Saturday, January 8

3 Belog Gadis Yang Cik Nemo Wajib Baca!

Salam semua. Good morning everybody. Actually shaye di rumah sewa ni. Keseorangan dari malam tadi sebab semua orang balik kampong. Haisyoooh! Kau tak balik kmpong ke Nemo? Relax. Kampong shaye dekat je pon, kat Klang tu ha. Kejap lagi kalau takde aral melintang, shaye balik kejap amek barang. Huhu. Okeh, hari ni shaye nak share something iaitu 3 blog gadis yang wajib shaye baca setiap kali log in belog. Hehe.

Jap.jap.jap. Apehal semuanya gadis? Lesbo kah? Agak-agak la kan. Takkan putus cinta terus lesbo. Hehe. Actually shaye suka cara diorang ni menulis. Sangat. Dan setiap daripada mereka ada karakter yang tersendiri. Dan yang paling penting, semuanya cantek-cantek belaka. So guys, cepat-cepat ngurat yuk! Tapi shaye rasa semua dah berpunya kott. I loikkkeee! Okeh, jum terjah !




1. Sepet
Sepet nama diberi. Blogger tegar di dunia blogging ni. Follower dia ramai. Belog dia lebih kepada personal belog. Dan shaye suka cara penulisan dia yang sangat-sangatlah bersahaja. Family dia pon antara blogger-blogger tegar jugak antaranya Viruspadu, Ceeramoon, dan lain-lain. Dalam sehari entah berapa ramai yang baca belog Sepet ni, termasuklah shaye. Dia memang cantek, kalau tak takkan orang nak amek dia jadi model pengantin kan. Tapi pada shaye apa yang buat shaye tertarik nak baca belog dia ialah lebih kepada penulisan dia. Cool habis !




2. Ailyl Rozanna
Ailyl Rozanna. Macm terbelit lidah je nak sebut kan. Orangnya memang comel gila. Kalau korang nak kata tak comel tak tahu la nak cakap apa. Haha. Sekali tengok, mesti ingat dia ni minah korea, tapi korang silap. Dia orang kita okeh. Haha. Follower dia pon beribu riban. Apa yang membuat shaye tertarik nak baca belog dia ialah shaye suka tengok gambar-gambar dia. Semart! Haha. Lagi satu, belog dia memang cantek, tertarik dan menarik. Kemas dan senang nak loading. Thumbs up!




3. Nisa| Saya Suka Menaip
Nisa. Orangnya manis. Cantik. Sopan. Korang boleh terjah belog dia dan tengok sendiri orangnya. Follower dia pon ramai. Jadi dah tentu belog dia pun tak kurang hebatnya. Shaye suka baca belog dia sebab belog dia kemas, cantek dan sangat tersusun. Dan yang paling shaye suka bila tengok gambar-gambar dia. Semuanya cantek. Maybe sebab dia ada kamera DSLR kot. Haha. Penulisan dia simple, lebih bnyk point dari penghuraian, tapi mesej yang nak disampaikan jelas. Bravo!


Okeh, itu saja untuk hari ni. Don't worry, belog lain pon shaye terjah jugak. Tapi kat atas ni belog-belog yang shaye suka baca. Sebab shaye pon menulis jugak. Jadi, belog diorang atau belog-belog yang lain boleh jadi rujukan untuk menulis lagi. Apa-apa pun, kepada yang baru start berbelog, good luck !

5 comments:

Nisa A. said...

ouhh dear.. thankss a lot :D

ed shahir said...

yes...top bloggers :)

cherry_ijau said...

awak , saya polo blog yg awak suke bace tu . boleyh tak ?

acul said...

tp biasenyer blogger yang ade rupa tu la yg ramai org terjah kan2 :3

♡ Sutera Kasih ♡ said...

nice sharing...baru terjah td..memang mantap nlog dorg..comel2 plak tu orgnya hehe

Lazada Philippines