa depan. Senang cerita, just imagine kalau negara kita ni tak wujudkan sistem pendidikan. Entah ape jadi kan? Conclusionnya :


2 comments:

Syaxa said...

comel kamu betudung :)

cik ain said...

comel spek tipu tipu tu ! rase mcm nk tampa tampa jeee ! hahahaha ~

Lazada Philippines