Friday, November 12

Day 6 – A photo of animal you’d love to keep as a pet

Salam semua. Sabar je la kan. Dah berapa lama cik Nemo tak updated. Huhu. Sorry uols, nak updated, dah tulis tapi tak boleh nak online sebab Streamyx tak sambung-sambung lagi. Tapi shaye tetap tulis siap-siap. Bila dah sambung nanti jangan risau, cepat-cepat shaye published semua sekali. Hambik uols kena baca secara pukal. Hehe.


Okeh, cukup-cukup bagi intro. Berbalik kepada topik hari ni, haiwan apa yang akan shaye jaga sebagai haiwan peliharaan. Actually baru-baru ni la jugak, shaye ada bela beberapa ekor rabbit. Kejap-kejap, shayeke yang bela? Haha. Tapi memang semua chumel-chumel belaka. Incik belikan untuk Syamimi. Mimi memang suka gila. Okeh, jum tengok kechumelan mereka !

Betapa happynya si kecil ni. Shaye juge! *Sibuk.

Chumel kan? Shaye tak pasti apa nama dorang ni. Now incik yang amek alih jaga anak-anak. Oppps, anak-anak arnab ye.

Main gelongsor la kunon.

Arnab pakai eyeliner. Sweet kan?

Anak-anak! Siapa nak kangkong sila panjat!

Jangan berebut anak-anak!

Nak membela haiwan ni bukan senang ye kawan-kawan. Lagi-lagi bela arnab. Fuh! Tempat mainan mesti ada. *Kalau rumah tak berapa nak lapang untuk lepaskan dia.

Makanan kena sentiasa cukop. *kena korbankan wang sket.

Air lagi la sangat penting.

Tapi satu je yang shaye suka. Betapa happy nya budak kecik ni. Bangon tidur confirm dia cari arnab dia kat luar. Tapi sekarang sebab incik dah amek alih jage arnab kat rumah dia, Syamimi agak sunyi. Tapi tidak lagi! Sebab, incik dah gantikan arnab Mimi dengan anak patung arnab yang sama macam arnab sebenar. Hehe.


Huiiiiit! Tak paham soalan ke? Haha. Relax uols. Okeh-okeh soalan tanya haiwan apa yang akan shaye jaga sebagai haiwan peliharaan kan? So, jawapan shaye ialah…………ikan!

Sebab jage arnab sangat susah wooooo!

No comments:

Lazada Philippines