Thursday, December 16

Day 20 – The meaning behind your blog name.

Wazzup uols ! Salam semua. Firstly, sorry sangat-sangat kalau dah lama gila tak updated belog. Tak perlu tanya kenapa sebab ianya akan melukai shaye. So, shaye hanya meneruskan game ni, dah alang-alang nak dekat tahun baru, so shaye siapkan semuanya sekali. Tahun baru, harus bukak buku baru, right?


Ok, maksud disebalik nama belog shaye. Nemomimosh, there is so much behind this smile. Okeh itu shaye gunakan pada setiap header shaye. Start from by my blog name, Nemomimosh. Asal nama Nemo adalah hasil gelaran dari rakan-rakan. Diorang kata bentuk muka shaye macam ikan Nemo. Omaigod. Same keh?



So, daripada nama tersebut shaye sambungkan jadi Nemomimosh. Actually mimosh tu ada seorang hamba Allah yang selalu sambung-sambung kan nama Nemo tu bila panggil shaye sebagai penyedap nak sebut. shaye pon dah tak ingat siapa. Sorry! Hehe. So, shaye guna Nemomimosh sebagai nama belog. Yeay !


There is so much behind this smile tu kira macam misi belog ni la kan. Belog ni berunsurkan personal. Tak tahu la tang mana ilmiahnya. So, kehidupan itu pon ada pasang surutnya. Tapi shaye akan tetap senyum. Senyum demi menyembunyikan kegembiraan atau kesedihan yang shaye alami suapaya semua orang senang hati. Itulah motif shaye guna ayat "there is so much behind this smile" tu.


Okeh itu saja. Itulah maksud disebalik nama belog shaye.

No comments:

Lazada Philippines