Thursday, January 13

Pari-Pari Bawah Angin

Salam semua. Rasa macam bersalah if tinggalkan belog berhabuk macam tu je. Belog adalah tempat shaye mengadu bila saat shaye ingin meluahkan. Belog di mana tempat shaye berkongsi rasa, pandangan, pengalaman, kebahagiaan. Actually macam biasa, takde apa yang menarik pon untuk shaye kongsikan.


Rindu dengan semangat berbelog dulu-dulu. Rajin nak aktif dalam Nuffnang, buat blogwalking semua. Omg. Semangatku hilang. Nak buat research, tutorial, review, telenovela, semuanya shaye dah malas. Hmm. Lama-lama shaye tengok belog ni makin suram. Suram. Dan suram. Kemana hilangnya cahaya? (pandang kiri kanan)


Am I happy sekarang ni? Okeh, sure uols menyampah baca belog shaye sekarang kan. Suatu ketika dulu shaye selalu baca belog seseorang ni. Setiap post dia ceritakan kesedihan dia. Even shaye menyampah gila dan kadang-kadang bersimpati, tapi shaye pembaca tegar belog dia. Maybe sebab shaye sukakan sikap dia. Dia berubah menjadi kepada yang lebih baik. Dan sekarang apa yang shaye lihat ialah keceriaan dia. Tahniah. (dia tak kenal pon shaye, belog shaye tak famous)


Actually, shaye nak buat macam-macam kat belog shaye ni. Tahun baru, shaye nak la ubah header baru, layout baru. Bagi ceria sket. Shaye tengok macam tak ceria. Gambar pon dah lama-lama. Huhu. Takpelah, tunggu mood bagos sket baru nak upgrade belog. Bukan apa, kat tempat kerja shaye duk design-design. Balik kerja rasa muak oh nak design-design. Biarlah dulu. Tapi bila tengok earning Nuffnang naik, semangat sket la nak updated. *Tapi updated entah apa-apa.


Bila fikir-fikir balik, am i bad gurl? Hmm. Terpulang kepada yang menilai. Hanya orang-orang yang betul-betul kenal siapa shaye. Jaat ke, baik ke, blur ke. Huhu. Kan bagos kalau shaye adalah pari-pari. Pari-pari comel yang takkan simpan rasa sakit dalam hatinya. Always smiling dan boleh menceriakan setiap orang yang bersamanya. Yang boleh hilangkan rasa sakit hati orang, yang boleh menemani orang itu di sisi, dan buat orang tu rasa dihargai, dan boleh buat orang tu lupa akan setiap masalahnya.


Tapi malangnya, nak jadi pari-pari hanya sebuah mimpi.



Shaye perlukan pari-pari kecil shaye sekarang.

1 comment:

syai.nia.sharif said...

cute sesangaaaat budak nehhh ^^

Lazada Philippines