Saturday, December 18

Day 23 – 15 facts about you.



Salam uols. Kita teruskan game. Okeh, today shaye nak bagi beberapa fakta mengenai cik Nemo yang harus uols tahu. Hehe. Dia mintak 15, kita bagi 50. Actually shaye dah pernah buat entri ni kat [ENTRI INI]. SO shaye copy paste je la. Uols boleh baca kat bawah ni. Dats me! :


1. shaye? seorang perempuan..haha..ok2..orang kata name shaye ni pelik sungguh..pelik ke? zaihazra bt sulaiman..simple je kan? tapi buktinye masa kecik sampai tadika shaye x berupaya sebut nama sendiri dengan betul..terbelit2 lidah..adush..
2. masa sekola beratur paling depan sekali..tu la..tinggi sangat..tp if ade kena injection, shaye org last sekali coz name start huruf Z..untung2..
3. masa kecik sgt pendiam..masa duk uma penjaga shaye, shaye diibaratkan seolah2 kanak2 bisu.. sbb shaye hanya akan berkomunikasi dengan cara "angguk" dan "geleng" yang bermaksud "ya" atau "tidak". jangan main2..bertahun2 shaye begitu..
4. even shaye pendiam, shaye sgt degil.. kira diam2 ubi berisi..ade je hal yang shaye wat mase kecik..huhu
5. shaye seorang yang pemalu sebenarnye..ceh!
6. shaye seorang yang pelupa..benda2 penting je ingat..hehe
7. sumtimes shaye gagap tak tentu pasal..penyakit datang tiba2..hehe
8. shaye seorang yang berdarah gemuruh..huhu
9. shaye seorang kakak yang garang..adik2 mesti ikot cakap kakak ok!
10. rapat dengan parent..hihi
11. tak suka membaca maybe masa kecik banyak sangat membaca sampai dapat anugerah tokoh dalam program nilam tu..siyes! hehe
12. shaye takkan bercakap bila lapar or penat..so, mintak maaf kepada org2 yang pernah serumah dengan shaye..diorang pon dah faham..hehe..
13. bile sangat penat, tiba2 shaye akan menangis..
14. seorang yang sangat serius bila wat kerja, if buley nak berkerut je muke..bak kata dd shaye sangat huduh bile study..adush..hehe
15. bila shaye sedang wat kerja, shaye tak suka diganggu..senyum pon jangan..
16. bila sedang study, shaye tak suke dengar orang ketawa..hati sangat panas bile dgr..
17. bila saya sakit hati o sedang marah, jangan tegur shaye coz secara tak sengaja shaye akan cakap dalam nada yang jerit2..n bila pegang barang, barang tu akan tercampak o terhempas..tak sengaja ok..hehe..
18. bila shaye sedang happy2, jangan tiba2 cari pasal..
19. bila shaye sedang sedih, shaye perlukan ruang untuk menangis..so, xperlu pujuk2..
20. rela kena marah jerit2, daripada kena marah slow2..touching beb!
21. shaye cepat panas hati, n cepat cool balik..
22. shaye tak suke dipaksa, if shaye tak nak, shaye tetap tak nak..<--degil
23. if shaye nak sumthing, shaye akan dapatkannye dengan apa cara..even makan masa bertahun2..
24. tak buley tdo or study dalam susana yang sunyi sangat, sekurang2nye dengar bunyi kipas pon jadi la...
25. paling susah nak tdo, n susah nak bangun..kena ada org kejutkan tiap pagi..
26. sangat taksub kepada mimpi, if mimpi tak besh, bagi kesan mood shaye pada hari itu..
27. tak buley letak kat panggung tengok cter seram2 o aksi2..terlebih shaye yang terlebih excited suspen nye..tak pasal2 jerit2 sana sini..hiihi
28. sukakan binatang, tapi suka tengok je, tak suke pegang..takott!
29. paling geli cicak, coz banyak kali amek kesempatan curi2 masuk dalam baju shaye..! eee!
30. suka pokok2, bunga2..tapi seumur hidup tak pernah dapat munge..huhu
31. anti orang yang buang sampah merata2..lagi2 tong sampah depan mata..buta agaknye..
32. seorang setiakawan..!
33. ade banyak geng! tapi bukan gengtser ok..! (btul ke eja gengster?)
34. masa skola2 teknik dulu, shaye nakal sgt..huhu..
35. masa SPM kena kick dari asrama..sbb..FLY..terbang...terbang...ceh!
36. tak sanggup tengok slip SPM coz teruk gile..nyesal beb!
37. tak suka penipu, coz dari kecik asek bergelumang dengan macam2 penipu..
38. sangat ego..
39. sangat suka dengar lagu..tak kira lah lagu ape..hehe..1 day tak dengar lagu tak keruan dibuatnye..
40. suka nyanyi..hobi..hehe..
41. sangat suka mengadap komputer..24jam pon tak pe..!
42. fotogenik kot..hehe..! suka camera..!
43. suka masuk kedai stationery, pastu beli pen colour2 banyak2..
44. suka colour2..masa tadika tak puas mewarna..hehe
45. even rumah tak la besar mana, suka lari2 nak gi satu tempat ke satu tempat, kat padang tak nak pulak lari..hehe
46. susah nak tegur org selagi org tu tak tegur kite dulu..hihi..tak reti nak say hye2 ni..
47. tak berapa suka campur hal orang..biarlah shaye dengan hidup shaye..tapi bukan shaye jenis tak bercampur ok..means, shaye tak suke sibuk hal orang..
48. pasal mkn mmg tak kesah, tolak batu dengan kayu je..
49. if dah lapa, tak kesah gi kedai makan n makan sorang2..janji kenyang..setengah orang segan2 kan..?hihi
50. guna prinsip, "kau tak kacau aku, aku tak kacau kau" <--ganas semacam je ayat..


ha, itulah shaye..banyak lagi tapi tak habis kaji lagi pasal shaye..nak tambah buley..tambah kat kumen ok..! =)


No comments:

Lazada Philippines